20. května 2016 • 18:42

Kempný už v Rusku hrát nebude. Chicago? Jméno ještě nepovím, řekl

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Michal Kempný patří v Evropě mezi českou hokejovou špičku a na mistrovství světa to potvrdil. Po pátečním příletu z Ruska neskrýval stejně jako zbytek týmu zklamání ze čtvrtfinálového konce, sám ale dobře ví, že před sebou má novou výzvu. A tou bude NHL. "Zatím příští štaci komentovat nechci, ale v Rusku určitě hrát nebudu," řekl bek, který naposledy válel v KHL v barvách Omsku.



Kempný nebyl v turnaji se dvěma asistencemi tou ofenzivní mašinou, jak možná mnozí fanoušci čekali, ale přesto nabízel týmu to, co se od kvalitního zadáka čeká. Klid a jistotu. S bilancí sedmi kladných bodů se společně s Michalem Birnerem a Tomášem Kundrátkem zařadil na čelo klubové statistiky.

"Snažil jsem se odvést maximální práci pro tým a celou dobu co nejvíce pomáhat," řekl po příletu. "Výsledek je ale samozřejmě zklamáním, hlavně proto, že celý turnaj jsme hráli dobře," myslí si pětadvacetiletý Kempný.

Hezkou vzpomínku na své první mistrovství světa tak částečně zastíní prohra 1:2 na nájezdy se Spojenými státy. Mírně nervózní český tým nedokázal najít střeleckou pohodu a během závěrečné loterie ani střelce, jenž by tváří v tvář americkému brankáři Keithu Kinkaidovi uspěl a postrčil tým směrem k semifinále.

Trenér Josef Jandač přišel mezi novináře jako úplně první
Trenér Josef Jandač přišel mezi novináře jako úplně první

Na řadě tedy byl rychlý odlet z Moskvy a plánování dovolené. Pořádný relax je teď na pořadu dne, bývalého obránce pražské Slavie či brněnské Komety totiž čeká přesun do zámoří. Sám už ví, které město ho uvítá, ale žurnalistům konkrétní plány neprozradil.

"Mistrovství světa mi možná mohlo pomoci, ale jeden tým v NHL o mě jevil zájem celou sezonu, zná moji hru od A do Z a pro ten se rozhodnu," vykládal Kempný.

Už delší dobu se ví o tom, že obránce koketuje s Chicagem Blackhawks a podpis s elitním mužstvem zámořské soutěže se zdá být velmi pravděpodobný. Nicméně ve hře jsou prý také mužstva jako například Vancouver či Buffalo.

"Každopádně to bude něco nového a potřebuju se na to dobře připravit. Jméno vám ale ještě neřeknu," usmíval se.

Vše o světovém šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Pastrňák o prvním MS: Moc jsem si to užil
Video se připravuje ...

Plekanec: Byli jsme skvělá parta, jen jsme chtěli udělat víc
Video se připravuje ...

Vůjtek: Klukům nemůžu nic vyčítat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud