6. prosince 2023 • 12:45

Šéf NHL potvrdil plán na Světový pohár: Češi mají smůlu, jen čtyři země

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komisionář NHL Gary Bettman oficiálně potvrdil plán kanadsko-americké soutěže uspořádat v příští sezoně turnaj pro čtyři země, který by volně navazoval na Světový pohár. Akce, o jejímž konání v minulých dnech informovali zámořští novináři, se mají zúčastnit týmy Kanady, USA, Švédska a Finska a hrát mají výhradně hokejisté z NHL. Se startem české reprezentace se nepočítá.



„Ještě to není definitivní, ale na tohle se teď soustředíme,“ řekl Bettman po dvoudenním jednání Rady guvernérů NHL. Jednotlivé zápasy turnaje by se mohly hrát na různých místech. Ani to ale zatím není definitivně potvrzené.

Podle Bettmana je nový turnaj jen úvodem a doufá, že brzy budou hotové i plány ohledně Světového poháru. „Protože to je náš cíl, mít olympijské hry, dva roky poté Světový pohár, dva roky poté olympijské hry, pak zase Světový pohár. To je cyklus, do kterého se snažíme dostat, ale řekli jsme si, že mezitím zkusíme malý předkrm,“ dodal.

NHL se nijak nepodílela na žádné mezinárodní akci od Světového poháru 2016. Sezonu zámořská soutěž naposledy přerušila v roce 2014 kvůli olympijským hrám v Soči. Další šanci na start pod pěti kruhy hokejisté z NHL zatím nedostali, podle Bettmana ale nyní vedení ligy jedná s Mezinárodním olympijským výborem a IIHF o podmínkách účasti na OH 2026 v Itálii.

„Víme, že pro hráče je důležité tam jet a chceme, aby to vyšlo. Budeme tak flexibilní, jak jen to půjde. Musíme pro tu sezonu přichystat plán,“ uvedl k olympijskému roku.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud