23. května 2009 • 07:01

Chicago má první výhru, Havlát nedohrál

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – Blackhawks jsou zpět! Chicago dokázalo zvítězit ve třetím duelu finále Západní konference s Detroitem 4:3 v prodloužení a ještě přiživilo už tak bláznivou hokejovou euforii, která město zachvátila.



Neuběhly ani dvě minuty a hráči se mohli vrátit zpět do kabin. V prodloužení si mnoho času na ledě neužili. Svým gólem ho rozhodl Patrick Sharp a rozjásal téměř třiadvacet tisíc fanoušků, kteří vyprodali tribuny a vytvořili fantastickou atmosféru.

Zpět k zápasu. Jeho průběh byl opravdu bláznivý. Chicago si vypracovalo třígólový náskok (i díky jedné asistenci Martina Havláta), ale ještě během druhé třetiny ho zvládlo ztratit. Detroit vrátili zpět do hry obránci, kteří dali všechny tři branky svého mužstva. Třetí dějství gól nepřineslo a tak se podívaná se značkou „pro slabé povahy nevhodné" dostala do prodloužení.

„V jeho prvních třiceti sekundách jsme měli obrovský tlak. Tušili jsme, že naše šance na rozhodnutí přijde," usmíval se po zápase Sharp, který si připsal dva přesné zásahy.

První skóre utkání otevřel, druhý uzavřel. Jak že vítězná branka padla? Red Wings nedokázali vyhodit kotouč ze třetiny, ten se dostal přes Pählssona na Sharpovu hokejku, která ho katapultovala do odkryté poloviny Osgoodovy branky.

VIDEO: Vítězný Sharpův gól

„Prostě jsme nedokázali dostat puk z obranného pásma. Oni hráli tvrdě, poctivě a našli cestu, jak dát o gól víc něž my," shrnul celou situaci kouč hostí Mike Babcock, který se musel obejít bez služeb zraněného Pavla Datsjuka.

Po faulu Niklase Kronwalla (5 min. + do konce utkání) zápas nedohrál Martin Havlát. Český forvard se ve čtrnácté minutě stal u pravého mantinelu obětí nečistého hitu a na střídačku se dostal jen za pomoci svých spoluhráčů. Následně odešel do kabiny a už se nevrátil.

VIDEO: Faul na Martina Havláta



Zda zasáhne do nedělní bitvy, není známo. Chicago v ní každopádně bude útočit na vyrovnání série, ve které zatím prohrává 1:2.

Chicago - Detroit 4:3 v prodl. (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Branky: 9. a 62. Sharp, 10. Ladd (Havlát), 21. Pahlsson - 35. Lidström, 38. Rafalski, 40. Ericsson. Střely na branku: 27:30. Diváci: 22.678. Stav série: 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud