Martin Tomaides
17. května 2015 • 20:50

Spokojený bek USA Faulk: Je příjemné umlčet domácí publikum

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavit bronz? Jasně, samozřejmě, proč ne? Jde přece stále o cenný kov! Přístup, na který je Evropa zvyklá, ale zámořské hokejové velmoci s ním trochu bojují. I obranný lídr mužstva USA Justin Faulk měl po příchodu mezi novináře emoce až podezřele na uzdě. A hned popsal proč. "Víte, v zámoří když prohrajete v play off, tak prostě končíte a hotovo. Nemáme tam žádné bitvy o třetí místo," dodal třiadvacetiletý bek.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 5. • 16:15
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
17. května
16:15
USA
USA
Góly

Domácí:

Hosté: 07:25. Bonino, 18:13. Lewis, 39:10. Coyle

Sestavy

Domácí: Pavelec (Salák) – Hejda, Jordán, Kolář, Nakládal, Krejčík, Čáslava, Němec – Voráček, Sobotka, Erat – Jágr, Plekanec, Klepiš – Vondrka, Kovář, Červenka – Koukal, Novotný, Zaťovič – Simon

Hosté: Hellebuyck (Campbell) – Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Gardiner, Redmond – Moses, Larkin, Hendricks – Smith, Arcobello, Sexton – Eichel, Lewis, Nelson – Bonino, Morin, Coyle – Lee.

Rozhodčí

Vinnerborg (Švéd.), Rönn (Fin.) – Dahmen (Švéd.), Lazarjov (Rus.)

Stadion

Americký tým přijel na šampionát do Česka tradičně s velmi nezkušeným týmem. Kdo čekal Phila Kessela v útoku nebo Jimmyho Howarda v bráně, ten se mýlil. V bráně stál gólman z AHL, kapitána dělal hráč, který je v zámoří známý spíš jako bitkař... Přesto mužstvo svou kompaktností, bojovností a rychlostí přehrálo i zkušenou partu kouče Vladimíra Růžičky.

"My jsme věděli o jejich útočné síle, ale prostě jstme nastoupili s tím, že budeme hrát nejlíp, jak dovedeme. Věděli jsme, že Češi jsou dobří a rychlí a že je budeme muset zastavit," řekl Faulk, aniž by pohledem sklouzával k medaili, která mu visela na krku.

Jaromír Jágr (vlevo) po prohraném zápase o bronz s USA
Jaromír Jágr (vlevo) po prohraném zápase o bronz s USA

Obránce Caroliny tušil, že on bude jedním z mužů, na které se bude primárně spoléhat. I ve svém útlém věku už má za sebou účast v All Star Game NHL a doma má i bronz z MS v roce 2013. "Ale klukům jsem v šatně nijak neradil, všichni jsme věděli, že se do toho od začátku budeme muset opřít a viděli jste, že se nám to podařilo," chválil výkon mužstva.

Jako klíčový moment pojmenoval Faulk ubráněné čtyřminutové oslabení v polovině utkání. Útočník Nick Bonino sledoval z trestné lavice tlak českého mužstva, navíc Američané krátce po vypršení trestu zasadili třetí ránu. "Tahle část pro nás byla skutečně důležitá. Hra speciálních formací je na krátkých turnajích klíčová," vysvětloval Faulk.

Česku už pak nepomohla ani atmosféra v O2 Areně. Ta sice výjimečně nebyla vyprodaná, fandilo se přesto ve velkém a všiml si toho i čerstvý majitel cenného kovu, který si fanoušky nemohl vynachválit. "Jinak je ale vždycky zábava umlčet fanoušky na cizím ledě (smích). Znamená to totiž, že něco děláte dobře," myslí si Faulk.

A výsledek mu dal za pravdu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud