28. května 2014 • 14:50

Nepochopil mě, řekl Jágr o Haškovi. A zastal se Hudlera

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví fanoušci nediskutují o ničem jiném. Dominiku Haškovi se nelíbilo, jakými výroky doprovodil Jaromír Jágr své oznámení o konci v reprezentaci po mistrovství světa, ve kterém se navezl do svých kritiků. „Co řekl, je neomluvitelné,“ pronesla brankářská legenda v rozhovoru pro Sport. Jágr se dnes ozval s reakcí na svém facebookovém profilu a rozvedl své myšlenky z předchozích dnů.



Hned na začátku vysvětlil, proč se ozval. „Ne z toho důvodu, že bych byl na Dominika naštvaný, ale z toho důvodu, že Dominik a spousta dalších možná nepochopilo, anebo z mojí strany nebylo přesně vysvětleno,“ tvrdí Jágr.

Asi největší diskuze vyvolalo Jágrovo prohlášení narážející na jeho kritiky. „Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby z nějakého důvodu, když ví úplný hovno, jaká je situace,“ uvedl po šampionátu (VÍCE ZDE>>>).

Teď poprvé popřel, že by tím ukazoval na televizního experta Marka Sýkoru, který mu po zápase s Norskem vytknul, že pomalu střídá. „Myslel jsem tím všechny lidi, kteří jen tak kritizují na sociálních sítích, některé články k mistrovství světa a některé rozhovory,“ tvrdil Jágr.

Konkrétně se také postavil za Jiřího Hudlera, od kterého fanoušci očekávali po výkonech v NHL, že bude jedním z lídrů týmu. To se však na turnaji nepotvrdilo. „Podle mého Jirka nedostal takový prostor na ledě, na jaký je zvyklý. Proto si myslím, že je hloupost očekávat od něj takovou produktivitu, jakou měl v týmu Calgary. Na jeho obranu musím říct, že si nikdy nestěžoval, respektoval rozhodnutí trenéra, pro vítězství se snažil udělat maximum.“

Dále Jágr zmínil i vyloučení Jana Kováře do konce zápasu poté, co při prohře s Kanadou trefil hokejkou do obličeje kapitána Kevina Bieksu (VÍCE ZDE>>>). Podle Jágra šlo z Kovářovy strany o nešťastný moment, při kterém zaváhali sudí. „Tento mladý talentovaný útočník dělal v zápase maximum, ale k jeho smůle, když chtěl nadzvednout hokejku, nešťastně soupeře zasáhnul do obličeje a rozhodčí udělal ohromnou chybu, kdy mu udělil trest pět plus do konce zápasu. Proto mě mrzelo, když někteří ´znalci´ na něj hodili tu prohru s Kanadou...“

Jágrovi celkově vadí i to, že média známkují hokejisty za jejich výkony, protože tím těžko můžou vystihnout, jakou roli mají hráči při konkrétním zápase. „Nemyslím si, že ke kolektivnímu sportu patří individuální hodnocení,“ zůstává  přesvědčený Jágr.

A znovu také zopakoval, co ho vedlo k rozhodnutí už nepokračovat v reprezentační kariéře. Poznal, že už není schopen rozhodovat tolik zápasů, kolik by chtěl – což je jeho úloha na ledě. „Sám si to přiznám a sám jsem to uvedl jako jeden z největších důvodů, proč končím v národním týmu,“ pronesl na Facebooku.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud