14. července 2010 • 18:43

Obranu Sparty vyztuží Američan Salcido

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty získali pro příští extraligovou sezonu do svých obranných řad další zámořskou posilu. Roční smlouvu s Pražany uzavřel americký bek Brian Salcido, jenž má na kontě dvě utkání v NHL. Salcidův příchod oznámil klub na svých webových stránkách.



Ve Spartě se pětadvacetiletý rodák z Los Angeles Salcido potká s kanadským zadákem Dougem O'Brienem, který se s Pražany dohodl na angažmá již v polovině května. O'Brien však již má s českou nejvyšší soutěží zkušenosti, když se ukázal v dobrém světle během minulého ročníku v Plzni.

Salcido je celkově 141. hráčem pořadí vstupního draftu NHL z roku 2005, kdy si ho vybral Anaheim. O rok později podepsal s Kačery tříletý nováčkovský kontrakt, ale do prvního týmu se natrvalo neprosadil. Oba své starty ve slavné lize stihl v ročníku 2008/09, jinak působil v Portlandu, Iowě a Manitobě v nižší AHL.

"Složení obránců se nám tak podařilo personálně doplnit a nyní jej považujeme za uzavřené," uvedl generální manažer klubu Petr Bříza. "Samotná jednání s Brianem byla velice rychlá a on sám se do Prahy velice těší," dodal Bříza.

Sparťané od nové posily očekávají i podporu ofenzivní činnosti. "Máme na něj kvalitní reference. Brian je tvořivý obránce s dobrým bruslením. V minulých sezonách si pravidelně připisoval kanadské body a schopnost podpořit ofenzivu od něj budeme očekávat i ve Spartě," prohlásil Bříza.

V uplynulém ročníku odehrál Salcido za Manitobu Moose v AHL 68 utkání a připsal si 18 bodů díky osmi přesným zásahům a 10 asistencím. V play off přidal v pěti startech jednu nahrávku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud