13. listopadu 2019 • 21:10

SESTŘIHY: Sparta přehrála Kladno 6:2, Jágr asistoval. Čiliak vychytal Kometu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvěma zápasy po reprezentační přestávce pokračovala hokejová extraliga. Sparta před vyprodanou O2 arenou přehrála Kladno 6:2, Jaromír Jágr si připsal asistenci. Ve Zlíně vychytal gólman Marek Čiliak "svou" Kometu, která Beranům podlehla 4:5.



Čiliak vychytal výhru proti "svým"

Hokejisté Zlína zdolali v předehrávce 21. kola extraligy Kometu Brno 5:4 a uspěli ve vzájemných zápasech potřetí za sebou. Navázali na první souboj v této sezoně, který vyhráli v Brně vysoko 7:0. Berani vedli ve 33. minutě už 5:2 a přes finiš Komety vybojovali druhou výhru z posledních pěti duelů. Brňané potřetí v řadě nebodovali.

Domácí nastoupili v defenzivě bez kapitána Tomáše Žižky, ale s brankářem Markem Čiliakem, který ve Zlíně hostuje právě z Komety. Jako první ho otestoval při přečíslení Holík, jemuž ale střela úplně nesedla. Ve 13. minutě domácí dostali možnost první přesilové hry, kterou proměnili ve vedení 1:0. Šlahař z kruhu propálil Klimeše na zadní tyč.

SESTŘIH: Zlín - Kometa 5:4. Dramatický zápas nakonec ovládli Berani
Video se připravuje ...

Od té doby až do přestávky diktovali tempo Berani. Při dalším vyloučení Brňanů za hru v šesti sice ještě Zlínští neuspěli, ale povedlo se jim to pět sekund poté, kdy zmatku v brankovišti Komety využil Honejsek. Střídačka hostí sice ještě využila trenérskou výzvu k tomu, aby rozporovala postavení v brankovišti, skóre 2:0 to však nezměnilo.

Uplynuly dvě minuty a pro Kometu mohlo být ještě hůř. Chybnou nahrávku soupeře vystihl Honejsek a svůj samostatný únik proměnil, tentokrát mu však gól video sebralo. Rozhodčí viděli v jeho zakončení úmyslné kopnutí. Zlínské to ale mrzet nemuselo, sedm sekund před pauzou po parádní Ondráčkově nahrávce zvýšil Kubiš.

Utkání pomalu připomínalo první vzájemné měření sil v sezoně, ale úvod druhého dějství ukázal, že tentokrát to Zlín tak lehké mít nebude. Už s Vejmelkou v brněnské brance bývalý zlínský útočník Holík góly ve 21. a 28. minutě snížil na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat mohl Pyrochta, Čiliak byl však proti.

Miroslav Forman se raduje z branky do sítě Kladna
Miroslav Forman se raduje z branky do sítě Kladna

Pak vzali slovo znovu domácí. Nejprve v čase 31:33 z úhlu propálil při přesilovce Vejmelku Dufek, načež za necelou minutu zvýšil na rozdíl tří branek dorážkou do prázdné branky Claireaux. Stejně rychle však stihli Brňané zareagovat, ještě v téže minutě uspěl Hruška. Vedení Zlína mohl zase navýšit Okál či Köhler, oba ale stříleli jen do tyček.

Ve třetím dějství byli hosté aktivnější, ale na kontakt se jim podařilo dostat až v 55. minutě, kdy Plekancovu nahrávku při přesilovce uklidil do sítě podruhé v zápase Hruška. Srovnat mohla Kometa v další početní výhodě, tentokrát už ale Hrušku ze stejné pozice Čiliak vychytal. A když při power play nedal branku ani Orsava, Zlín udržel plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): „Vyšla nám fantasticky první třetina, ale v šatně máme nějaká hesla, kde mimo jiné je, že v první třetině se zápas ani nevyhrává, ani neprohrává. Vstup do další třetiny byl dost laxní, Kometa nás trestala. Jen díky Čiliakovi, který náš držel, jsme to ubojovali. Ale musíme se z toho ponaučit, fakt to bylo dost laxní. Dívali jsme se, jak nám soupeř dává góly. Hokej se musel líbit, ale my si zítra dáme video."

Kamil Pokorný (Brno): „Byl to divoký zápas, který začal celkem poklidně. Prvních třináct minut byl z obou stran zodpovědný, pak ale přišla naše sedmiminutovka, kdy jsme dostali tři branky. Zlín se prosadil v přesilovkách, v důrazu před bránou. Ve druhé třetině jsme se nadechli, snažili jsme se, měli jsme víc ze hry, ale pak soupeř dal gól v přesilovce a ještě jeden. Nezbylo nám než zase dotahovat, ale bohužel ten náskok z první třetiny byl tak vysoký, že už jsme nedokázali vyrovnat. Že bude chytat Čiliak, to jsme věděli, přeci jen Brno není od Zlína zase tak daleko. U nás chytal první třetinu Klimeš, neboť prokazuje vynikající výkonnost v první lize. Navíc Vejmelka teď dost cestoval."

Góly

Domácí: 13:34. Šlahař, 16:37. Honejsek, 19:53. Kubiš, 31:33. Dufek, 32:09. Claireaux

Hosté: 20:24. P. Holík, 27:01. P. Holík, 32:44. Hruška, 54:41. Hruška

Sestavy

Domácí: Čiliak (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Gazda, Buchta, Hamrlík – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (C) – Okál, Claireaux, Köhler (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – Fryšara, P. Sedláček, Dufek.

Hosté: Klimeš (21. Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Malec, Bartejs, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Svačina – Plášek ml., Plekanec (A), L. Horký – Hruška, Lev, Jenyš – Orsava, Kusko, P. Kratochvíl.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Lederer, Gebauer

Stadion

ZS Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

5 507 diváků

Jágr ve vyprodané O2 areně asistoval, Sparta ale dominovala

Hokejisté Sparty porazili v dohrávce 10. kola extraligy Kladno přesvědčivě 6:2. Pražané před rekordní návštěvou na extraligovém utkání hraném v hale, kterou vytvořilo 17.220 diváků, vedli po 24 minutách 3:0 a po třetí výhře za sebou zvýšili vedení v tabulce na šest bodů. Rytíři přišli o třízápasovou bodovou sérii, hrající majitel klubu Jaromír Jágr zaznamenal asistenci.

Sparta si před vyprodaným hledištěm O2 areny už po 80 sekundách zahrála přesilovku. Přestože ji nevyužila, udeřila nedlouho po jejím skončení. Po přečíslení tři na dva vypálil z kruhu Říčka, brankář Godla vytěsnil puk jen do dojíždějícího Kudrny a od něho se odrazil do branky. Jak si ověřili sudí u videa, stalo se tak v souladu s pravidly.

SESTŘIH: Sparta - Kladno 6:2. Vyprodaná O2 arena vytvořila divácký rekord!
Video se připravuje ...

Ve 13. minutě využil Zikmundova zaváhání Sukeľ, pohotově zakončil z prostoru mezi kruhy, jenže Godla byl pozorný a zasáhl betonem. Na druhé straně se nenechal překvapit ani Sedláček, na něhož nevyzrál Machač.

Zkraje druhé třetiny dohrávali Pražané přesilovku, ale měli sami starosti v obraně, když se až před Sedláčka dostal Strnad, stavem však nepohnul. Jenže sotva bylo Kladno v pěti, provinil se proti pravidlům Barinka. Po necelé minutě využil početní výhodu Forman, jenž byl na konci povedené souhry Pecha s Růžičkou.

Sparta - Kladno: Jágr se připletl do potyčky, ale nikdo rukavice neshodil
Video se připravuje ...

Navíc 72 sekund poté využil nepřesné rozehrávky Kladna Řepík, který zachytil puk těsně za útočnou modrou čárou, vjel do pásma a precizní střelou do horního růžku zvýšil už na 3:0. Krátce před polovinou zápasu odmazal nulu na kontě hostů Zikmund, který dostal puk za čáru poté, co objel branku. I v tomto případě potvrdilo úspěšný zásah video.

Pražané ale nenechali Rytíře nadechnout, neboť odpověděli už o 13 sekund později gólem Buchteleho. Ve 36. minutě názorně předvedl svou hokejovou genialitu Jágr, když se rychlým manévrem zbavil jednoho z branících soupeřů, předložil kotouč Melkovi a ten nezaváhal - 4:2.

Sparta - Kladno: Sedláčkovi propadl puk mezi betonem a tyčkou, trefuje se Zikmund, 3:1
Video se připravuje ...

Na začátku třetího dějství měli Rytíři po Kalinově faulu příležitost dostat se na dostřel jediného gólu. V přesilovce zavřeli sparťany před Sedláčkem, jehož ohrožovali především Jágr s Réwayem, domácí bek si však odpykal celý trest. Zvýšit mohl poté Tomášek, ale Godla mu sebral radost.

Ve 44. minutě už se nicméně prosadil po otočce Rousek, když dorážel nad ležícím Godlou a výrazně tak otupil elán a odhodlání Kladna porvat se o bodový zisk. Na konci 51. minuty ještě zvýraznil rozdíl ve skóre Sukeľ a domácí fanoušci mohli slavit další triumf "mexickými vlnami". Jágr končil zápas na trestné lavici.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta): „První třetina byla docela vyrovnaná. Ten první gól přišel tak trochu z ničeho, ale byl moc důležitý, o to více před 17 tisíci diváky v takové atmosféře. Vždy je dobré, kdy jdete do vedení. Ve druhé třetině jsme využili některé šance a místy hráli opravdu dobrý hokej, i když to z naší strany nebyl konzistentní výkon po celých 60 minut a občas jsme při vyšším vedení ubrali. Za rozhodující považuji střídání, které přišlo po snížení Kladna na 1:3. Hned jsme odpověděli čtvrtým gólem, což byl hrozně důležitý moment pro celý zápas. Pak už jsme si to nenechali vzít. Mám radost z toho, jak to dnes kluci odehráli."

David Čermák (Kladno): „Nejsme spokojení ani s výsledkem, ani s naší hrou. Myslím, že ještě šel začátek zápasu, do kterého jsme nevstoupili špatně. Ale Sparta dala šťastný gól, kdy se to odrazilo našemu hráči od nohy a domácí šli do vedení. Dělali jsme zbytečné chyby, které Sparta trestala. A jakmile se dostala do většího vedení, tak si zápas pohlídala. Hrála dobře dozadu a měla velmi rychlý přechod do útoku, kde nás trestala. Sparta vyhrála zaslouženě."

Góly

Domácí: 03:59. Kudrna, 22:37. Forman, 23:49. Řepík, 29:37. Buchtele, 43:42. Rousek, 50:56. Sukeľ

Hosté: 29:24. Zikmund, 35:20. Melka

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Rousek, V. Růžička, Dvořáček.

Hosté: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka – Zikmund, O'Donnell, Jágr – Réway, Machač, Jelínek – Redlich, Melka, J. Strnad – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Bílek.

Rozhodčí

Jeřábek, Hejduk – Jindra, Zíka

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

17 220 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Zlín - Kometa Brno: Holík málem využil chyby domácích, Čiliak skvěle zasáhl
Video se připravuje ...

Zlín - Kometa Brno: Claireaux v rychlém sledu přidává už pátou branku! 5:2
Video se připravuje ...

Sparta - Kladno: Tolik lidí jsem v O2 Areně od svého příchodu ještě neviděl, těšilo Kruppa
Video se připravuje ...

Sparta - Kladno: Nepodali jsme stoprocentní výkon, mrzelo Čermáka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud