3. ledna 2016 • 19:05

Nejlepší hráč Open Air Hruška: Všechno vyšlo, je to splněný sen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slova nadšení zněla z úst hokejistů Komety Brno po vydařeném zápase proti Plzni pod širým nebem. Vedle radosti z vítězství převládala chvála na diváckou atmosféru a podmínky, které organizátoři připravili.



"Byl to pro mě svátek a splněný sen. Všechno dohromady. Přišla spousta lidí. Nemám, co bych vytknul. Všechno se povedlo," uvedl střelec dvou branek Komety Jan Hruška, který si dějištěm utkání připomenul i chvíle z raného mládí, kdy jej rodiče vodily bruslit na otevřené kluziště vedle bývalé haly za Lužánkami.

Hokejové hry nadchly Brno. Podívejte se na jedinečnou atmosféru
Video se připravuje ...

"Mrzly tady. A já jsem se vztekal, že mi to nešlo. Nebavilo mě to a vykřikoval jsem, že dělat to nebudu," usmíval se nejlepší současný střelec Komety, který se proti nepříjemnému chladu vybavil i speciální ochranou obličeje.

"Při volbě oblečení jsem byl trošku opatrný. Na sobotním tréninku jsem zkoušel variantu s čepicí na helmě. Nebylo to dobré. Tak jsem od mamky splašil lyžařskou kuklu. Byla to pecka. Odehraji v ní i další zápas proti Spartě," liboval si Hruška, který viděl základ dnešního vítězství v dobrém útočném napadání soupeře.

"Z toho vycházela naše hra. Velmi dobře jsme soupeře forčekovali. Vyplynula z toho moje druhá branka. Puk letěl na střed hřiště. Byl jsem u něj nejdříve a měl čas přesně zamířit," popsal Hruška svoji gólovou střelu.

Spokojený byl i Kaberle

Zápas si užil i obránce Komety Tomáš Kaberle, který hrál podobný zápas poprvé ve své kariéře. Přitom během čtrnáctiletého působení v NHL odehrál včetně play off přes tisíc zápasů za Toronto, Carolinu, Montreal a Boston, se kterým v roce 2011 získal Stanleyův pohár.

"V NHL je tato tradice už běžná. Ovšem mě vždy minula. Byl to dnes hezký zážitek. Všichni si to užívali a už se těším na páteční duel se Spartou," tvrdil Kaberle, jenž si pochvaloval diváckou kulisu.

SESTŘIH: 33. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:2
Video se připravuje ...

"Brno je hokejové město. Fanoušci nás hnali do útoku. Podmínky byly trošku ztížené, led nebyl perfektní. Hlavně v první třetině, kdy foukalo, tak možná hra vypadala jako na rybníku," usmál se obránce Komety.

"Od druhé třetině se to rozjelo, všichni jsou spokojeni. Snažili jsme se hrát jednoduše. Občas nám puk přeskočil přes hokejku. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, abychom vstřelili nějaké branky. Což se nám povedlo a tři body jsou u nás," poznamenal Kaberle, na jehož vystoupení v dresu Komety se přijel podívat i jeho starší bratr František.

"Nehecovali jsme se. Jen jsme organizačně řešili, kde mu nechám vstupenky. On si už zápas pod širým nebem odehrál. Shodou okolností před pěti lety za Pardubice proti Brnu," dodal Kaberle.

Hokejové hry v Brně trhly rekord v návštěvnosti, přišlo 18 514 diváků
Video se připravuje ...

Nekončící nadšení! Takhle slavili fanoušci Komety pod širým nebem
Video se připravuje ...

Rozbruslení pod širým nebem! Tak se chystali hráči Komety a Plzně
Video se připravuje ...

Fantastická atmosféra před zápasem Open Air v Brně
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Aby se hráči udrželi v tempu, pomohla sem tam menší strkanice
Aby se hráči udrželi v tempu, pomohla sem tam menší strkanice

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud