Tomáš Vrábel
1. května 2015 • 13:55

Zbraň českého týmu? Přesilovky. Trenéři vsadili na kreativitu hráčů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:15 | Český tým dnes večer vstoupí do domácího mistrovství světa proti Švédsku. Jeho ozdobou by mohla být ofenziva. Trenéři pak hodně spoléhají na přesilové hry, které však příliš netrénovali. „Chceme hráčům nechat určitou volnost,“ přiznal hlavní kouč Vladimír Růžička.



Početním výhodám se český tým celý týden v pražské O2 Areně příliš nevěnoval. Na jejich nácvik chvíli došlo v úterý, deset minut ve čtvrtek ráno a na pátečním předzápasovém rozbruslení. Drtivou většinu času piloval obranou hru.

„Když hodně trénujete přesilovky, kolikrát to není dobře. Nemám tak výbornou zkušenost z reprezentace i klubu, že když děláte dokola přesilovky, že to bude dobré. Někdy jsme je i přestali trénovat, protože to prostě nešlo,“ přiznal Růžička.

Určitou šablonu český tým má, konkrétní situace si však hráči často určovali v hloučku mezi sebou. „Myslím, že je hrozně důležité, aby si hlavně mezi sebou řekli, co jim vyhovuje a proto i tak k tomu přistupujeme. Chceme jim nechat volnost. Ale určité věci si pak ukážeme a po zápasech, které přijdou, a rozebereme si to,“ dodal hlavní trenér.

Špaček: Věřím, že nám vyhrají zápasy

První přesilovou formaci tvoří Voráček, Jágr, Kovář, Erat a Nakládal, ve druhé pětce jsou Klepiš, Hertl, Červenka, Krejčík a Němec.

„Loni na mistrovství bylo hodně přesilovek a je potřeba mít dvě dobré pětky, aby v zápase mohla začít kterákoli podle situace. První nebo druhou bych moc nerozděloval. Máme několik variant, které se dají kombinovat,“ pravil asistent Jaroslav Špaček.

Jestli ale kreativita hráčů bude stačit, napoví večerní zápas se Švédskem. „Nedokázali jsme si je zatím pořádně prověřit, při tréninku je to jiné, když není takové tempo jako v zápase. Je to hodně o hráčích, jak se budou doplňovat a jak k tomu přistoupí. Věřím ale, že přesilovky nám vyhrají zápasy,“ dodal Špaček.

Přesilovkové formace
1. Voráček - Nakládal Jágr - Erat - Kovář
2. Krejčík - Němec Červenka - Hertl - Klepiš

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud