2. března 2023 • 07:15

SESTŘIHY: Krásný gól Nečase, trefil se i Palát. Colorado vyhnalo Vaněčka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Palát pomohl v NHL hokejistům New Jersey gólem k výhře 7:5 v Coloradu. Jeho spoluhráč Vítek Vaneček inkasoval pětkrát z 19 střel a byl ve 42. minutě po brance na 5:6 střídán. Torontu nestačila trefa Davida Kämpfa a prohrál v Edmontonu 2:5. Skóroval i Martin Nečas, ale s Carolinou podlehl ve Vegas 2:3. Filip Chytil přihrál v prodloužení na gól New Yorku Rangers, který zvítězil v Philadelphii 3:2. Dallas i díky asistenci Faksy zdolal doma Arizonu 4:2.



Palát si najel z pravé strany s pukem před branku a otevřel skóre po 67 sekundách hry. Český útočník v předchozích šesti zápasech vůbec nebodoval a gól dal poprvé od 6. února.

New Jersey vedlo už ve 13. minutě 3:0 a v čase 25:53 dokonce 5:1. Colorado se nevzdalo a v rozmezí 28. až 30. minuty překonalo Vaněčka třikrát. V závěru druhé třetiny zvýšil na 6:4 Dawson Mercer, který nasbíral v utkání čtyři body (1+3) a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

V úvodu třetí třetiny vyhnal Vaněčka na střídačku Valerij Ničuškin z dorážky. Náhradní gólman Akira Schmid z 12 střel neinkasoval a při power play domácích zpečetil výhru Nico Hischier. Na straně poražených vstřelil dva góly Nathan MacKinnon.

Palát zaznamenal sedmý gól sezony stejně jako Kämpf, který v Edmontonu vyrovnal střelou z mezikruží ve 13. minutě na 1:1. Domácí ale rychle odskočili, po první třetině vedli 3:1 a ve 38. minutě už 5:1. Connor McDavid si připsal tři body (2+1) a jako pátý hráč v historii NHL dal alespoň dvě branky v pátém utkání v řadě. Kanadský útočník vede tabulku střelců s 52 zásahy, o deset gólů zpět je na druhém místě David Pastrňák z Bostonu.

Carolina prohrávala po brankách Jacka Eichela 0:1 a 1:2, ale pokaždé vyrovnala. V prvním případě po akci Nečase. Český útočník získal v obranném pásmu puk, pronikl po levé straně do útočné třetiny, navedl si kotouč mezi kruhy a vstřelil svůj 24. góly sezony. Hurricanes podruhé srovnali krok v 53. minutě trefou Jordana Staala, ale o výhře Vegas rozhodl o chvíli později Reilly Smith.

U všech tří gólů Rangers figuroval Vladimir Tarasenko. V základní hrací době přihrál na první branku zápasu, kterou dal Mika Zibanejad, a v 51. minutě asistoval u vyrovnávací trefy Chrise Kreidera na 2:2. Ruský útočník poté rozhodl o výhře v prodloužení individuální akcí, když ve středním pásmu převzal puk od Chytila a prosadil se střelou z levého kruhu.

Dallas otočil zápas s Arizonou, na jejíž střídačce zůstal Karel Vejmelka, z 0:2. Na obratu se podílel Tyler Seguin třemi body (2+1) a v 57. minutě zpečetil výhru 4:2 v oslabení po akci Faksy. Český útočník získal po chybné rozehrávce puk, zbavil se stahovačkou obránce a sám zakončil. Puk se po jeho střele vrtěl pár centimetrů před brankovou čárou a Seguin jej doklepl do prázdné branky.

Góly

Domácí: 15:05. Tippett, 31:16. Laughton

Hosté: 02:51. Zibanejad, 50:33. Kreider, 62:32. Tarasenko

Sestavy

Domácí: Hart (Sandström) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler, Braun – N. Cates, Laughton (A), Allison – Frost, Farabee, Tippett – P. Brown, Deslauriers, Desnoyers – Hayes, J. van Riemsdyk.

Hosté: Šesťorkin (Halák) – Mikkola, Fox, Harpur, Trouba (C), B. Schneider – Tarasenko, Zibanejad, Kreider (A) – Goodrow, Trocheck, Panarin (A) – Lafreniere, Chytil, Kakko – Motte, Vesey.

Rozhodčí

Chmielewski, McIsaac – Cormier, MacPherson

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19534 diváků

Góly

Domácí: 03:49. McDavid, 13:53. McDavid, 18:05. Hyman, 28:46. Yamamoto, 37:12. Kostin

Hosté: 12:15. Kämpf, 41:08. Marner

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Kulak, Broberg, Desharnais – Hyman, McDavid (C), Draisaitl (A) – Yamamoto, Nugent-Hopkins, Janmark – R. McLeod, Foegele, Shore – Ryan, Kostin.

Hosté: Samsonov (Woll) – Holl, Rielly (A), Brodie, McCabe, Liljegren, Giordano – Marner, Matthews (A), Bunting – Nylander, O'Reilly, Tavares (C) – Järnkrok, Kämpf, Kerfoot – Lafferty, Acciari, Aston-Reese.

Rozhodčí

F. L´Ecuyer, D. O´Rourke – R. Daisy, T. Toomey

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Góly

Domácí: 18:43. Hintz, 21:50. Seguin, 44:38. Heiskanen, 56:17. Seguin

Hosté: 10:28. Hayton, 13:47. Keller

Sestavy

Domácí: Oettinger (M. Murray II) – Heiskanen, C. Miller, Lindell, Hakanpää, Lundkvist, R. Suter – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Marchment, Seguin, Dellandrea – Karlström, Faksa, F. Olofsson.

Hosté: Ingram (Vejmelka) – Välimäki, Stecher, Nemeth, Moser, Söderström, Koljačonok – Maccelli, McBain, Crouse – N. Ritchie, Boyd, Fischer – Keller, Hayton, Schmaltz – O'Brien, Dauphin, Kassian.

Rozhodčí

Syvret, Brenk – Gibbons, Cherrey

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 045 diváků

Góly

Domácí: 19:46. MacKinnon, 27:32. Rantanen, 29:00. MacKinnon, 29:36. Compher, 41:26. Ničuškin

Hosté: 01:07. Palát, 07:52. Bastian, 11:27. Tatar, 23:13. Hamilton, 25:53. Wood, 36:59. Mercer, 58:46. Hischier

Sestavy

Domácí: Annunen (Georgijev) – D. Toews (A), Girard, Manson, Byram, J. Johnson, B. Hunt – Ničuškin, MacKinnon (A), Lehkonen – Rantanen (A), Compher, Rodrigues – L. O'Connor, Eller, Cogliano – Nieto, Newhook, Malgin.

Hosté: Vaněček (42. Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Marino, Bahl, Severson – Tatar, Hischier (C), Mercer – Šarangovič, J. Hughes (A), Bratt – Palát (A), Haula, J. Boqvist – Wood, M. McLeod, Bastian.

Rozhodčí

Rooney, Luxmore – Shewchyk, Gawryletz

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 131 diváků

Góly

Domácí: 13:01. Terry, 44:17. Zegras

Hosté: 08:58. Fehérváry, 40:08. Wilson, 61:09. Wilson

Sestavy

Domácí: Gibson (Dostál) – Fowler (A), Beaulieu, Shattenkirk, Benoit, Colt. White, Harrington – Silfverberg (A), Zegras, R. Strome – McTavish, Terry (A), Max Jones – Vatrano, Leason, Lundeström – Carrick, Grant, Comtois.

Hosté: Kuemper (C. Lindgren) – Jensen, Fehérváry, T. van Riemsdyk, McIlrath, Irwin, Alexejev – Kuzněcov, Wilson, Ovečkin (C) – Oshie (A), Milano, D. Strome – Sheary, Bäckström (A), Cr. Smith – Aube-Kubel, Dowd, Mantha.

Rozhodčí

Skilliter, Schlenker – Deschamps, Hughes

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

14279 diváků

Góly

Domácí: 25:11. Eichel, 38:52. Eichel, 56:19. R. Smith

Hosté: 33:03. Nečas, 52:45. J. Staal

Sestavy

Domácí: Hill (Hutchinson) – Martinez, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – R. Smith, W. Karlsson, Amadio – W. Carrier, Stephenson, Kessel – Cotter, Howden, Kolesar.

Hosté: Andersen (Raanta) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – A. Svečnikov, S. Aho II, Jarvis – Teräväinen, Kotkaniemi, Nečas – Martinook, J. Staal, Fast – Noesen, Stastny, Stepan.

Rozhodčí

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud