Pavel Bárta
10. května 2018 • 13:19

Pastrňák a Krejčí proti Rusku? O jejich startu se rozhodne před zápasem

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | Kanada má na mistrovství světa v sestavě McDavida, český tým nachystal svoje Double Big Mac menu. Dva Davidy, Krejčího a Pastrňáka. Posily z Bostonu přiletěly dnes ráno před devátou hodinou přes Amsterdam do Kodaně, přes poledne si s mužstvem poprvé zatrénovali. Jejich start ve večerním utkání proti Rusku (20:15) je otevřený. „Rozhodnutí je na nich, jak se budou cítit před utkáním. Jsou to rozdíloví hráči. Kdyby chtěl nastoupit a byli odpočatí, určitě je zařadíme,“ uvedl asistent trenéra Václav Prospal.
 



Včera dostali od generálního manažera Dona Sweeneyho a taky od lékařů Bruins požehnání, večer sedli na letadlo a ráno byli v Dánsku. „Moc jsme toho nenaspali, vlastně ani minutu,“ přiznal Pastrňák.

S Krejčím přistáli na čas, zhruba tři čtvrtě hodiny se udrželi na odbavení. Pak odjeli z letiště rovnou za týmem do hotelu Crowne Plaza, kde se zúčastnili porady, potom zamířili rovnou na rozbruslení. Nastoupili v modrých dresech, tedy mimo sestavu.

„Tři dny jsme nebyli na ledě, nějaká únava tam je. Těším se na odpolední šlofíček. Musíme to probrat s trenéry. Ranní rozbruslení je spíš, abyste se zahřáli a pořádně rozcvičili, zápas je něco jiného. Těžko předvídat, jak se rozhodneme,“ řekl Pastrňák.

Večer ve 20:15 čeká české mužstvo čtvrtý zápas turnaje proti Rusku. Krejčí a Pastrňák už byli dopsáni na soupisku s třetím brankářem Hrachovinou. Tým už je tedy v plném stavu. Ať už posily z Bostonu zasáhnou do hry dnes nebo v dalším průběhu, v sestavě nastanou změny. „Spíš ale počítáme s tím, že by nastoupili až zítra,“ připustil Václav Prospal. Jasno bude na odpolední týmové poradě v 17 hodin.

Varianty přitom připravené jsou a je jich několik. Krejčí vyřešil otázku prvního centra, Pastrňák je vynikající střelec. „Jsou to kluci, kteří na těch pozicích hrají v klubu, v nejlepší lize na světě. Jsme moc rádi, že přijeli pomoct a budou tady. Buď k nim půjde střelec, jenž dokáže proměnit nahrávky Krejčího, anebo někdo, kdo jim vytvoří prostor, ať před brankou, nebo v rozích, kdo jim vybojuje kotouče, protože Pasta je taky střelec a Krejča to rád rozdává,“ naznačil Prospal.

Davidové Pastrňák a Krejčí už jsou v Kodani
Video se připravuje ...

David Krejčí už si po obědě zastřílel na tréninku
David Krejčí už si po obědě zastřílel na tréninku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud