3. dubna 2009 • 22:57

Mladoboleslavští oslavují záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už půl hodiny po skončení zápasu chvátali k autobusu, který je měl jasnou nocí odvézt domů do Mladé Boleslavi na další pokračování oslav. Hokejisté extraligového nováčka s přehledem zvládli barážovou sérii a po výhře 2:0 ve čtvrtém zápase ji definitivně rozhodli ve svůj prospěch.



O to větší byla mladoboleslavská euforie. Zatímco schlíplí ústečtí hráči rozpačitě odpovídali novinářům, mladoboleslavská kabina se otřásala vítězným rykem. "První, co jsem udělal, když jsem do ní přišel, bylo poděkování. Kluci hráli fantastickou sezonu, jako nováček nezklamali a propadli až v koncovce," nešetřil po zápase chválou kouč Jaromír Šindel. Zatímco v extralize prý hráčům trochu scházela urputnost, v baráži s ní Severočechy předčili.

Boleslav se zachránila v extralize >>>

"Měl jsem obavu z toho, že Ústečtí prošli několika barážemi. Ta utkání jsou jiná, někdo v nich vyhořel, jiný se zvedl. Náš úspěch byl podpořený vynikajícími výkony brankáře Schwarze," vyzdvihl Šindel alespoň jedno jméno. Vzývaný brankář ale mezitím v hloučku novinářů veškerou chválu odmítal. "Byla to týmová práce, nedá se to stavět na jednom člověku. Odedřeli jsme to," prohlásil Schwarz.

V jednom se ale shodli všichni, které se novinářům podařilo z reje oslav "uloupit". "Ústí bylo dneska mnohem lepší, předvedlo super výkon. To ho sice málem dostalo na koně, ale zároveň vlastně i srazilo," zhodnotil zápas zkušený obránce Jan Novák, kterého si Boleslav půjčila na hostování ze Slavie.

I když jeho kmenoví spoluhráči v souběžně hraném zápase trpěli při finále v Karlových Varech, Novák se soustředil jen na zápas z opačného pólu extraligového bytí. "Hlavně jsme nechtěli dostat gól, to by se tu hrálo těžko," řekl Novák. "Doufali jsme, že to vzadu umlátíme a pak někdo ujede," prohlásil obránce, jemuž se přání splnilo dvě a půl minuty před koncem a Vrbata po sólu pojistil vedení.

Možná to byl ale vůbec poslední zápas, v němž Mladou Boleslav vedl kouč Šindel. "Zda budu pokračovat? To teď nejsem schopen říct, máme s panem (majitelem) Plachým předběžnou dohodu, že se po skončení téhle série domluvíme na nějakém dalším pokračování, ale jakou to bude mít formu, to se ještě uvidí," řekl ČTK Šindel.

Otázka budoucího kouče ale byla v pátečním večeru to poslední, co mladoboleslavské hokejisty zajímalo. Dvacítka mladých mužů s lahvemi šampaňského v rukách se totiž chystala na rychlý přesun domů a následné oslavy s fanoušky, které měl podle prvních informací hostit rovnou zimní stadion. Ten stadion, který bude i v příští sezoně extraligový.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud