19. května 2023 • 09:40

Soupisky na MS v hokeji ONLINE: Smůla pro Německo, Grubauer nedorazí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrcholná akce hokejové sezony je v plném proudu. Na mistrovství světa ještě trenéři do poslední chvíle řeší, jak mužstva ještě posílit. V ONLINE článku iSport.cz se podívejte, s jakými výběry vyrážejí na šampionát Česko a ostatní země a na které hráče ještě případně čekají.



ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2023
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Dánsko Dánsko Finsko Finsko Francie Francie Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Maďarsko Maďarsko Německo Německo Norsko Norsko Rakousko Rakousko Slovensko Slovensko Slovinsko Slovinsko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA
Obnovit
Zprávy ze dne 5. 5. 2023
12:02
5. 5. 2023
Česko

Otec hokejisty Bostonu Pavel Zacha starší se na začátku rozhovoru omluví: „Synovo rozhodnutí už nejsem schopen ovlivnit.“ Fanoušci už kvůli Zachovým omluvenkám cítí nepříjemnou pachuť. Vše ale nemusí být tak, jak se zdá. Celý rozhovor ZDE>>>

Pavel Zacha starší odmítá, že by mezi jeho synem a reprezentací byl konflikt
Zprávy ze dne 4. 5. 2023
20:18
4. 5. 2023
USA

Nominaci USA vévodí dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Nick Bonino, který s reprezentací získal bronzové medaile na šampionátech v letech 2015 a 2018. V úvodním dvaadvacetičlenném výběru je dvanáct hráčů z NHL včetně dalšího útočníka Pittsburghu Drewa O'Connora a brankáře Penguins Caseyho DeSmithe.

Výraznou oporou mužstva by měl být útočník Buffala Alex Tuch, který má za sebou životní sezonu v NHL, v níž nasbíral 36 gólů a 43 asistencí v 74 zápasech. V nominaci figuruje i jeho mladší bratr Luke z Bostonské univerzity.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
19:57
4. 5. 2023
Finsko

Útočníci Mikko Rantanen z Colorada a Kaapo Kakko z New York Rangers posílí finské hokejisty na domácím MS. Kouč úřadujících mistrů světa i olympijských vítězů Jukka Jalonen už má na Českých hrách v Brně v kádru z NHL obránce Olliho Määttäho z Detroitu a útočníky Joela Armiu z Montrealu a Kasperiho Kapanena ze St. Louis. O startu kanonýra Patrika Laineho z Columbusu se teprve rozhodne.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
12:57
4. 5. 2023
Finsko

V minulé sezoně se Ahti Oksanen zjevil v Mountfieldu HK a s 25 trefami byl nejlepším snajprem. Pak přeskočil do SHL a bojuje o svou první účast na velkém turnaji. VÍCE ZDE >>>

Bývalý hradecký útočník Ahti Oksanen
Zprávy ze dne 4. 5. 2023
9:40
4. 5. 2023
Česko

Je jasno! Česko se na mistrovství světa musí obejít bez Davidů Pastrňáka a Krejčího. Informace iSport.cz a deníku Sport potvrdil ve čtvrtek generální manažer reprezentace Martin Havlát. Kdo ještě bude chybět a kteří hráči z NHL naopak dorazí? VÍCE ZDE >>>

Kádr českých hokejistů pro přípravu na MS:

Brankáři: Šimon Hrubec (Curych/Švýc.; 30 zápasů), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.; 13), Karel Vejmelka (Arizona/NHL; 10).

Obránci: Tomáš Dvořák (18 zápasů/1 branka), Jan Košťálek (oba Pardubice; 17/4), Michal Kempný (68/6), David Němeček (oba Sparta Praha; 22/1), Tomáš Kundrátek (96/11), Jan Ščotka (oba Kometa Brno; 38/1), Jakub Jeřábek (Oceláři Třinec; 73/5), David Jiříček (Columbus/NHL; 19/3), Michal Jordán (Rapperswil-Jona/Švýc.; 108/5), Ronald Knot (Tucson/AHL; 6/0), Jakub Zbořil (Boston/NHL, 0/0),

Útočníci: Roman Horák (68/13), David Tomášek (42/13), Vladimír Sobotka (všichni Sparta Praha; 55/10), Ondřej Beránek (36/6), Jiří Černoch (oba Karlovy Vary; 35/7), Tomáš Hyka (34/7), Lukáš Sedlák (oba Pardubice; 18/5), Filip Chlapík (24/6), Michael Špaček (oba Ambri-Piotta/Švýc.; 46/8), Jiří Smejkal (55/9), Hynek Zohorna (oba Oskarshamn/Švéd.; 73/9), Jakub Flek (Kometa Brno; 59/15), Daniel Voženílek (Oceláři Třinec; 2/0), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.; 180/49), Martin Kaut (San Jose/NHL; 11/2), Michal Kovařčík (Jukurit Mikkeli/Fin.; 10/0), Dominik Kubalík (Detroit/NHL; 73/26), Radan Lenc (HV 71/Švéd.; 52/11), Filip Chytil (New York Rangers/NHL; 30/8).

Davidové Pastrňák a Krejčí na MS nepřijedou
Zprávy ze dne 4. 5. 2023
9:07
4. 5. 2023
Finsko

Finsko hlásí výraznou posilu před mistrovstvím světa. Colorado potvrdilo, že na světový šampionát může odcestovat Mikko Rantanen, velká hvězda týmu zpod Skalistých hor. Úderný křídelník zažil v dresu Avalanche svou nejlepší sezonu v NHL, když nasbíral za 82 zápasů 105 bodů (55+50). Byl tak osmým nejproduktivnějším mužem soutěže. 

Petr Mrázek chytá nájezd Mikka Rantanena
Zprávy ze dne 3. 5. 2023
18:56
3. 5. 2023
Švýcarsko

Dvě posily z NHL si v dresu Švýcarska zahrají na Českých hrách v Göteborgu a Brně. Trenér Patrick Fischer může počítat s obránci Timem Bernim z Columbusu a Janisem Moserem z Arizony. V kádru je i devětatřicetiletý útočník Andres Ambühl z Davosu, který by měl na mistrovství světa v Rize a Tampere posouvat své rekordy dosavadních 17 účastí na světových šampionátech a 123 zápasů.

 

Nominace hokejistů Švýcarska na České hry:

Brankáři: Leonardo Genoni (Zug), Robert Mayer (Ženeva), Joren Van Pottelberghe (Biel-Bienne),

obránci: Dean Kukan, Christian Marti (oba Curych), Michael Fora (Davos), Tobias Geisser (Zug), Andrea Glauser (Lausanne), Roger Karrer (Ženeva), Romain Loeffel (Bern), Tim Berni (Columbus/NHL), Lian Bichsel (Leksand/Švéd.), Janis Moser (Arizona/NHL),

útočníci: Andres Ambühl, Enzo Corvi (oba Davos), Gaëtan Haas, Mike Künzle (oba Biel-Bienne), André Heim, Johnny Kneubühler (oba Ambri-Piotta), Marco Miranda, Tanner Richard (Ženeva), Sven Senteler, Dario Simion (oba Zug), Tyler Moy (Rapperswil-Jona), Christoph Bertschy (Fribourg-Gottéron), Fabrice Herzog (Zug), Damien Riat (Lausanne), Calvin Thürkauf (Lugano).

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
12:33
3. 5. 2023
Slovensko

Takovou situaci slovenská reprezentace nezažila dlouhých 24 let. Poprvé od roku 1999 se může stát, že na mistrovství světa vyrazí pouze s brankáři z domácí soutěže. Pokud tedy na poslední chvíli nevyslyší „volání o pomoc“ zkušený matador Jaroslav Halák z New York Rangers. Sedmatřicetiletý gólman slovenský dres naposledy oblékal v sezoně 2013/14. A co další případné posily z NHL Martin Fehérváry, Adam Ružička a Erik Černák? Více čtětě ZDE>>>.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
9:11
3. 5. 2023
Česko

Když senzačně vypadl Boston v play off NHL, řada českých fanoušků začala jásat při představě, že David Pastrňák a spol. pojedou na MS. Jenže zatím situace vypadá tak, že se letecký speciál z Bostonu na šampionát nechystá. Kdo má start na blížícím se turnaji skoro jistý, a kdo naopak je na hraně a musí doufat? Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
19:57
2. 5. 2023
Česko

Fanoušci doufali v zázrak. Stejně jako trenéři. Že by David Pastrňák, hvězda Bruins a jeden z nejlepších útočníků NHL, mohl posílit národní tým na šampionátu v Rize. Ovšem podle informací Sportu tahle možnost padá. I když vždycky rád a s chutí reprezentoval, tentokrát jsou okolnosti proti. Kvůli doléčujícímu zranění nebude k dispozici ani centr David Krejčí. Ne vzkázal i Pavel Zacha… Naopak velmi nadějně se jeví, že reprezentaci doplní Filip Chytil, útočník Rangers! Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
18:47
2. 5. 2023
Švédsko

Šest posil z NHL mají hokejisté Švédska v nominaci na České hry v Göteborgu a v Brně. Kouč Sam Hallam může počítat s obráncem Rasmusem Sandinem z Washingtonu a útočníky Jonatanem Berggrenem i Lucasem Raymondem z Detroitu, Jakobem Silfverbergem z Anaheimu, Alexanderem Nylanderem z Pittsburgh a Fabianem Zetterlundem ze San Jose. Kvarteto Sandin, Raymond, Nylander a Zetterlund bude na Českých hrách v reprezentaci Tří korunek debutovat.

 

Nominace hokejistů Švédska na České hry v Göteborgu a Brně (4.-7. května):

Brankáři: Marcus Högberg (Linköping), Lars Johansson (Frölunda), Jesper Wallstedt (Iowa/AHL),
obránci: Lukas Bengtsson, Hardy Häman Aktell, Joel Persson (všichni Växjö), Christian Folin (Frölunda), Anton Lindholm (Leksand), Jonathan Pudas (Skelleftea AIK), Henrik Tömmernes (Ženeva/Švýc.), Rasmus Sandin (Washington/NHL),
útočníci: Jonatan Berggren, Lucas Raymond (oba Detroit/NHL), Jacob de la Rose, Marcus Sörensen (oba Fribourg-Gottéron/Švýc.), Isac Brännström (Lulea), Leo Carlsson (Örebro), Dennis Everberg (Rögle), Linus Johansson (Färjestad), Pär Lindholm (Skelleftea AIK), André Petersson (HV 71), Oscar Lindberg (Bern/Švýc.), Alexander Nylander (Pittsburgh/NHL), Dennis Rasmussen (Davos/Švýc.), Jakob Silfverberg (Anaheim/NHL), Fabian Zetterlund (San Jose/NHL)

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
21:58
1. 5. 2023
Česko

„Když jsem začal cítit, že play off nebude, tak se dá říct, že jsem začal přemýšlet o nároďáku. Nic se mi nestalo, všechno dopadlo dobře a mohl jsem se připojit. Jsem rád, že tady jsem a doufám, že to bude s dobrým výsledkem. Motivace je samozřejmě obrovská. Jsme teprve na začátku a máme před sebou ještě poslední turnaj, který je generálka na to, tam jet v co nejlepším rozpoložení. Věřím, že když si všechno sedne, tak může být výsledek znovu velký,“ řekl útočník Dominik Kubalík po prvním tréninku s národním týmem v Brně před startem mistrovství světa. Český střelec z Detroitu se již nemůže dočkat, až se v kabině opět potká s plzeňským kamarádem Jakubem Jeřábkem. Novopečený extraligový mistr se k reprezentaci připojí v úterý. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
20:58
1. 5. 2023
Česko

Kapitán hokejové reprezentace Roman Červenka po čtvrtečním zranění v obličeji z proti Rakousku v pondělí poprvé trénoval s týmem v Brně a je připravený nastoupit do duelů Českých her. Zápasy odehraje s celoobličejovým krytem. „Nechci to nějak moc řešit, ale byl to zbytečný zákrok. Za takového stavu... Nemohl jsem se moc bránit. Bylo to zezadu, já tam viděl hráče po pravé straně. Nešlo toho moc dělat, maximálně nechat být puk a jenom se na to připravit. Ale už se stalo,“ vracel se útočník k zákroku obránce Thima Nickla. Po tréninku promluvil také o Davidu Pastrňákovi a Davidu Krejčím, kterým s Bostonem nečekaně brzy skončila sezona v 1. kole play off. „Je to škoda pro kluky. Přál jsem jim, aby došli co nejdál, nebo spíš aby to vyhráli. Takový je hokej, Nevím, jak na tom kluci jsou. Krejča byl zraněný, realizační tým se s nimi bude spojovat, ale já jsem s klukama ve spojení taky. Je možné, že si napíšeme,“ řekl Červenka k případnému opětovnému shledání v národním týmu. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
20:26
1. 5. 2023
Česko

Čeští hokejisté po dnešním srazu v Brně před Českými hrami trénovali už i s posilou z NHL Dominikem Kubalíkem z Detroitu a dalším útočníkem Danielem Voženílkem z mistrovského Třince. Na ledě byl s celoobličejovým krytem i kapitán Roman Červenka, který utrpěl ve čtvrtečním utkání ve Vídni s Rakouskem zranění nosu a zubů. Další novinky čtěte ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud