2. září 2016 • 20:14

Velká ztráta pro Čechy! Hvězdný Krejčí na Světový pohár nepojede

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se musejí na Světovém poháru v Torontu obejít bez útočníka Davida Krejčího. Třicetiletý centr Bostonu se nestihne dát stoprocentně dohromady po dubnové operaci levé kyčle. Kouč Josef Jandač tak bude muset sáhnout k první změně v původní nominaci.




"David Krejčí nejede ze zdravotních důvodů. O náhradníkovi budeme informovat v průběhu zítřka, až budou vyřízeny všechny formality s jeho uvolněním v klubu," řekl ČTK tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Krejčí se v minulých dnech zapojil plného tréninku, přestože jeho pauza po operaci se původně odhadovala na pět měsíců. Jeho snaha stihnout prestižní turnaj ale nevyšla a český tým se bude muset bez dvojnásobného nejproduktivnějšího hráče play off NHL a vítěze Stanleyova poháru s Bostonem z roku 2011 obejít.

Ofenzivní lídr Bruins měl patřit k hlavním oporám týmu. Měl mít i významnou roli při přesilových hrách. "Všichni víme, že bez něj bychom mohli mít v přesilovkách problémy. Nemáme tam moc na výběr. On to umí na modré čáře hrát výborně v Bostonu," řekl v úterý v rozhovoru pro ČTK a MF Dnes kapitán českého týmu Tomáš Plekanec.

Krejčí reprezentoval na světových šampionátech v letech 2008 a 2012 a také na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 a naposledy o čtyři roky později v Soči. V uplynulé sezoně NHL si připsal v 72 zápasech 63 bodů za 17 branek a 46 asistencí.

Celkem v NHL, kde je celou dosavadní kariéru věrný Bruins, má na kontě 623 utkání a 472 bodů za 134 branek a 338 přihrávek. V play off zaznamenal v 93 duelech 77 bodů za 29 gólů a 48 asistencí. V letech 2011 a 2013 ovládl produktivitu bojů o Stanleyův pohár.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud