13. srpna 2020 • 07:03

Boston má první bod, gól dal Pastrňák i Krejčí! Při výhře skóroval i Voráček

Autor: iSport.cz, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE | David Pastrňák pomohl v úvodním utkání 1. kola play off NHL gólem a nahrávkou na vítěznou branku Patrice Bergerona v druhém prodloužení k výhře Bostonu nad Carolinou 4:3. V dresu Bruins skóroval i David Krejčí, u jehož trefy z třetí třetiny asistoval další český útočník ve vítězném týmu Ondřej Kaše. Šance Hurricanes v zápase dlouho držel gólman Petr Mrázek, kterého favorit zasypal 40 střelami, jeho spoluhráč Martin Nečas se do statistik nezapsal. Jakub Voráček pomohl v úvodním utkání 1. kola play off NHL gólem k výhře Philadelphie 2:1 nad Montrealem. Colorado, na jehož střídačce zůstal brankář Pavel Francouz, vstoupilo do vyřazovací části vítězstvím 3:0 nad Arizonou. Washington promarnil v prvním zápase série s New Yorkem Islanders dvougólové vedení a prohrál 2:4.



Góly

Domácí: 25:27. Oshie, 31:18. Oshie

Hosté: 38:57. Eberle, 40:51. Lee, 46:52. Jo. Bailey, 51:55. Beauvillier

Sestavy

Domácí: Holtby (Vaněček) – Kempný, Carlson, Dillon, Orlov, Siegenthaler, Jensen – Ovečkin, Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström, Oshie – Hagelin, Boyd, Kovalčuk – Pánik, Dowd, Hathaway.

Hosté: Varlamov (Greiss) – Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk – Lee, Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Jo. Bailey – Brassard, Pageau, Komarov – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.

Rozhodčí

Pollock, Rehman – Barton, Berg

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Zápas se měl v Torontu původně hrát už v úterý, ale byl o 15 hodin odložen kvůli maratonskému utkání mezi Tampou Bay a Columbusem, jež skončilo výhrou Lightning až v pátém prodloužení. Duel Bostonu s Carolinou tak dlouhý nebyl, skončil "už" v úvodu druhé nastavené dvacetiminutovky, kdy Pastrňák v rychlém brejku přihrál ideálně Bergeronovi. Nejlepší tým základní části si tak po restartu ligy připsal v pravý čas první vítězství, všechny tři zápasy o nasazení Bruins prohráli.

Pastrňák, jenž byl společně s Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu nejlepším střelcem základní části, se gólově prosadil v 18. minutě. Mrázka překonal z úhlu po přihrávce Brada Marchanda a vyrovnal na 1:1, protože skóre o čtyři minuty dřív otevřel Joel Edmundson. Po přesunu na dohrávku sezony do Toronta se tak elitní lajna Bostonu s Pastrňákem, Marchandem a Bergeronem prosadila gólově poprvé.

V druhé třetině šli Bruins do vedení kontroverzním gólem Charlieho Coylea. Carolina protestovala, že Mrázek už krátce předtím držel puk v lapačce, takže branka neměla být uznána. Hurricanes s protestem neuspěli a Boston dostal podle pravidel možnost hrát přesilovku, v níž ale Brock McGinn vystihl Pastrňákovu nahrávku na modré a po brejku v oslabení vyrovnal.

Boston šel znovu do vedení po necelé minutě třetí třetiny, kdy se Krejčí dostal k dorážce Kašeho střely a po chladnokrevné kličce do forhendu překonal Mrázka. Do prodloužení poslal zápas v 50. minutě Haydn Fleury. Tuukku Raska, jenž měl 25 zákroků, překonal střelou od modré.

Druhý zápas série na čtyři vítězství se hraje ve čtvrtek.

Voráček se vrátil gólově

Útočník Philadelphie Jakub Voráček vynechal z neznámých důvodů poslední zápas ve skupině o nasazení do play off, ale v úvodním utkání série už v sestavě nechyběl a otevřel skóre. Původně byl jako autor branky označen po střele od modré čáry Igor Provorov, ale po zápase došlo k opravě, když záznam odhalil teč českého hráče.

Montreal vyrovnal ve 35. minutě, když se v závaru před brankou nejlépe zorientoval Shea Weber, ale už za šestnáct sekund vstřelil Joel Farabee z dorážky vítězný gól. Philadelphia měla v závěru i štěstí, protože 27 sekund před koncem trefil Nick Suzuki břevno.

Francouz vychytal ve svém jediném startu ve skupině o nasazení do play off čisté konto, ve zbývajících dvou zápasech nastoupil Philipp Grubauer, jehož trenéři upřednostnili i v prvním duelu série s Arizonou. Německý gólman moc práce neměl, nulu si připsal za čtrnáct zákroků. Na druhé straně odolával Darcy Kuemper až do 53. minuty, poté Colorado vstřelilo všechny tři branky v rozmezí 83 sekund.

Washington vedl po dorážkách T. J. Oshieho v přesilových hrách, ale Islanders na přelomu druhé a třetí třetiny vyrovnali góly Jordana Eberleho a Anderse Leeho. Vítěznému gólu předcházelo nedorozumění mezi Bradenem Holtbym a Alexandrem Ovečkinem. Brankář Capitals v přesilové hře rychle rozehrál, ale puk získal v rohu kluziště Brock Nelson a předložil ho skórujícímu Joshi Baileymu. Výhru pojistil Anthony Beauvillier.

Washington neztratil jen první zápas, ale už ve třetí minutě odstoupil ze hry Nicklas Bäckström, jehož nedovoleně atakoval po odehrání kotouče Lee. Capitals vážnost zranění švédského centra po utkání neupřesnili.

Góly

Domácí: 17:45. Pastrňák, 24:38. Coyle, 40:59. Krejčí, 81:13. Bergeron

Hosté: 13:02. Edmundson, 24:59. B. McGinn, 49:49. H. Fleury

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Bjork, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Kuraly, Nordström.

Hosté: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Edmundson, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Dzingel – B. McGinn, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Geekie, Niederreiter.

Rozhodčí

Lee, Charron – Brisebois, Cormier

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 53:05. Kadri, 53:15. Compher, 54:28. Rantanen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Grubauer (Francouz) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Graves, Zadorov, Cole – Rantanen, MacKinnon (A), Naměstnikov – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Burakovsky – Calvert, Bellemare, Nieto.

Hosté: Kuemper (Hill) – Demers, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Goligoski, Oesterle, Chychrun – Kessel, Dvorak, Hall – Stepan (A), Keller, Crouse – Fischer, Söderberg, Garland – Hinostroza, Richardson, Grabner.

Rozhodčí

Joannette, O'Rourke – Murchison, Cherrey

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Góly

Domácí: 08:54. Provorov, 34:54. Farabee

Hosté: 34:38. S. Weber

Sestavy

Domácí: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Braun, Gostisbehere (A) – Voráček (A), Couturier (C), Giroux – Konecny, K. Hayes, Laughton – Aube-Kubel, D. Grant, J. van Riemsdyk – Pitlick, N. Thompson, Farabee. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

Hosté: Price (Ch. Lindgren) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Kulak, Mete, Ouellet – Gallagher (A), Suzuki, Tatar – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Byron (A), Danault, Lehkonen – Weise, Domi, Belzile. Hlavní trenér: Claude Julien.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – MacPherson, Nansen

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 16:37. Perron, 29:49. Schwartz

Hosté: 04:29. Horvat, 28:37. E. Pettersson, 45:37. Stecher, 48:01. Horvat, 59:21. J. T. Miller

Sestavy

Domácí: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo (C), Scandella, Parayko, Dunn, Faulk – Schwartz, B. Schenn, Tarasenko (A) – Sanford, R. O'Reilly (A), Perron – Sundqvist, Thomas, Bozak – MacEachern, J. de La Rose, Brouwer.

Hosté: Markström (Demko) – Edler (A), Stecher, Q. Hughes, Ch. Tanev, Fantenberg, T. Myers – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat (C), L. Eriksson – Roussel, B. Sutter (A), Virtanen – Motte, Beagle, MacEwen.

Rozhodčí

Rooney, McIsaac – Racicot, Smith

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud