6. listopadu 2016 • 17:15

Zklamaný Jandač: Rozhodovaly naše chyby, na všech gólech jsme měli podíl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace zakončila turnaj Karjala porážkou 0:3 s Ruskem, ale trenér Josef Jandač mohl být s výkony svých svěřenců spokojený. Český tým totiž po výhrách nad Švédskem a Finskem obsadil druhé místo, ale hlavně se prezentoval velmi sympaticky.



Mladý výběr dokonce mohl pomýšlet na vítězství, ale to by v posledním utkání musel porazit sbornou. „Chtěli jsme Rusy porazit a vyhrát, když jsme to tady měli tak dobře rozehrané,“ uznal po utkání Josef Jandač . Zkušeného trenéra mrzelo, že jeho tým nedokázal zareagovat na vedoucí trefu soupeře a inkasoval po zbytečných chybách.

„Rozhodl první gól, který to naklonil na stranu soupeře. Bohužel na všech gólech jsme my sami měli velký podíl. Nedokázali jsme při oslabení reagovat na jejich křížné přihrávky a třetí gól padl po špatném střídání,“ hodnotil Jandač před novináři.

Bývalý trenér Sparty litoval zejména individuálních chyb. „Jeden únik byl poté, co Rutta nezachytil puk ve středním pásmu, což byla individuální chyba. Druhou chybou bylo, že oba obránci byli na mantinelu ve středním pásmu a útočníci na to špatně zareagovali. Šlo spíše o taktické poziční chyby,“ vyčinil svým svěřencům.

Na zkušenosti se ale čeští hokejisté vymlouvat nemohli, protože také Rusové přivezli do Finska velmi mladý výběr. „Rusové měli kolmé přechody do útoku a rychlé starty, beci to jen dávali nahoru přes mantinely. Jejich hru jsme měli načtenou, nehráli nijak jinak než v jiných zápasech, ale někdy jsme na to nedokázali zareagovat.“

Podle Jandačových slov chyběla českému týmu jiskra z předešlých zápasů, ve kterých dokázal přehrát Švédy i Finy. „Tlak do brány nebyl tak patřičný jako v předešlých zápasech, střely přicházely ze stran nebo z málo nebezpečných pozic,“ řekl Jandač a pochválil brankáře Sorokina, jenž byl zvolen nejlepším brankářem turnaje. „Zaslouženě,“ uznal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud