Richard Šíma
8. května 2015 • 12:09

Olomouc lanaří útočníka Kafku a čeká, zda se uzdraví gólman Trvaj

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětadvacetiletý útočník Petr Kafka, jenž byl v uplynulé sezoně jedním z nejproduktivnějších hráčů slovenské Tipsport extraligy, by se měl stát posilou hokejové Olomouce. Erik Fürst, manažer Mory, serveru iSport.cz potvrdil, že klub je s hráčem prakticky dohodnut.



„Víc to zatím komentovat nechci. Obecně jen řeknu, že navzdory odchodům, které jsme zatím zaznamenali, se v rámci možností snažíme pro příští sezonu vybudovat kádr, který bude silnější než ten loňský,“ pravil Fürst.

Kádr Mory zatím opustili útočníci Pavel Patera, Radek Dlouhý, Tomáš Rachůnek a Rostislav Marosz. A spolu s nimi také obránce Ivan Majeský. „I když ty důvody, proč ten nebo ten hráč od nás odchází, jsou různé, řeknu rovnou, že lituju každého hráče, který u nás nebude pokračovat. A to proto, že spolu s ostatními tihle kluci tvořili v Olomouci skvělou partu, které se podařilo účast v nejvyšší soutěži zachránit,“ řekl Fürst.

O tom, kdo další by kromě Petra Kafky, jenž si v Banské Bystrici v minulé sezoně zahrál finále slovenské extraligy, mohl olomoucký kádr posílit, Fürst zatím mluvit nechtěl. „Máme rozpracovánu řadu jmen. Všechno je otázkou jednání,“ pravil olomoucký manažer, jenž zároveň odmítl spekulace o chystaném příchodu Jaroslava Balaštíka.

Už dříve dotáhla Olomouc do konce hostování útočníka Adama Zemana z Jihlavy výměnou za působení Richarda Diviše v Dukle. Ze Zlína přišel obránce Tomáš Valenta. Nejistý je zatím osud útočníka Martina Cibáka, v jehož souvislosti se spekuluje o odchodu do Zlína. „Pokud vím, v této věci stále není nic dořešeno,“ řekl stručně Fürst.

Samostatnou kapitolou jsou v Olomouci gólmani. V minulé sezoně se v brance střídali Jiří Trvaj a Tomáš Vošvrda, jenže Trvaj dokončil sezonu s opakujícími se zdravotními problémy. Bude pokračovat?  „My si to moc přejeme a pevně doufáme, že Jirka bude stoprocentně v pořádku a bude naší oporou i v nadcházející sezoně,“ pravil Fürst.

Letní přípravu zahájí Olomouc v pondělí 11. května.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud