15. listopadu 2019 • 13:49

Divoch Roy to pořád umí. Podívejte se, jak v juniorce seřval sudího

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zestárl, ale pořád to má v sobě. V době sympatických uhlazených usměvavých koučů, ze kterých třeba v NHL vybočuje maximálně John Tortorella, je Patrick Roy vzpomínkou na doby dávno vzdálené. Bývalý legendární gólman je v tuto chvíli generálním manažerem a také trenérem Quebec Remparts v juniorské QMJHL, a tam před pár dny způsobil pořádný povyk.



Čtyřiapadesátiletý Roy byl známý jako pořádný bouřlivák už na ledě. Když mohl, s chutí se pustil do rvačky, a rozhodně nebyl slabým soupeřem. Nebál se ani ostřejších mediálních výstupů - emoce, to bylo prostě jeho.

Nic moc se u něj nezměnilo ani po skončení aktivní kariéry, ke kterému došlo v roce 2003. Trénovat začal už v sezoně 2005/06 a o osm let později už působil jako kouč Colorado Avalanche. Rovnou ve své úvodní sezoně dosáhl na Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra NHL.

Hned v prním zápase v roli trenéra ale tehdy ukázal svou horkou krev. V posledních vteřinách vyhraného zápasu proti Anaheimu (6:1) se pořádně rozohnil a během závěrečné šarvátky na ledě se pohádal se svým protějškem Brucem Boudreauem a málem na něj převrhl plexisklo oddělující obě střídačky.

Roy pak z NHL po třech sezonách na lavičce zmizel, dal si dva roky od hokeje klid a teď je druhým rokem trenérem a generálním manažerem Quebecu. A že nic ze své divoké povahy neztratil, ukázal během nedávné bitvy proti Val D’or Foreurs.

Quebec zrovna skóroval, ale rozhodčí se rozhodli, že jeden z Royových svěřenců se dopustil nedovoleného bránění na brankáři Jonathanu Lemieuxovi. Gól nebyl uznán a Roy zuřil.

Však se sami podívejte, jak sudího z bezprostřední blížkosti vyfénoval.

VIDEO: Takhle se umí Roy rozohnit

Vstoupit do diskuse
0