9. května 2017 • 13:35

Dobré zprávy! Voráček je v pořádku, Sobotka je připravený přijet

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček, který odstoupil otřesený z pondělního utkání s Finskem na mistrovství světa v Paříží (4:3 po samostatných nájezdech), je podle výsledků vyšetření v pořádku. Posílit český tým by navíc mohl centr Vladimír Sobotka ze St. Louis, který je připravený ze zámoří do Paříže přijet. Stavitelé národního týmu budou jeho případnou nominaci ještě řešit.



Voráček vynechal dnešní trénink, ale ve středu se má opět zapojit do přípravy. Poté se rozhodne o jeho startu ve čtvrtečním duelu s Norskem. "Dnes dopoledne jsme s ním jeli do nemocnice na komplexní vyšetření, která naštěstí neprokázala nic negativního. CT snímek byl negativní, závěr neurologického vyšetření zněl: bez ložiskových změn," řekl lékař národního týmu Dušan Singer novinářům.

Zatím nejproduktivnější český hráč na turnaji odstoupil z duelu, který nakonec po skvělém obratu reprezentace vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech, po první třetině poté, co jej předtím narazil na mantinel Oskar Osala. Ten dostal za zákrok ze sedmé minuty trest dvě plus deset minut za naražení na mantinel. Voráček se poté ještě vrátil do hry, do druhé třetiny už ale nenastoupil a v zápase tak zvládl jen sedm střídání a 5:31 minuty.

Lukáš Radil o své první účasti na šampionátu
Video se připravuje ...

Otřes mozku ale neutrpěl. "Nevyskytly se u něj typické příznaky pro otřes mozku jako závratě nebo pocity na zvracení. Velice brzo by se dostal do formy a už je v pořádku. Teď bude záležet na Kubových pocitech a koncepci trenérů. V zásadě ale bude mít pro hokej zelenou, naštěstí se dnes ani zítra nehraje, což je příznivý faktor," řekl Singer.

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE »

O tom, zda Voráček nastoupí do čtvrtečního zápasu proti Norsku, rozhodnou zejména jeho osobní pocity po středečním tréninku, který by měl bez omezení absolvovat. "Je to natolik zkušený hráč, že sám dokáže odhadnout, kdy může jít na led nebo do zápasu. Z medicínského hlediska hraje čas v jeho prospěch. Kdyby se rozhodl, že to ještě není ono a potřebuje mírnou úlevu, souhlasil bych s ním," vysvětlil lékař reprezentace.

Sedmadvacetiletý útočník má dnes volný režim, žádná omezení ani doporučení nedostal. "Není potřeba, aby měl klidový režim. Může se jít projít, provádět osobní aktivity, ale bez zvýšené námahy. Jen hokej hrát dnes neměl," řekl Singer s tím, že stav Voráčka průběžně z preventivních důvodů kontroluje. "Z našeho hlediska je to možná až přehnaná péče o něj, aby byl v pořádku a neobjevily se komplikace," dodal Singer.

Gudas je nejlepší český střelec. To asi nikdo nečekal, smál se
Video se připravuje ...

Zdravotní stav Voráčka ovlivňuje i možnou nominaci Sobotky , který generálnímu manažerovi týmu Martinu Ručinskému potvrdil, že je zdravotně v pořádku a je připraven v případě zájmu přiletět do Paříže.

"Jsme teď v situaci, že nevíme, co bude s Vorasem. Na soupisce máme ještě dvě volná místa a počkáme do středy, jak se Kuba bude cítit. Pak budeme reagovat. Musíme brát taky ohled na to, kdyby se nám zranil nějaký obránce, museli bychom na soupisku zapsat jiného beka," řekl Ručinský s poukazem na skutečnost, že na české soupisce jsou už jen dvě volná místa pro hráče v poli.

VIDEOPROFIL: Jakub Voráček, kapitán českého týmu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud