29. června 2018 • 15:44

Kempný prodloužil ve Washingtonu o čtyři roky. Vydělá si 10 milionů dolarů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Michal Kempný zůstane v NHL hráčem Washingtonu Capitals, s nímž začátkem června získal Stanley Cup. Český reprezentant podepsal v hlavním městě USA čtyřletou smlouvu, která mu přinese 10 milionů amerických dolarů. Klub tuto informaci oficiálně zveřejnil na svých webových stránkách. 



Kempný se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem, ale jak on, tak Capitals avizovali, že by rádi ve spolupráci pokračovali. "Pokud bych měl mluvit za sebe, já nechci měnit něco, co fungovalo. Kdyby byla možnost, hrozně rád tam zůstanu. Určitě si vyslechneme i další nabídky a pak se rozhodnu," řekl Kempný v úterý českým novinářům.

 

Dlouholetý hráč brněnské Komety má za sebou dvě sezony v NHL. Do Washingtonu přišel letos v únoru z Chicaga, kde neměl důvěru trenéra a nastupoval až ve třetí obraně. V Capitals byla situace opačná a finále play off dohrával Kempný v první defenzivní dvojici po boku Johna Carlsona.

Hodonínský rodák si pochvaloval především spolupráci s trenérem obránců Toddem Reirdenem, jenž je nyní jedním z hlavních kandidátů na pozici hlavního kouče po odchodu dosavadního šéfa střídačky Barryho Trotze.

Účastník dvou mistrovství světa a Světového poháru zatím odehrál v NHL 103 zápasů s bilancí pěti gólů a 13 asistencí. V play off Kempný přidal 25 zápasů a pět bodů.

Vrána o oslavách: Taneček ve Washingtonu? Trošku jsem si to tam užil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud