3. března 2016 • 05:00

Nominace na Světový pohár: Proč zatím chybí Židlický, Hudler a Jágr

Autor: mah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipnout vyvolenou šestnáctku předběžné nominace na zářijový Světový pohár v Torontu nebyla těžká práce. Výběr elitních českých hráčů je značně omezený a slavné doby, kdy v NHL válely desítky Čechů, jsou bohužel pryč. Přesto pojďme se podívat, jaká jména na prvním oficiálním seznamu chybí?



Na zkušené útočníky Aleše Hemského , Radima Vrbatu nebo nyní zraněného Milan Michálek se zatím nedostalo. Příležitost dostali mladší. V nominaci figuruje jediný třicátník Tomáš Plekanec.

Velká většina českých fanoušků marně hledá i jméno Jaromíra Jágra .

Prestižní hokejový časopis The Hockey News sice českého velikána z Floridy na předběžnou soupisku na Světový pohár zařadil. Přesto v Čechách asi málokdo čekal, že by se na ní objevil.

 „S Jardou jsem si na Floridě telefonoval. Má toho teď opravdu hodně. Tohle téma jsme samozřejmě probírali. Důležité je, že to zatím nevyloučil. Nechci na něj tlačit, sám jsem to neměl rád,“ uvedl na středeční tiskové konferenci nový generální manažer reprezentace Martin Ručinský .

Další zkušený útočník, jenž chybí v nominaci, je Jiří Hudler . Vsetínského odchovance v první polovině sezony trápila řada zranění a v současnosti se zabydluje na Floridě, kam byl před pár dny vyměněn  z Calgary.

„U Jirky to není, že by nám nezapadal do sestavy. Víme, že patří mezi výborné hráče v NHL. Teď ho vyměnili a to je i jeden z důvodů, proč čekáme. Uvidíme, jak se bude profilovat třeba po boku Jaromíra Jágra. Je u něj variabilita, že může hrát napravo nebo nalevo. Rozhodně to teď neznamená, že nemůže být ve finální nominaci,“ popsal situaci kolem dvaatřicetiletého útočníka trenér Josef Jandač .

Na Světový pohár pojede i Kempný, Jágr zatím chybí
Video se připravuje ...

Tomu zatím v seznamu chybí i dva tradiční beci reprezentace posledních let. Zbyněk Michálek a Marek Židlický . Devětatřicetiletý Židlický je podobně jako Jágr v současnosti velká neznámá. Zadák Islanders velmi vážně uvažuje o ukončení kariéry. Pokud se rozený přesilovkový specialista však rozmyslí, může být bez nejmenších potíží dopsán později.

„S Markem mluvil Martin Ručinský a on sám zatím neví, jestli bude dál hrát nebo ne. Máme ještě do finální nominace ušetřený nějaký čas. Marka bychom třeba vzali do přesilovky, ale ten termín je na startu sezony a bude záležet, jak se tihle kluci (Michálek, Židlický, Rozsíval ) stihnou připravit a jakou budou mít chuť,“ doplnil Jandač.

Nominace Česka na Světový pohár

Brankáři: Petr Mrázek (Detroit Red Wings/NHL), Michal Neuvirth (Philadelphia Flyers/NHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets/NHL)
Obránci: Radko Gudas (Philadelphia Flyers/NHL), Michal Kempný (Avangard Omsk/KHL), Roman Polák (San Jose Sharks/NHL), Andrej Šustr (Tampa Bay Lightning/NHL)
Útočníci: David Krejčí, David Pastrňák (oba Boston Bruins/NHL), Michael Frolík (Calgary Flames/NHL), Martin Hanzal (Arizona Coyotes/NHL), Tomáš Hertl (San Jose Sharks/NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens/NHL), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk/KHL), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL).

 

Manažer české hokejové reprezentace Martin Ručinský v obležení novinářů
Manažer české hokejové reprezentace Martin Ručinský v obležení novinářů

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud