6. května 2013 • 22:35

Švédové odvrátili trapas, vydřeli těsnou výhru nad Běloruskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté domácího Švédska vyhráli na mistrovství světa ve Stockholmu po boji nad Běloruskem 2:1 a s šesti body se dotáhli ve skupině A na druhé Norsko. Obrat Tří korunek v utkání dovršil v 52. minutě útočník Fredrik Pettersson. Bělorusové mají na kontě tři body stejně jako český tým.



Švédové se po sobotní výhře nad Českem s Běloruskem trápili, ale po úvodní porážce se Švýcarskem další překvapení na svůj úkor nepřipustili.

V úvodu se nejdříve bránili při Hjalmarssonově vyloučení a pak po trestech Andrjuščenka a Kitarova nevyužili 92 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem. Pak měli přesilovku zase Bělorusové, ale Graborenko v šanci brankáře Enrotha nepřekonal.

V 18. minutě už ale výběr Tří korunek inkasoval, když se po rychlém průniku prosadil chytrou střelou k levé tyči Kolcov. Domácí tým odpověděl v 26. minutě, když po Kronwallově průniku trefil z úhlu z levé strany levý horní roh odkryté branky Lindberg. Videozáznam potvrdil, že se puk odrazil z vnitřku branky.

Autor vyrovnávacího gólu mohl ve vlastním oslabení otočit stav, ale Milčakov jeho pokus stačil zneškodnit. Seveřané pak nevyužili další, už jen 20 vteřin trvající výhodu pěti proti třem.

V závěrečné dějství hráli Švédové tři oslabení za sebou a málem inkasovali. Tyč pomohla Enrothovi jak po střele Filičkina, tak po Černookově pokusu.

V 52. minutě se ale po Lundqvistově vyhraném vhazování trefil přesně do levého horního rohu Pettersson a Bělorusové už sílu na vyrovnání nenašli.

"Nebyli jsme tak rychlí ve středním pásmu, jak jsme chtěli, a často jsme ztráceli puky na jejich modré čáře. Potřebujeme hrát lépe, ale nejdůležitější je vítězství. Tři body máme," pochvaloval si útočník Joel Lundqvist, který asistoval u vítězné trefy. "Musíme pořád ještě hodně věcí zlepšit, hlavně přesilovky. Máme šance, ale musíme z nich dávat góly," dodal forvard Gabriel Landeskog.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Stockholm):
Švédsko - Bělorusko 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Lindberg (S. Kronwall), 52. Pettersson (Lundqvist) - 18. Kolcov (Goroško). Rozhodčí: Kaval (USA), Piechaczek - Schrader (oba Něm.), Valach (SR). Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 10 473.

Sestavy:
Švédsko: Enroth - Fälth, S. Kronwall, E. Gustafsson, Tallinder, Granberg, Fransson - Axelsson, Persson, L. Eriksson - S. Hjalmarsson, Lundqvist, Jämtin - Danielsson, Järnkrok, Thörnberg - J. Ericsson, Lindberg, Landeskog - Pettersson. Trenér: Pär Marts.
Bělorusko: Milčakov - Černook, Kaznaděj, Graborenko, Filičkin, Šinkevič, Goroško, Maslenikov - Kulakov, Kitarov, Meleško - Ugarov, Kovyršin, Kolcov - Stefanovič, Stas, Jefimenko - Andrjuščenko, Demkov, Kislyj. Trenér: Andrej Skabelka.

Hokejisté Švédska odvrátili blamáž. Na MS vyhráli nad Běloruskem, byli rádi za těsnou výhru 2:1. Ta je ale hodně bolela
Hokejisté Švédska odvrátili blamáž. Na MS vyhráli nad Běloruskem, byli rádi za těsnou výhru 2:1. Ta je ale hodně bolela

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud