6. října 2010 • 16:02

Zraněný Holec bude Slavii chybět asi tři týdny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie se budou muset přibližně tři týdny obejít bez pomoci útočníka Miroslava Holce, který se zranil v úterním zápase 8. kola extraligy v Plzni. Hráč pražského klubu opustil led na nosítkách po souboji s útočníkem Nicholasem Johnsonem a následném nárazu na mantinel a ledovou plochu.



Holec byl z ČEZ Areny odvezen okamžitě do plzeňské nemocnice, ve které strávil na pozorování noc. Dnes odpoledne byl propuštěn do domácího ošetřování.

"Má dvě ošklivé tržné rány na hlavě a otřes mozku," řekl ČTK asistent trenéra Jiří Čelanský, a potvrdil tak první informace z úterního večera.Johnson dostal za souboj s útočníkem Slavie trest na pět minut a do konce utkání, rozhodčí mu zároveň udělili trest ve hře, takže bude mít automaticky zastavenou činnost v dalším utkání.

"Nechtěl jsem nikoho zranit, to si nepřeje nikdo. Myslím si, že to byl tvrdý, ale čistý střet," uvedl Johnson po utkání pro Českou televizi.Televizní záběry daly americkému útočníkovi za pravdu. Kritickým momentem souboje byla skutečnost, že Holcovi po nárazu soupeře - před pádem na mantinel a led - spadla přilba.



"Šel do toho naplno (Johnson), nebylo v tom nic záludného," uznal Čelanský.Souboj Johnson - Holec dnes řešila i disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která se rozhodla plzeňského útočníka dále netrestat. Indiánům tak bude chybět jen jeden zápas.

"Je to stejné jako v případě zákroku Jánského v předchozím kole. Ke zraněním došlo i proto, že hráčům u mantinelu upadla špatně připevněná přilba," řekl předseda komise Karel Holý ČTK. Litvínovský útočník Jánský v neděli podobně fauloval zlínského Pavla Kubiše a i on dostal trest ve hře.

Johnson po utkání vysvětluje, jak došlo ke střetu s Holcem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud