Pavel Ryšavý
2. května 2023 • 14:30

Kacetl je vítěz, ale cesta na MS je komplikovaná. Šance ovšem existuje

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začínat ve dvaatřiceti reprezentační kariéru zní trochu jako úlet. Jenže příběh Ondřeje Kacetla táhne. Třikrát za sebou vychytal extraligový titul, prokazatelně se umí nachystat na velké zápasy. „Proč byste nezkusili kluka, který je vítěz? Dobrých gólmanů je hodně, ale vítězných typů není tolik,“ říká trenér brankářů Petr Jaroš, který dříve taky působil u národního týmu. Aby přiletěla nominace teď? Malá šance. Podle očekáván nepřišla. Existuje ale způsob, jak zkusit, jestli umí Kacetl víc?



Celý zpocený přijel Ondřej Kacetl ke střídačce, kde se dělaly rychlé rozhovory po posledním finále. Ještě se z něj kouřilo, ale už v dobré náladě mluvil o dalším úspěchu Ocelářů. Klub vyhrál titul počtvrté v řadě, on potřetí. Za tři sezony nasbíral gólman 34 výher v play off. Ve vyřazovací fázi vždycky vyroste o 10 centimetrů, jeho reflex je o sekundu rychlejší a tak nějak máte pocit, že čte budoucnost. Nahrávka před prázdnou bránu? Kdepak před prázdnou. Už tam hrne svoji výstroj.

Takže na závěr rozhovoru padla na Kacetla i otázka od iSport.cz, co plánuje teď. Bude hlídat telefon, jestli se tam neobjeví neznámé číslo? „Hi, it's Kari. I want to see you! Will you come to Brno?“ mohlo by ozvat. Kdyby? Kdyby reprezentační trenér Jalonen chtěl vidět zázrak play off na vlastní oči. Nechce.

A dá se říct, že i Kacetla to spíš pobavilo. Nečekal podobný scénář: „Ne. Budu odpočívat a užívat titul.“ I přesto, že musí vědět, jak Třinec k poháru dotlačil. Nejlepší vždycky patří mezi nejlepší, ne? „Děkuju, ale ne, to nebylo o mně. Vždycky jsme to zvládli jako tým. Čísla jsou hezký, ale nikdo by to nedal bez ostatních lidí kolem sebe,“ odvětil s nadhledem.

Zaráží u něj, jak se umí v klíčové fázi sezony zvednout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud