Pavel Bárta
15. července 2020 • 13:57

Frolík do Omsku? Jsou další možnosti, myslí i na Švýcarsko a čeká na NHL

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to zatím jen taková letní spekulace. Nicméně Michael Frolík může podle ruských médií v příští sezoně zamířit do KHL, od Avangardu Omsk údajně dostal nabídku na roční smlouvu. Tým navíc trénuje Bob Hartley, pod kterým český útočník působil před třemi lety v Calgary. Není to však jediná možnost.



Naposledy působil Frolík v Buffalu, kam zamířil letos v lednu právě z Flames za čtvrtou volbu draftu. Celek Sabres se nakonec nekvalifikoval do 24členého play off NHL, sezona pro něj tedy skončila už nástupem koronaviru a příští ročník by měl začít až v prosinci. Deset měsíců tak zůstane mimo hru.

Vzhledem k tomu, že Buffalo už v tomto ročníku pokračovat nebude, vypršela už Frolíkovi pětiletá smlouva, která mu zaručovala hrubý roční příjem 4,3 milionu dolarů (asi 100 milionů korun). Oficiálně se 32letý odchovanec Kladna stane volným agentem v listopadu. Ale už nyní probírá další varianty. „Pořád však dává přednost NHL a čeká, jaké možnosti se objeví,“ sdělil Sportu hráčův zástupce Josef Machala.

Radko Gudas se sice zúčastnil charitativního zápasu, na hřiště se ale nepodíval
Radko Gudas se sice zúčastnil charitativního zápasu, na hřiště se ale nepodíval

V minulém ročníku posbíral Frolík v 38 utkáních za Calgary 10 bodů (5+5), za Sabres stihl sehrát 19 zápasů. Ani v nich se jeho produktivita nepozvedla, spíš byl pověřován defenzivními úkoly a chodil na oslabení. Dal jeden gól, navíc do prázdné branky. K němu přidal tři asistence.

„Samozřejmě vím, že minulá sezona nebyla z mé strany úplně ideální. Byl jsem vyměněn a vlastně ani v Buffalu to nebylo ono. Já bych ale určitě ještě chtěl zabojovat někde o místo a uvidíme. Pro mě bude pořád priorita jít zpátky do NHL, doufám, že se něco objeví. Pauza bude dlouhá, možná až do ledna. Poslední zápas jsem hrál někdy na konci února. Možnost nějakého hraní v Čechách či jinde v Evropě asi bude, ale ještě uvidíme, jak se situace vyvine,“ naznačoval.

Klidně může v NHL taky skončit. Podle informací Sportu uvažoval vítěz Stanley Cupu z roku 2013 hlavně o Švýcarsku. Nějaké kontakty měly proběhnout třeba s Lausanne, jehož novým spoluvlastníkem a zároveň šéfem pro hokejové operace se na jaře stal bývalý obránce Petr Svoboda.

Jenže situace se mění velmi rychle. Omsk, který se o Frolíka údajně uchází, se tento týden rozešel se Svenem Andrighettem. Aby ho Avangard nemusel vyplácet ze smlouvy, oznámil její ukončení po vzájemné dohodě. Švýcar se zkušenostmi z Montrealu a Colorada v NHL a vicemistr světa z roku 2018 se vrací domů. Pokračovat by mohl právě v ambiciózním tým z Lausanne. Andrighetto bral v Avangardu 22,5 milionu rublů (asi 74 milionů korun). Částka, jakou měl Omsk údajně nabídnout českému útočníkovi, zveřejněna nebyla.

Dvojnásobný medailista z mistrovství světa Frolík v NHL působil dvanáct sezon. V roce 2006 si ho v prvním kole vybrala z celkově 10. pozice Florida, v týmu strávil necelé tři sezony. Před přestupovou deadline v roce 2011 přišel do Chicaga, s nímž o dva roky později zažil triumf v Poháru. Vystřídal ještě Winnipeg, Calgary a naposledy Buffalo. Jeho produktivita v poslední sezóně výrazně poklesla. Zdá se, že i vzhledem k situaci má blíž do Evropy než zpátky do NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud