13. května 2019 • 19:38

Ručinský po Rusech: Oni hráli, my bránili. Nelíbil se mu pohyb hráčů

Autor: adl, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté mají za sebou těžký boj proti Rusku. Bohužel z něj vyšli bez bodu a dokonce i bez gólu. Martin Ručinský, který byl hostem zápasového studia deníku Sport, viděl hlavní příčinu porážky především ve výkonu v prvních dvou třetinách. „Byly takové nemastné, neslané. Nebyl tam ten drajv jako v předchozích dvou zápasech,“ uvedl po prohře 0:3. Ze závěrečné třetiny už měl olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa lepší pocit.



Po víkendové euforii z výher nad Švédy a Nory přišlo pondělní vystřízlivění. Na hvězdami prošpikované Rusy už svěřenci Miloše Říhy nestačili. „Dvě třetiny byli Rusové opravdu lepší, zaslouženě vedli 2:0. Zdálo se mi, že jsme moc nebruslili,“ nelíbil se Ručinskému výkon v prvních 40 minutách, kdy se Češi těžko dostávali do šancí.

Ve třetí části už přišlo zlepšení. „Začali jsme ji velice dobře, měli jsme zámek, ze kterého vyplynuly nějaké šance. Trošku jsme se líp pohybovali, líp napadali. Rusové pak z toho měli problémy. Herní projev se zlepšil, akorát tomu chyběl gól,“ dodal Ručinský ke třetí třetině.

Čeští hokejisté na mistrovství světa na Slovensku po dvou výhrách poprvé ztratili body, Rusku podlehli 0:3.
Čeští hokejisté na mistrovství světa na Slovensku po dvou výhrách poprvé ztratili body, Rusku podlehli 0:3.

Už v průběhu utkání se bývalému útočníkovi nelíbil pohyb českých hráčů. „Je otázka, z jakého důvodu to bylo. Jestli to bylo třeba z přemíry respektu k soupeři, jaké mají hráče. To si ale nemyslím. Spíš to byl zápas, kdy nám to moc nejezdilo,“ uvedl Ručinský. „Z toho pak všechno pramení. Rusové měli puk na holích, my museli většinou bránit, nebo je dobruslovat. Oni hráli, my většinou koukali,“ dodal.

Prohra 0:3 výrazně zkomplikovala šanci národního týmu na vítězství ve skupině B. Tomu jsou blíž právě Rusové. Podle Ručinského to ovšem nic neznamená. „Když budeš první nebo druhej, tak můžeš narazit na Američany nebo dokonce na Kanadu, takže je to všechno takový zamotaný. Uvidíme, teď je to všechno předčasný.“

Na co je 48letý rodák z Mostu zvědavý, je doplnění české sestavy. Do ní by se ve čtvrtek měl zapojit centr Radek Faksa , překvapením je návrat Milana Gulaše , který se k reprezentaci připojil v pondělí. „Jsem moc zvědavej, jak se to všechno vyvine. Radek Faksa je údajně ještě zraněnej a do čtvrtka nemůže hrát. Milan Gulaš měl taky nějaké zdravotní trable. Bude trénovat a asi se uvidí, jak na tom bude,“ zakončil Ručinský.

Ručinský po bitvě s Ruskem: První místo ve skupině je pryč. Chybí nám centři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:02. Andronov, 32:35. N. Gusev, 59:05. N. Zajcev

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (I. Sorokin) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Grigorenko, Malkin (A), Dadonov – Ovečkin (A), Kuzněcov, Barabanov – N. Gusev, Anisimov, Kučerov – Kovalčuk (C), Kaprizov, Andronov – Tělegin.

Hosté: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Chytil, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna.

Rozhodčí

Iverson (CAN), Staňo (SVK) – Sormunen (FIN), Vanoosten (CAN)

Stadion

Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava

Návštěva

9 085 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 7 0 0 0 36:7 21
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18
3. Švédsko 7 5 0 0 2 41:21 15
4. Švýcarsko 7 4 0 0 3 27:14 12
5. Lotyšsko 7 3 0 0 4 21:20 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 19:33 6
7. Itálie 7 0 1 0 6 5:48 2
8. Rakousko 7 0 0 1 6 9:40 1

Debata expertů běhěm souboje s Ruskem: Sborná zaslouženě vede, chybí nám pohyb, říká Ručinský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud