21. března 2019 • 19:04

Kometa, suverén play off. Hrajete proti ní dobře, stejně vítězí. Čím to je?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí rok je Kometa v play off dominantní. Zvykáte si. Od jara 2017 se jí nestalo, že by ve vyřazovací fázi prohrála dva zápasy po sobě. Vyhrála šest sérií, i když vždycky začínala venku. Ta, kterou rozjela s Mountfieldem je sedmá v řadě, kdy platí: jestli dají válečníci z Brna první gól, je to vaše smrt. Pak nikdy neprohrají. Zkuste to příště. Hradec je přitom nejaktivnější tým, jaký kdy proti Kometě během její titulové tour nastoupil. Nestačí to. Stejně ztratil oba zápasy doma.



Dvakrát se stala stejná věc. Kometa v Hradci výrazně prohrála na střely. Její hráči zablokovali svým tělem víc pokusů než soupeř. V útočné třetině trávili minimum času. Oko vám dá ten samý výstup jako čísla. Byla pod tlakem. Čistě statisticky, neměla vyhrát. Jenže výsledek hrál pro ni. Nejdřív Mountfield přetlačila 3:1, pak ho rozválcovala 5:0. 

Pak se stane, že na tiskovou konferenci po zápase nakráčí Kamil Pokorný, pobočník šéfa Libora Zábranského, a zahlásí: „Hradec působil aktivně a střílel z každé pozice, naše defenziva pracovala velice dobře a vepředu jsme se dokázali střelecky prosadit.“ Hotovo, dvacet. K tomu vlastně nemáte co dodat.

KOMETA V PLAY OFF OD ROKU 2017
Zápasy 30
Výhry/prohry 26/4
Kolikrát vstřelila první gól 18
Kolik zápasů s prvním vstřeleným gólem dotáhla k vítězství  100%
Kolikrát inkasovala jako první 11
Kolik zápasů s prvním inkasovaným gólem dotáhla k vítězství 73%

Zkušenost je hodně imaginární pojem, nezměříte, kdo jí má víc. Vnímáte ji spíš pocitem. Ve hře Komety vám pomalu naplní kanystr. Stačí, když se podíváte, odkud dává ve čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy góly. Lichoběžník kolem branky, slot, místo, odkud padá nejvíc branek. Království Komety.

Třeba při přesilovkách nesbírá zbytečné čárky, nehraje na střely, vypracuje si pozici, aby střílela z místa, odkud statisticky padá nejvíc gólů. Bingo. Vychází to. Nikdo nezmatkuje v žádné situaci. Panika je něco, co tenhle tým nechává druhým. Tak vypadá definice zkušenosti v praxi. 

Navíc Kometa má už třetí rok jednu ohromně silnou vlastnost. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud