4. dubna 2011 • 12:33

Růžička ve finále přeje Vítkovicím, i kvůli Málkovi

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už má po sezoně. Na to kouč Vladimír Růžička není zvyklý, v minulých letech buď hrál se Slavií o titul, nebo se věnoval reprezentaci. Teď má po pátečním vyřazení v sedmém zápase s Třincem volno, ale nestěžuje si. „Naopak si teď začnu užívat,“ říká. A ve finále bude přát Vítkovicím.



Je hokejový fanatik, který bez svého milovaného sportu nemůže být. Nebude se teď tedy slávistický trenér Vladimír Růžička po konci svého týmu v semifinále nudit?

„Určitě ne. Budu se věnovat manželce, psům, zajedeme si někam na dovolenou a budu sledovat další hokeje. A už se těším, až zase vypukne letní příprava,“ říká kouč, jemuž neschází tlak, který prožíval, když vedl národní tým.

„Slavia je proti tomu pro mě krása, u reprezentace jsem pořád musel někomu něco vysvětlovat, byly to obrovský nervy, teď jsem nejšťastnější člověk,“ připouští Růžička, jenž si nadcházející světový šampionát vychutná u televize.

Už má rovněž jasno v tom, komu bude ve finále extraligy, které startuje dnes, fandit. Drží palce Vítkovicím. „Přeju to hlavně Viktoru Ujčíkovi, Romanu Málkovi, trenérovi Mojmíru Trličíkovi a Frantovi Černíkovi,“ zdůvodňuje slávistický boss svou volbu. Právě s Ujčíkem, svým někdejším spoluhráčem, byl i během play off v kontaktu.


Málka sice po titulu v roce 2003 hned další sezonu poslal ze Slavie pryč, ale čas už rány zahojil. S Černíkem, vítkovickým bossem, zase prožil úspěšné roky u národního týmu. Na loňském zlatém šampionátu působil jako generální manažer.

A jak podle něj moravský souboj dopadne? „Těžko říct, je to otevřené. Vítkovice mají dobrý systém, Třinec zase velkou útočnou sílu. Uvidíme,“ říká Růžička, který titul slavil se Slavií dvakrát - v letech 2003 a 2008.

Václav Varaďa se zdraví s Vladimírem Růžičkou
Václav Varaďa se zdraví s Vladimírem Růžičkou


Tentokrát se Slavia musela spokojit po prohře v sedmém semifinálovém zápase v Třinci s konečným čtvrtým místem. „Ale myslím si, že je to pro nás cennější než loňské třetí místo. Tehdy vypadli soupeři před námi, navíc jsme v semifi nále s Vítkovicemi vyletěli rychle. Teď jsme hráli s Třincem až do sedmého zápasu, navíc to byl vítěz základní části,“ říká kouč, jenž i přes porážku musel svým hokejistům poděkovat.

„V play off hráli neskutečně dobře,“ chválí je. Rovněž přiznal, že mužstvo nejvíce srazil šestý zápas, v němž doma vedlo už 3:1 a mělo nadosah postup. Jenže soupeř se nepoložil, bitvu otočil a sedmý zápas před bouřícími fanoušky už si pohlídal.

„Už v tom sedmém zápase v Liberci se stal takový zázrak, ten nahoře nám to tam trochu přikejvnul. A zopakovat něco podobného podruhé během dvou týdnů, to není až tak jednoduchý,“ věděl realisticky Růžička.

Už teď se těší, až se vrhne do letní přípravy. Poslední sezona mu ukázala, že i bez drahých hvězd se dá hrát výborný hokej.

„Taky bych chtěl poděkovat fanouškům za to, jak při nás stáli a kolik jich chodilo v play off,“ dodal Růžička.

SLAVIA POD RŮŽIČKOU
2000/01 4. místo
(prohra v semifinále se Vsetínem)

2001/02 4. místo
(prohra v semifinále se Spartou)

2002/03 1. místo
(výhra ve finále nad Pardubicemi)

2003/04 2. místo
(prohra ve finále se Zlínem)

2004/05 6. místo

(prohra ve čtvrtfinále s Libercem)

2005/06 2. místo
(prohra ve finále se Spartou)

2006/07 6. místo
(prohra ve čtvrtfinále s Č. Budějovicemi)

2007/08 1. místo
(výhra ve finále nad K. Vary)

2008/09 2. místo
(prohra ve finále s K. Vary)

2009/10 3. místo
(prohra v semifinále s Vítkovicemi)

2010/11 4. místo
(prohra v semifinále s Třincem)





Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud