5. března 2015 • 13:34

Gudas už je ve Philadelphii, první rozhovor mu naboural Voráček

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od té doby, co z Philadelphie v roce 2012 odešli Jaromír Jágr a Pavel Kubina, byl Jakub Voráček jediným Čechem, který pravidelně obléka dres Flyers. Brzy se ale všechno změní, nedávným příchodem Radko Gudase zase v šatně bude slyšet čeština. "Už bylo načase, konečně tu zase bude další Čech," těšilo nejproduktivnějšího Čecha sezony.



Gudas je po operaci kolene minimálně do konce základní části mimo, takže lekce českého jazyka v kabině budou ještě chvíli trvat. Do Philadelphie se ale samozřejmě po trejdu z Tampy rychle vydal. Představit se novinářům seznámit se se spoluhráči, vyzkoušet si nový dres.

A přesně toho využil dobře naladěný Voráček, který donesl svému kamarádovi z Kladna nový trikot přesně ve chvíli, kdy na něj zrovna mířily kamery a mikrofony dychtivých novinářů. "Díky kámo," usmíval se břitký obránce a dres s číslem 3 si přetáhl přes hlavu.

VIDEO: Voráček zaskočil Gudase novým dresem

V nových barvách už pak odpovídal na další otázky. Ty se točily nejen kolem jeho zdravotního stavu, ale také kolem jeho stylu hry. Philadelphie bývala vždy známá tím, že její borci se vyžívají ve fyzické hře. Kostilámající hit, nebo krvavá rvačka mívají v hledišti podobný úspěch, jako vstřelená branka domácího týmu. I proto by se měli příznivci Flyers českého pořízka brzy oblíbit.

"Když jsem byl mladší, měl jsem dva vzory. Svého tátu Lea a Scotta Stevense," vykládal pro oficiální klubové stránky účastník ZOH v Soči. Oba uměli pořádně přitvrdit. Stevens například svými hity pravidelně rozděloval v lize otřesy mozku.

"I mě fyzciká hra opravdu baví. Žádnou srážku, která se mi v NHL povedla vyloženě oblíbenou nemám, ale vždycky potěší, když se člověku hit povede," dodal. "A jsem rád, že budu patřit do týmu, který hraje stylem, jenž je mi blízký."

VIDEO: Rozhovor s Radko Gudasem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud