26. prosince 2019 • 20:30

SESTŘIHY: Kometa s Eratem srazila Spartu 5:3. Hradec uspěl v derby 4:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Větší trápení s trávením kapra se salátem měl zřejmě lídr tabulky. Hokejisté vedoucí Sparty prohráli ve svátečním 30. kole Tipsport extraligy na ledě Komety 3:5. Ke skolení pražského rivala pomohl Brnu zkušený navrátilec Martin Erat. Liberec porazil doma Mladou Boleslav 2:0. Plzeň padla na svém hřišti se Zlínem 2:4. Hradec Králové ovládl východočeské derby po výhře 4:1 nad Pardubicemi. Kladno stále bez Jaromíra Jágra na ledě porazilo Vítkovice 2:1. 



Čekání Bruslařů na výhru pod Ještědem prodloužil skvělý Hrachovina

V úvodu zápasu se soupeři spíše oťukávali, střelecké pokusy z obou stran byly víceméně z uctivé vzdálenosti a Krošelj ani Hrachovina s nimi neměli žádné starosti. Mladoboleslavský brankář se vylekal až při střílené přihrávce Krenželoka, která byla před ním tečovaná, jeho beton byl však na místě. V osmé minutě ujel v oslabení Zachar, byl faulován, ale následné trestné střílení Marosze Krošelj také zlikvidoval.

Na druhé straně předvedl jistý zákrok Hrachovina při tvrdé střele Ševce. V 15. minutě se Jeglič protáhl libereckou obranou až před Hrachovinu, místo střely volil přihrávku na Skalického, jenže ten puk minul. O chvíli později vystihl chybnou rozehrávku hostů Průžek, ale trefil jen Krošeljovy betony. Hostující gólman kapituloval až 46 sekund před první pauzou, kdy Dernerovu střelu šikovně tečoval Marosz.

Obrovskou šanci na vyrovnání měli hosté ve 25. minutě. Před Hrachovinou se objevil úplně osamocený Klepiš, položil si libereckého gólmana, ale ten i vleže mladoboleslavského útočníka vychytal. Na druhé straně se dostal do slibné šance Špaček, Krošelj však minisouboj ustál. Stejně tak zvládl souboj tváří v tvář s Lencem, který se na něj řítil sám ve 31. minutě.

O tři minuty později předvedl skvělé zákroky Hrachovina, který zlikvidoval střelu Jegliče i jeho následnou dorážku. Bílí Tygři si další brankový úder schovali opět až na závěr třetiny. Ve 38. minutě získal Musil puk na brankovišti a jeho přihrávku dopravil do sítě Ordoš.

Úvod třetí třetiny byl ve znamení náporu hostů, ale pozorná obrana Bílých Tygrů je nepustila do žádné vážnější šance. Ve 48. minutě však musel domácí brankář využít úspěšný skok při šanci Zbořila, který už se chystal doklepnout puk do prázdné branky.

Velká šance hostů liberecké hráče probrala. O chvíli později se prezentoval výborným zákrokem Krošelj proti Ordošovi. Jinak se ale Bílí Tygři soustředili především na bezchybnou obranu. V poslední minutě si ještě hosté vzali oddechový čas a pak hráli vabank. Brankář Krošelj zůstal na střídačce, na vítězství Bílých Tygrů se ale nic nezměnilo. Mladá Boleslav tak nadále čeká na triumf pod Ještědem, kterého se dočkala naposledy 18. listopadu 2010.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "Viděli jsme velice vyrovnanou bitvu a boj o každý centimetr ledu. My jsme byli produktivnější v předbrankovém prostoru. Při důležitých šancích soupeře nás podržel Dominik (Hrachovina)."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas, ale bohužel bez gólu se vyhrát nedá. Zápas jsme ztratili v předbrankovém prostoru. Liberec odtud dal dva góly, my jsme tam šance měli také a nedali jsme. To rozhodlo."

SESTŘIH: Liberec - Mladá Boleslav 2:0. Skvělý Hrachovina vychytal Tygrům další výhru v derby
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:15. Marosz, 37:34. Ordoš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan, Kunst – Lenc, L. Hudáček, Průžek – Ordoš, Marosz, A. Musil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Najman, A. Dlouhý.

Hosté: Krošelj (Haas) – Kurka, Ševc (A), Pláněk, Hrbas, Fillman, Dlapa, Hrdinka – J. Stránský, Bičevskis, Lunter – Klepiš (C), Zbořil, R. Zohorna – Šťastný, Jeglič, Skalický – P. Kousal, Najman, Flynn.

Rozhodčí

Hodek, Bejček – Ondráček, Špringl.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Beran Fryšara skalpoval Indiány

Během úvodní třetiny si domácí díky dobrému pohybu vynutili tlak. Již ve druhé minutě ale při přečíslení dvou na jednoho Šlahař dobrou střelou protáhl plzeňského gólmana Frodla. Jeho protějšek Čiliaka domácí rozchytali sérií nebezpečných střel. Strážce zlínské branky si ale poradil s Mertlovou tečí a během přesilovky Indiánů pohotově rozklekem vytěsnil mimo i Gulašovu ránu bez přípravy.

Udeřilo naopak trochu překvapivě na druhé straně, když ve vlastním oslabení potrestal v 18. minutě zaváhání Budíka při rozehrávce povedenou bekhendovou kličkou Ondráček. V pokračující přesilovce mohl zblízka odpovědět Straka, místo odkryté branky ale trefil jen pravou tyčku.

Domácím se podařilo vyrovnat ve 24. minutě, kdy při početní výhodě po Čerešňákově přihrávce od pravého hrazení zblízka skóroval Rob. Za chvíli Čiliak skvěle zlikvidoval šanci Gulašovi a na druhé straně v dobré pozici selhal Ferenc. Hosté svým důrazným stylem postupně otupili plzeňský nápor kolem poloviny utkání, naopak v 35. minutě v oslabení samostatným únikem opět zahrozil Ondráček. O čtyři minuty později se chvilku po skončení přesilovky hosté radovali, když Sedláček dorážkou upravil na 2:1.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky po spolupráci s Kracíkem Němec při forhendovém blafáku ztroskotal na Čiliakovi, ve 43. minutě při Dufkově trestu už se ale prosadil kanonýr Gulaš. Jenže plzeňskou euforii pak z ojedinělé akce uťal v 50. minutě opakovanou dorážkou Fryšara a navíc o dvě minuty později po uplynutí Němcova trestu zvýšil po přihrávce Dufka zpoza branky opět Fryšara už na 4:2. Zaskočení Indiáni již přes veškerou snahu včetně hry bez brankáře nedokázali výsledek ani zkorigovat.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Neměli jsme dnes špatný pohyb. Je to o neproměněných šancích, hlavně v první třetině jsme dnes ty góly nedali a Zlín vytěžil maximum. Dal nám branky z předbrankového prostoru, kde jsme byli málo důrazní. Snaha tam byla, ale hokej je o gólech. Musíme se z toho poučit a příště být produktivnější."

Martin Hamrlík (Zlín): "Utkání se pro nás vyvíjelo dobře. Rozhodla obrovská bojovnost podpořená výborným výkonem gólmana Čiliaka. Dnes potvrdil svojí kvalitu a řekl si o místo v brance do dalšího zápasu. Dali jsme šťastné branky a ubránili jsme i přes dvě inkasované branky přesilovky soupeře. Celkově jsme spokojení, chyběli nám dnes tři hráči základní sestavy a se třemi body odtud jsme před utkáním nepočítali."

SESTŘIH: Plzeň - Zlín 2:4. Překvapivou výhru Beranů vystřelil Fryšara
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:59. Rob, 42:30. Gulaš

Hosté: 17:34. J. Ondráček, 38:33. P. Sedláček, 49:40. Fryšara, 51:55. Fryšara

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Vracovský, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Indrák, Rob.

Hosté: Čiliak (Kašík) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Buchta, Řezníček – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Dufek, Honejsek, Šlahař – Popelka, Fryšara, Okál – P. Sedláček, Dobiáš.

Rozhodčí

Pražák, R. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5783 diváků

Mountfield vrátil v derby úder

Oba týmy tížila před zápasem série porážek, a tak nebylo divu, že se hrálo od začátku hodně opatrně. O trochu nebezpečnější byl Hradec, jenže Jergl, Lev ani Filip Pavlík v solidních pozicích Kacetla neprostřelili. Jedinou vážnější možnost Dynama v první části měl při přesilovce Mandát, který trefil Mazance do masky. Chvíli před sirénou minul branku Koukal.

Do druhé třetiny vstoupili Pardubičtí velkým náporem, během kterého stihli i vystřídat, ale Kindl v gólové šanci mířil bekhendem jen do hradeckého brankáře. Čekání na gól ukončil v 25. minutě Paulovič, který rychle dojel Kacetlem vyražený puk a zavěsil. I po úvodní brance byli směrem dopředu snaživější domácí hráči a srovnat mohl v přesilovce po buly Mandát. Mazanec ale chytal skvěle a kolem poloviny utkání na něm ztroskotali i Vlach s Beranem.

Mountfield trpělivě čekal na chybu a po jedné takové ujížděli ve dvou proti jednomu Lev s Klímou, jenže Kacetl se stihl rychle přesunout a dobře načasovanou akci zneškodnit. Druhý gól Hradce ale jen o chvíli oddálil. Ve 37. minutě vybojovali Smoleňák s Chalupou kotouč za pardubickou brankou a Cingel z ideální střelecké pozice zamířil přesně pod horní tyčku.

Pardubice otevřely hru, ale hned první velkou chybu potrestal Dragoun, jemuž kotouč před brankářem přenechal Jergl. V oslabení pak mohl snížit Látal, ale Mazanec ještě odolal. V 51. minutě už ani on nestačil na dělovku Koláře od modré čáry. Chvíli nato naděje Dynama držel Kacetl, který lapačkou vychytal Šaldu i osamoceného Chalupu. Jenže hosté soupeře vůbec nepustili k náporu a výhru ve východočeském derby jim pojistil ranou do prázdné branky Perret.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (Pardubice): "Byli jsme si vědomi důležitosti zápasu a toho, že ani jeden tým není úplně v pohodě. Chtěli jsme hrát aktivně a hodně střílet, ale první třetina tomu neodpovídala, naštěstí jsme ji udrželi bezbrankovou. Naše hra se ve druhé třetině zvedla, ale paradoxně jsme ji prohráli 0:2. Zase jsme se chtěli nadechnout k obratu, ale bohužel se nic takového nestalo. Musím uznat, že soupeř byl od začátku rychlejší a svižnější. Bojujeme se zraněními, Kousal s Machalou jsou zásadní hráči, a šířkou kádru, na což musíme reagovat. Také potřebujeme, aby šla hra od všech pěti hráčů jedním směrem."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Byl to vyrovnaný zápas. Začali jsme aktivně a vytvářeli si šance, ale gól jsme nedali. Od druhé třetiny byli aktivnější domácí, zatímco my jsme odjížděli do brejků a podařilo se nám vstřelit dva góly, které byly pro vývoj zápasu důležité. Třetí gól na začátku třetí části byl rozhodující. Vítězství je pro nás hodně cenné, protože to byl velmi důležitý zápas."

SESTŘIH: Pardubice - Mountfield HK 1:4. Razým s Dynamem nezvládl ani derby
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50:14. J. Kolář

Hosté: 24:39. Paulovič, 36:32. Cingel, 44:50. Dragoun, 58:13. Perret

Sestavy

Domácí: Kacetl (Kantor) – J. Kolář (C), T. Voráček, Eklund, Holland, Mikuš, J. Zdráhal, Nedbal – Kusý, Mandát (A), Tybor – Látal, R. Vlach, D. Kindl – Harju, Poulíček (A), M. Beran – Pochobradský, Matýs, Machač.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Čáp, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel (C), Smoleňák – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Klíma – Dragoun, Paulovič.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

enteria arena

Hanáci ukončili Energii sérii

Hned po minutě hry mohl poslat Hanáky do vedení Musil, jenže těsně minul. Domácí přesto nečekali na vedoucí gól dlouho. Ve třetí minutě střílel od kruhu Skladaný, také on nebyl při svém pokusu přesný, ale šel důrazně za kotoučem, který se odrazil od zadního hrazení, a poslal ho do odkryté branky.

Zvýšit mohl Strapáč, ale hostující gólman Bednář byl proti. Západočeši hráli na konci 11. minuty půl minuty čtyři na tři, následně ještě 20 sekund dokonce v pěti proti třem, stavem ale přes Flekovu příležitost nepohnuli. Ještě před přestávkou se dostal do další dobré šance Strapáč, i tentokrát měl však navrch Bednář.

Po 72 sekundách ze druhé části bylo vyrovnáno, když Raška vyhrál buly, na modré čáře se opřel do puku Rohan a propálil Konráda. Obrat mohl zařídit Kohout, stejně jako domácí Burian ale neuspěl. Na konci 28. minuty už ale měli Olomoučtí těsné vedení zpět na své straně: Klimkovo skvělé nahození usměrnil těsně před brankovištěm mimo Bednářův dosah Nahodil.

Ve 33. minutě mohl při vlastním oslabení zvýšit Jaroměřský, v cestě mu stál ale Bednář. Vzápětí se na druh straně nenechal zahanbit ani Konrád, jenž se blýskl při šanci Fleka.

Na začátku 44. minuty Hanáci přece jen odskočili na dvoubrankový rozdíl, když se poprvé v sezoně zapsal mezi střelce Burian. Blízko dalšímu gólu pak Strapáč, Bednář ale výborným zákrokem udržel hosty ve hře. V 50. minutě se krátce po sobě provinili proti pravidlům Eminger a Šafář, Olomoučtí hráli 109 sekund pět na tři, ale bez gólového efektu.

Brzy poté naopak fauloval vysokou holí Skladaný, inkasoval 2+2 minuty a druhou část trestu zužitkoval kontaktní brankou Plutnar. Západočeši pak sáhli k dlouhé power play, jejich naděje ale definitivně utnul Musil.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Nám hrálo do noty, že jsme celý zápas vedli. A že jsme se pak dostali do vedení 3:1. Pak jsme bohužel nevyužili hodně dlouhou přesilovku pět na tři a ještě jsme si situaci hodně zkomplikovali, když jsme v našem oslabení dostali druhý gól. Místo toho, abychom si ten zápas udělali poklidnější, tak z toho uděláme takové drama. Ale i tak musím chlapcům poděkovat za kvalitní a bojovný výkon. K takovým výkonům se teď potřebujeme zvednout. Nedostali jsme více než dvě branky, brankář chytal výborně a naše obranná hra slavila úspěch, ale těší nás samozřejmě i ty čtyři vstřelené góly."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "My jsme věděli, že nás tady bude čekat extrémně těžké utkání, což se taky potvrdilo. Ten nejzásadnější problém byl, že domácí celou dobu vedli. Dali první branku a mohli se soustředit na svoji urputnou obranu, nám se proti nim těžko prosazovalo. A když už jsme si vytvořili nějaké šance, domácí nás nepouštěli do předbrankového prostoru. Olomoučtí byli hodně silní v osobních soubojích a na hokejkách, což dnes spolu s naším neproměňováním šancí rozhodlo."

SESTŘIH: Olomouc - Karlovy Vary 4:2. Mora uspěla doma počtvrté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:49. Skladaný, 27:57. Nahodil, 43:03. Burian, 59:27. P. Musil

Hosté: 21:12. M. Rohan, 55:09. Plutnar

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Jaroměřský, Ondrušek (A), Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Škůrek – Irgl, Strapáč, Burian – P. Musil, Nahodil, Klimek – Olesz, Kolouch, J. Káňa – Skladaný, Vodný, Laš. Hlavní trenér: Zdeněk Moták.

Hosté: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Graňák (C), M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – Flek, Gríger (A), T. Rachůnek – O. Beránek, Černoch (A), V. Polák – Osmík, Raška I, Křemen – Kohout, T. Mikúš, Koblasa. Hlavní trenér: Martin Pešout.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Tomáš Micka. Čároví: Lukáš Rampír, Vladimír Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

3747 diváků

Vítězný návrat barda Erata

Náskok Sparty, která prohrála druhé z posledních tří utkání, se v čele tabulky před druhým Libercem ztenčil na jeden bod. Zápas sledovalo 7700 diváků, čímž Brno zaokrouhlilo počet vyprodaných duelů v extralize na 200.

Erat se postavil do prvního útoku vedle Tomáše Plekance, oba veterány doplnil Tomáš Vincour a tato trojice dala dohromady 2121 startů v NHL. Na druhé straně chyběl zraněný Machovský, mezi sparťanskými tyčemi stál Jakub Sedláček.

Po opatrném začátku šla do vedení Sparta, když Forman ideálně uvolnil Pecha, který z mezikruží nedal Vejmelkovi šanci. Kometa svůj následný tlak proměnila ve dvě branky, když se zblízka trefili Holík a z nulového úhlu procpal puk za čáru Hruška. Vedení ale Brnu sebral přesnou střelou v přesilové hře Růžička.

Na začátku druhé třetiny ovládla dění na ledě Kometa, dobrým forčekinkem a bruslením si vynutila převahu, z které pramenily fauly hostujícího týmu. A přesilovky šly dnes Brňanům skvěle. Třetí gól dal po kombinaci elitního útoku Zaťovič, jenž se vrátil do sestavy po krátké zdravotní absenci, na čtvrté trefě se podílel první sezónní asistencí Martin Erat.

Sparta ale také dokázala trestat v početní výhodě, Pech svojí třináctou asistencí v ročníku a celkově 350. v kariéře nabil krásně Blainovi, který snížil stav opět na jednobrankový rozdíl.

V úvodu třetího dějství stálo při domácích štěstí, když při signalizovaném vyloučení sparťanů trefili domácí při nepřesné rozehrávce tyč vlastní prázdné branky. Kometa ale v dalším průběhu dobře bránila, nepouštěla Spartu do náporu. Z brejku pak udeřila díky Hruškovi popáté v utkání a rozhodla o svém vítězství.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Spartě vyšel lépe úvod, po vyrovnávacím gólu jsme se zvedli, hodně nám pomohli vynikající diváci. Otočili jsme skóre. Klíčové pro vývoj byly přesilové hry, využili jsme obě ve druhé části. Ve třetí jsme chtěli hrát dál aktivně, ale hlavně bezpečně směrem dozadu. Sparta musela jít za výsledkem, my jsme si počkali na kontr a díky němu jsme potvrdili výhru. Musím hráčům poděkovat, že odvedli parádní práci a předvedli výborný výkon

Uwe Krupp (Sparta): "Do utkání jsme vstoupili dobře, vytvořili jsme si převahu a zaslouženě šli do vedení. V dalším průběhu hry jsme doplatili na vyloučení, Brno mělo silné přesilovky, dostalo nás v nich pod tlak a v prostoru před brankou toho dokázalo náležitě využít. To byl zřejmě hlavní důvod jeho vítězství, i když my jsme také neodehráli špatný zápas, ale neprosadili jsme se před bránou."

SESTŘIH: Kometa Brno - Sparta Praha 5:3. Domácí v bitvě rivalů srazili lídra
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:30. P. Holík, 17:34. Hruška, 24:34. Zaťovič, 31:06. Pyrochta, 55:18. Hruška

Hosté: 11:45. Pech, 19:27. V. Růžička, 34:23. Blain

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – Bartejs, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Vincour, Plekanec (A), M. Erat – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Kusko, Rákos, Kucsera – Svačina, Hruška, Orsava.

Hosté: J. Sedláček (Wolf (A)) – Polášek (A), Piskáček (A), Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Prchal – Rousek, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek (C), Řepík – Kudrna, Pech, Forman – Vitouch, V. Růžička, Pšenička.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Kis, Lučan

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Cestu za výhrou odstartoval v oslabení kapitán Rytířů Strnad

Středočeši, do jejichž sestavy se po dlouhé době vrátili útočníci Réway a Valský, měli od úvodního buly velkou převahu a jedna šance střídala druhou. Problém byl v koncovce. Stach z ideální pozice mezi kruhy nepropálil gólmana Svobodu. V páté minutě se natlačil do zakončení Machač, ale dopadl stejně.

V sedmé minutě si Rytíři svou aktivitou vysloužili přesilovku. V ní měl ideálně nabito O'Donnell, jenže Svoboda skvěle zasáhl levým betonem. Při další příležitosti selhal Valský. Neujala se ani Kautova šance, domácí nevyužili další přesilovku a museli naopak sami do čtyř. Paradoxně právě v této situaci šli do vedení, když ujel Strnad a přestože ho naháněli po celou dobu dva hostující hráči, dokázal chytře překonat Svobodu.

V 17. minutě předvedl úchvatnou akci kladenský bek Austin, když si vzal puk za vlastní brankou, projel celým kluzištěm a pak střelou na bližší tyčku z velkého úhlu nachytal Svobodu. Ještě před pauzou mohl zvýšit Hajný, v brankoviště ležící puk za Svobodou ale nedokázal dorazit do prázdné branky, když mu situaci hodně znepříjemnil Černý.

Hosté jako kdyby se ani dlouhou cestou z Ostravy nedokázali vymanit z vánoční nálady. První dějství prohráli na střely mezi tyčky 6:15, druhé pak dokonce 4:17. Jenže Středočechům se nedařilo přidat další góly. Ve velké šanci selhal Kaut, sólo nevyšlo ani Valskému a neuspěl ani O'Donnell. Naopak na druhé straně musel Barinka zaskočit velmi dobrým obranným zákrokem za Godlu.

Také ve třetí částí se hrálo převážně podle kladenských not a brankář Svoboda se musel ohánět, aby udržel hostům alespoň mizivé naděje na návrat do zápasu. Ve 45. minutě minul ve velké šanci Hovorka. Ostravané se přece jen dočkali v 52. minutě, když sebral Godlovi nulu Schleiss. Domácí viditelně znervózněli, ale nakonec se mohli radovat, když přestáli bez úhony i risk Ostravanů s hrou bez gólmana.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): "S první půlkou zápasu jsme byli spokojení. Měli jsme dobrý pohyb, vytvářeli jsme si šance, ale bohužel jsme nešli do vyššího vedení. Od půlky zápasu jsme ty situace začali přehrávat, pořád jsme někoho hledali a vymýšleli tam podle mého názoru nesmysly. I když jsme ty šance měli i dál, tak nám začali hráči Vítkovic odjíždět do přečíslení. Snížit tam mohli už dřív než těch osm minut před koncem. Bylo tam několik dalších závarů, když jsme si mohli sami ten zápas zkomplikovat a ztratit body, ale nakonec bereme tři, což je pro nás nejdůležitější."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Mně se zápas určitě nebude hodnotit lehce, protože jsme přijeli s nějakou taktikou, tu jsme ale neplnili, protože jsme nebruslili, prohrávali jsme všechny osobní souboje a domácí byli jasně lepší. Mohli se hned ze začátku dostat do většího vedení, paradoxně když se hra začínala vyrovnávat, měli jsme přesilovku my a dostali jsme v ní gól. Myslím, že o utkání na tom úzkém ledě pak bylo prakticky rozhodnuté. Ve třetí třetině přišel pro nás čerstvý vítr, hra se vyrovnala a myslím, že v posledních deseti minutách jsme byli hodně aktivní. Na to, jaký byl průběh zápasu, jsme nakonec možná mohli i bodík vydolovat, ale za ten celkový výkon jsme si ho moc nezasloužili."

SESTŘIH: Kladno - Vítkovice 2:1. Rytíři potvrdili skvělou domácí bilanci
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:41. J. Strnad, 16:23. Austin

Hosté: 51:52. Schleiss

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka (A), Zelingr – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Hovorka, Machač, Réway – Valský, Stach, Zikmund – Hajný, T. Kaut (A), O'Donnell – Bílek.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Kvasnička, Trška, Šidlík, Bodák, D. Krenželok, R. Černý, Věntus – Roberts Bukarts (A), O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Š. Stránský (C), P. Zdráhal – Dej, R. Veselý, Mallet – Razgals, Guman, T. Kubalík.

Rozhodčí

Lacina, Šindel – Kajínek, Špůr

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3920 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud