22. dubna 2019 • 16:21

K reprezentaci se před MS připojili i Voráček s Gudasem, chyběl Gulaš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace se sešla v Nitře na startu pátého týdne přípravy na květnové mistrovství světa na Slovensku. S týmem už jsou i hvězdné posily útočník Jakub Voráček a obránce Radko Gudas z Philadelphie. Trenér Miloš Říha starší dnes naopak ještě neměl k dispozici plzeňského útočníka Milana Gulaše, který se připojí později.



Vedle Voráčka s Gudasem nechybělo ani kvarteto dalších hráčů, které Říha do přípravy pozval: obránci Michal Moravčík z Plzně, Jakub Jeřábek z farmy St. Louis v San Antoniu, David Sklenička ze záložního týmu Montrealu z Lavalu a útočník Jan Kovář z Plzně. Z třicetičlenného kádru, který zahrnuje tři brankáře, 11 obránců a 16 útočníků, tak scházel jen Gulaš.

"Milan Gulaš má nějaké střevní problémy a dostaví se sem za námi co nejdříve," vysvětlil Říha novinářům. "Jinak je vše podle plánu, neboť jsme počítali s tím, že nás budou doplňovat vytipovaní hráči z NHL, takže to jsou očekávané výměny. Příští týden můžou přijít zase další," doplnil šedesátiletý trenér.

Nominace českých hokejistů na přípravu před květnovým MS na Slovensku a duely Euro Hockey Challenge se Slovenskem v Trenčíně a Nitře (26. a 27. dubna):

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL),

obránci: Filip Pavlík, Petr Zámorský (oba Hradec Králové), Michal Jordán, Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL), Michal Moravčík (Plzeň), Radko Gudas (Philadelphia/NHL), Jakub Jeřábek (San Antonio/AHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.), Tomáš Kundrátek (Davos/Švýc.) Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL), David Sklenička (Laval/AHL),

útočníci: Milan Gulaš, Jan Kovář (oba Plzeň), Tomáš Fořt (Zlín), Lukáš Rousek (Sparta Praha), Martin Zaťovič (Brno), Radim Zohorna (Mladá Boleslav), Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL), Filip Chytil (New York Rangers/NHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Michal Řepík (Podolsk/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin.), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Jakub Voráček bude největší českou hvězdou na letošním MS
Jakub Voráček bude největší českou hvězdou na letošním MS

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud