Jan Denemark
18. března 2020 • 11:50

První hráč NHL nakažený koronavirem je z Ottawy. Může za to basketbal?

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský klub Ottawa Senators ohlásil v úterý 17. března v noci prvního nakaženého hráče novým typem koronaviru. Jméno hráče zůstalo utajeno. „Hráč měl slabé příznaky a potvrdila se u něj nákaza. Okamžitě byl přesunut do domácí izolace,“ informoval tiskový tým Ottawy v oficiálním prohlášení. Všichni hráči, trenéři a týmoví příslušníci tak musí do karantény. Existuje podezření, že nemoc se mohla přenést při nedávných zápasech Ottawy v Kalifornii.



Sled posledních duelů Ottawy byl následující. Tři poslední kola před přerušením ligy odehráli Senators na západním pobřeží proti San Jose, Anaheimu a na závěr proti Los Angeles. Především poslední utkání proti Los Angeles by mohlo být důvodem přenosu viru. Den předtím totiž ve stejné hale proběhl basketbalový zápas mezi Brooklynem a LA Lakers. A právě v týmu Brooklynu jsou potvrzení již čtyři nakažení hráči.

Lékaři zároveň předpokládají, že nakažených v kabině Ottawy bude více a že další pozitivní testy budou bohužel následovat. Všichni hráči byli okamžitě přesunuti do izolace. „Dostali za úkol si pečlivěji hlídat jakékoliv příznaky této nemoci. V současné chvíli je to nesmírně důležité,“ stálo v prohlášení. Veškerý personál Ottawy, včetně hráčů, samozřejmě okamžitě podstoupil testy, které ukážou, zda se mezi nimi nákaza rozšířila.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE>>>

Hráč Ottawy je prvním hráčem z NHL, u kterého se Covid-19 projevil, ale není prvním pozitivně testovaným člověkem v přímém kontaktu s hokejovou ligou. Již v neděli 15. března byl koronavirus diagnostikován u zaměstnance z kanceláře Vancouveru Canucks. Všechny kanceláře a týmové prostory byly okamžitě uzavřeny a pracovníci dostali nařízení s okamžitou platností pracovat z domu. Teď se tedy nemoc potvrdila u prvního hráče. Shodou náhod také z kanadské organizace.

Nyní však přímé nebezpečí nehrozí pouze hráčům a zaměstnancům Senators, ale i týmům, se kterými se hokejisté z kanadského hlavního města v poslední době utkali. „Ottawa je nyní v procesu vyhodnocování toho, s kým vším přišel hráč v posledních dnech do přímého kontaktu. Úzce spolupracujeme s naším týmem doktorů,“ popsalo vedení Senators následující kroky. Není to sice potvrzeno, ale očekává se, že výše vyjmenované organizace ze San Jose, Anaheimu a Los Angeles budou v následujících dnech podstupovat další lékařské testy a budou pod zpřísněným dohledem.

Vývoj bezpečnostních opatření v NHL:
5.3.2020 New York Islanders zakazují přístup novinářům do šaten.
7.3.2020 NHL zamezuje novinářům v přístupu do šaten.
10.3.2020 Okres Santa Clara zakazuje akce s více než 1000 lidmi. San Jose tak bude bez diváků.
11.3.2020 Columbus Blue Jackets oznamují, že jejich duel s Pittsburghem naplánovaný na 12.3 se odehraje bez diváků.
12.3.2020 Vedení NHL odkládá zbytek ročníku na neurčito.
15.3.2020 První nakažený z prostředí NHL, jde o klubového zaměstnance Vancouveru Canucks.
17.3.2020  První nakažený hráč v NHL z Ottawy Senators.

Koronavirus už dorazil do NHL
Koronavirus už dorazil do NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud