Pavel Bárta
16. září 2016 • 04:30

Kde je Jágr?! Na Světový pohár patří, měl by na to, říká hvězda Kanady

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Mohl tu být, určitě by to zvládl. Jaromír Jágr už se nadobro vzdal reprezentace a dopředu vyloučil, že by se zapojil do hvězdných válek při Světovém poháru v hokeji 2016. „Myslím, že sem patří a měl by na to. Byla by docela zábava, kdyby tu nastoupil,“ je přesvědčený kanadský veterán Joe Thornton.



Vousatý útočník se s Jágrem před deseti lety přetahoval o Art Ross Trophy. To ještě nepřipomínal anglicky mluvícího Rumcajse a zrovna přišel z Bostonu do San Jose. Jágr hrál za New York Rangers. Cenu pro nejproduktivnějšího hráče vyhrál Thornton o jeden bod. Od té doby roztálo hodně ledu, oba však pořád válčí v NHL. A patří k ozdobám svých týmů.

„Zapadl by sem. Je fenomenální sportovec. Co předvádí ve svém věku, je neuvěřitelné. Můžeme být vlastně šťastní, že tady není,“ zubil se dnes sedmatřicetiletý centr při odpolední půlhodince pro média, kdy před novináře v torontské aréně Air Canada center postupně předstoupili hráči a trenéři všech účastníků World Cupu.

Jágr je o sedm let starší než Thornton. To jeho spoluhráč z Floridy, obránce Aaron Ekblad, patří k úplně jiné generaci. Ale taky je přesvědčen, že by Jágr ve Světovém poháru obstál. „Jasně, že bych ho tady rád viděl! Vlastně můžu být rád, že tady není. Protože je to zatraceně dobrý hráč,“ chválil Ekblad, který patří k pilířům mladého celku Severní Ameriky.

„Děláte si snad legraci? Samozřejmě že by to zvládl. Je to skvělý kamarád a úžasný spoluhráč. Umí zpomalovat hru a nasadit jí tempo, jaké vyhovuje jemu a které dokáže zvládnout. A daří se mu to, aniž by ztratil něco ze svého umění a šikovnosti,“ řekl na přímý dotaz mladý kanadský obránce.

Stamkos se těší na Šustra s Palátem

Steven Stamkos patří v turnaji k dvanácti vyslancům Tampy Bay. Tenhle klub má v turnaji nejpočetnější zastoupení. Už po středeční přípravě v Pittsburghu laškoval s Andrejem Šustrem.

Kanaďané se rozcvičovali před večerním utkáním proti Rusku a jeden z klenotů kanadského Týmu snů Stamkos se v teplácích snažil naoko nasadit bodyček českému bekovi, který si to po skončení zápasu vykračoval s ostatními z ledu do kabiny.

„Jsem nadšený, že si proti nim zahraju,“ rozzářil se, jakmile zaslechl jména Šustr a Palát. „Potkali jsme se už v Pittsburghu, kde hráli proti nám. Na ledě nebudeme přátelé, stát se může cokoli. V přípravě proti Rusku dal Kučerovovi kolínko. Ale to se stane. Určitě to neudělal úmyslně. A vždycky je hezké, když máte příležitost nastoupit proti vlastním spoluhráčům. Je to zase něco jiného,“ řekl Stamkos.

Vše o Světovém poháru v hokeji 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud