Květoslav Šimek
15. května 2014 • 09:50

Mrázek zavřel bránu a Nestrašil dal vítězný gól, Češi zářili v Calder Cupu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté Petr Mrázek s Andrejem Nestrašilem výrazně pomohli Grand Rapids Griffins k vítězství nad Texas Stars 3:2 v semifinále konference Calder Cupu v zámořské AHL. Mrázek pochytal 33 střel a byl zvolen první hvězdou zápasu. Nestrašil vstřelil vítězný gól a byl druhou hvězdou večera. Série je nerozhodná 2:2 na zápasy (2:5, 0:4, 5:2, 3:2).



„Hráli jsme dobře v obraně, kluci zablokovali hromadu střel,“ chválil spoluhráče brankář Mrázek. V play off AHL si připsal své jubilejní dvacáté vítězství. „Teď se musíme připravit na další zápas.“ Ten budou hrát obhájci loňského triumfu v pátek a znovu doma.

V obležení novinářů byl po duelu i útočník Andrej Nestrašil. V průběhu zápasu se Nestrašil kvůli zdravotním problémům Tomáše Jurča posunul do první lajny a ve 34. minutě dával gól na 3:1. Nakonec to byl gól vítězný.

„Jurks (Jurčo) je náš top hráč, minule dal tři góly,“ říkal Nestrašil. „Když musel dolů, posunul jsem se do první řady na levé křídlo, ale nebyla to pro mě velká změna. S Calym (Callahanem) máme dobrou chemii, hráli jsme spolu většinu sezony, takže to fungovalo dobře.“

Andrej Nestrašil vstřelil vítězný gól Grand Rapids Griffins Andrej Nestrašil vstřelil vítězný gól Grand Rapids GriffinsFoto Facebook Grand Rapids Griffins

Třiadvacetiletý Nestrašil si v 8 zápasech play off připsal 6 bodů (4+2). V kanadském bodování play off je celkově 17. Na soupisce vítězného týmu tentokrát byl i útočník Martin Frk. Do statistik se nezapsal, stejně jako Radek Faksa a Matěj Stránský z Texasu.

Útočník Dmitrij Jaškin z Chicaga Wolves sice znovu skóroval (8 zápasů/ 4+5), ale jeho tým s Torontem padl 3:4. Chicago prohrává už 0:3 na zápasy (2:5, 2:4, 3:4) a je na pokraji vyřazení. Jaškin je nejproduktivnějším hráčem týmu, v kanadském bodování play off je čtvrtý.

Do vedení 2:1 v sérii naopak odskočil tým útočníka Dominika Uhra (Wilkes-Barre/Scranton Penguins). Přestože Tučňáci ještě na začátku poslední třetiny prohrávali na ledě Providence Bruins 1:4, dokázali vyrovnat a ve druhém prodloužení vstřelil obránce Simon Despres vítězný gól na 5:4.

VIDEO: Podívejte se na gól Andreje Nestrašila

Vstoupit do diskuse
0