29. května 2018 • 19:05

Sparta loví posily: přijde Kanaďan z Innsbrucku i dvě známé tváře?

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejové Sparty pravděpodobně velmi brzy oznámí příchod nových tváří! A jednou z nich by mohl být kanadský zadák Jeremie Blain, s nímž se už účastník EBEL ligy oficiálně rozloučil. Podle informací iSport.cz ale jeho příchod není žádnou hotovou věcí a je ve fázi jednání. Obránce z Kanady je zřejmě první vybranou posilou německého trenéra Uweho Kruppa, který po svém příchodu přiznal, že se poohlíží i po zámořských hráčích v Evropě. Kromě něho pokračují námluvy s Janem Košťálkem a nakročeno má do Sparty také zahraniční obránce z Mountfieldu HK.



Počet cizinců v klubové historii Sparty se zřejmě rozšíří o dvě jména. Tím prvním by měl být kanadský obránce Jeremie Blain z Innsbrucku. Šestadvacetiletý zadák nastupoval v EBEL lize od sezony 2016/2017, v jejímž průběhu přišel do Villachu, ale nový ročník už odehrál za Innsbruck, v jehož dresu naskočil do 59 zápasů včetně play off a nasbíral 30 bodů (9+21).

Příchod kanadského obránce ještě podle informací iSport.cz hotový není a dohoda je zatím vzdálená, ale Innsburck už na svém Facebooku přestup oznámil. „Jeremie Blain odchází do Sparty. Číslo 55 využilo klauzuli ve smlouvě, Žraloci mu samozřejmě nechtějí bránit a po skvělé sezoně mu do budoucna přejí všechno nejlepší,“ stojí v oficiálním prohlášení klubu.

Obránce, jenž prošel v roce 2010 draftem jako 91. v pořadí, se ale do organizace Edmontonu neprosadil a do svého odchodu do Evropy pravidelně střídal týmy Chicago Wolves z AHL s mužstvy z nižší ECHL, kde oblékal dres Idaha Steelheads, Kalamazoo Wings a Bramptonu Beast.

ZMĚNY VE SPARTĚ:

Příchody: Daniel Přibyl (Ú, Stockton/AHL), Matěj Machovský (B, volný hráč)
Možné příchody: Jeremie Blain (O, Innsbruck/EBEL), Blaž Gregorc (O, Mountfield HK), Jan Košťálek (O, Manitoba/AHL), Jiří Novotný (Ú, bez angažmá)
Odchody: Sami Aittokallio (B, Vässan), Dominik Uher (Ú, Bremerhaven), Juraj Mikuš (O, Kometa Brno), Jaroslav Hlinka (Ú, bez angažmá), Ján Laco (B, bez angažmá), Arturs Kulda (O, bez angažmá), Alexander Reichenberg (Ú, bez angažmá).
Možné odchody: Marek Ďaloga, Michal Řepík (oba KHL), Zbyněk Michálek (konec kariéry).

Úkolem kanadského beka bude zpevnit obranu Sparty, která by tak získala nejtrestanějšího muže uplynulého play off EBEL ligy. Jeremie Blain dostal v šesti zápasech celkem 34 trestných minut a v základní části jich měl celkem 104. Právě obránce Innsbrucku by mohl být jednou z vytipovaných posil nového německého trenéra Uweho Kruppa.

„Uwe spoustu zámořských hráčů v Německu zná a má s nimi zkušenosti. Dostali jsme zajímavé tipy a spoustu hráčů jsme řešili,“ přiznal po oficiálním podpisu smlouvy sportovní manažer klubu Michal Broš. Posila ze zámoří by pak neměla být jedinou novou tváří v nejbližší době.

Podle informací iSport.cz finišují námluvy s Janem Košťálkem z Manitoby a blízko by měl být přestup Blaže Gregorce z Mountfieldu HK, o kterého stáli Pražané už v minulých sezonách. Sparta už pak oficiálně oznámila příchody brankáře Matěje Machovského a útočníka Daniela Přibyla.

Krupp: Jágr a Berlín? Dohoda je blíž, než si všichni myslíme
Video se připravuje ...

Machovský o návratu ze zámoří: Byl to ztracený rok. Na tlak ve Spartě jsem připravený
Video se připravuje ...

Sparta byla jasná volba. Ještě teď, když má jako sponzora pojišťovnu, smál se Přibyl
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud