7. listopadu 2021 • 19:37

SESTŘIHY: Sparta pod Hořavou ukončila mizérii! Derby pro Hradec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké trápení Sparty je u konce. Pražané v posledním kole Tipsport extraligy před reprezentační přestávkou vyhráli 5:2 na hřišti Komety a poprvé pod vedením staronového kouče Miloslava Hořavy ukončili sérii osmi proher v řadě. Hradec Králové díky parádnímu závěru uspěl v derby s Pardubicemi, kde vyhrál 4:3 v prodloužení. Kladno sestřelilo poslední Zlín 5:1 a v tabulce mu odskočilo o 10 bodů. České Budějovice i v silně oslabené sestavě porazily venku Mladou Boleslav 4:1. Liberec prohrál 4:6 s Olomoucí kvůli brutálnímu zkratu ve druhé třetině. Litvínov vybojoval vítězství 4:3 nad Plzní. Třinec vyhrál derby s Vítkovicemi 2:1.



V Brně řádil démon Thorell 1+3, blýskla se i posila

Kometa hned v úvodu zasypala navrátilce do sestavy Sparty Saláka několika střelami, ten ale jasné šance Muellera a poté i Holíka vychytal. Karta se obrátila na druhé straně, když byl v 5. minutě vyloučen Mallet. Jeho hákování záhy potrestal novic v hostující sestavě Matuškin, jehož rána zapadla do brněnské branky.

V 7. minutě bylo z pohledu domácích hokejistů ještě hůř. Thorell našel před brankovištěm Chlapíka, který vyšťoural kotouč pod Klimešovými betony a procedil ho do sítě. Nejprve se šli na inkriminovanou situaci podívat rozhodčí, kteří gól uznali. Následovala intervence brněnské střídačky, ale ani ta nevyšla.

Navíc šli domácí do čtyř. Těžké chvíle Brňané přežili a v závěru třetiny se dostali do hry. V 17. minutě vypálil Mueller, Salák puk vyrazil a pohotový Krištof poslal puk do odkryté branky. Třetina plná vzruchu, osobních soubojů a důrazné hry tak skončila lépe pro Spartu.

Do druhé části vstoupila Kometa hodně aktivně, sedm minut nepustila soupeře z obranné třetiny. Největší šanci měl Holík, který jel od modré čáry sám na Salákovu bránu, ale zkušený gólman jeho únik dokázal vychytat. Poté se svěřencům Jiřího Kalouse naskytla přesilovky, v ní byli nejblíže brance Ďaloga s Krištofem, to už je hosté odolali. Na akci Zaťoviče už ale byli krátcí. Kapitán Komety obalamutil Jeřábka, obhodil si ho rychlou kličkou a střelou do šibenice nedal Salákovi šanci.

Sparta do té doby neměla prakticky nic, ale vyrovnávací branka s ní nezatřásla a trpělivě čekala na příležitost. Tak přišla za minutu a dvě vteřiny, kdy Moravčíkovu střelu od modré čáry šikovně tečoval Hašek, pro kterého to byla premiérová trefa v nejvyšší soutěži. Do konce třetiny se už výsledek nepohnul, byť byl blízko vyrovnání Horký, ale Salák zasáhl betonem.

Poslední dějství začalo opatrně, na šanci se čekalo do její páté minuty a stálo to za to. Horký se z vlastního pásma dostal do útočného pásma a střelou z mezikruží orazítkoval tyč Salákovy svatyně.

Jak se později ukázalo, byl to důležitý moment zápasu, neboť Sparta dostala možnost početní výhody, vteřinu po jejím skončení se po střele Matuškina nejlépe zorientoval v brankovišti Horák a Sparta odskočila na rozdíl dvou branek. Pražané byli po osmi prohrách v řadě rázem při chuti a mnoho toho Kometě ve zbytku zápasu nedovolili. Dobře bránili a navíc v poslední minutě poslal Thorell puk do prázdné brány při brněnské power play.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Kometa): „Zápas se zlomil v náš neprospěch ve druhé třetině, kdy jsme tlačili a měli jsme hodně šancí. Byť jsme dotáhli na 2:2, tak hned jsme dostali takovou haluz - nešťastný gól. To jsou momenty, které tým sráží. Ve třetí třetině, byť tam snaha byla, tak to byla spíš křeč z naší strany. Nebyli jsme schopní zápas otočit a utkání jsme prohráli.“

Josef Jandač (Sparta): „Pro nás je tato výhra velmi cenná. Povedlo se nám to urvat, pomohl nám návrat Saši Saláka, který byl riskantní. Nastoupil v podstatě bez tréninku. Podržel nás hlavně ve druhé třetině. Dali jsme góly v přesilovce, to jsme potřebovali. Pořád jsme ve stravu, kdy musíme pracovat, konsolidovat sestavu a dát dohromady marody. Určitě se nám bude dýchat trochu lépe, než kdybychom šli do pauzy s další prohrou. Ještě bych se chtěl omluvit domácím trenérům, že jsme si po zápase nepodali ruce. Ne že bychom nechtěli, byli jsme v euforii jako kdybychom vyhráli mistrovství světa. Tímto se omlouváme.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Sparta Praha 2:5. Hosty dotáhl k výhře čtyřmi body Thorell
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:12. Krištof, 32:19. Zaťovič

Hosté: 04:20. Matuškin, 06:50. F. Chlapík, 33:17. Hašek, 46:25. R. Horák, 59:05. E. Thorell

Sestavy

Domácí: Klimeš (Tomek) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), D. Mikyska, Bartejs – Kollár, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák, Ostřížek, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Vincour.

Hosté: Salák (Neužil) – Matuškin, Moravčík, T. Pavelka, A. Polášek (A), Tomáš Dvořák, Radek Jeřábek – J. Konečný, R. Horák, M. Řepík (C) – E. Thorell, F. Chlapík, Prymula – T. Jandus, D. Kaše, M. Forman – Z. Doležal, Vitouch, Šmerha – Hašek.

Rozhodčí

Kika Obadal – Lederer, Rožánek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

7187 diváků

Kubík trefil veledůležité body pro Rytíře

Zlín do veledůležitého boje se sousedem v tabulce vyrukoval bez dvou nejproduktivnějších hráčů. Útočník Tomáš Mikúš byl na vlastní žádost vyměněn do Karlových Varů za dnes debutujícího beka Tomáše Hanouska, obránce Peter Trška se nevešel do sestavy. A tak nejproduktivnějším Beranem byl v zápase pouze sedmibodový Antonín Honejsek.

Rytíři duel nezačali vůbec dobře, když hned po 33 sekundách Dotchin vyhodil puk mimo mantinely a Zlín hrál přesilovku. To dostalo Berany do úvodního náporu, který zesílil v osmé minutě při další početní výhodě. Jenže Karafiáta v šanci vychytal Bow, po ráně Gazdy zase zvonila tyč.

Ofenzívu Rytířů táhl kapitán Plekanec, jenž byl dvakrát velmi blízko ke skórování, celkem v první třetině vystřelil na branku hned šestkrát, gól ale z jinak ofenzivního utkání nepadl v první třetině ani na jedné straně.

I ve druhé části kralovali brankáři: Kašík uspěl proti Jágrově dorážce, Bowa podruhé v zápase zachránila tyč, tentokrát po ráně Mamčicse. Berani ale otevřeli skóre ve 28. minutě, kdy Zbořil na útočné modré čáře obral o puk Wooda a uspěl v samostatném úniku.

Razantně se změnila situace o pět minut později. Po vzájemném vyloučení se hrálo na obou stranách ve čtyřech, čehož k vyrovnání využil nenápadnou přízemní střelou právě Wood. A opaření Moravané si dobře rozehraný zápas do pauzy pokazili ještě víc.

Hejcman v poslední minutě druhé třetiny zbytečně udeřil pěstí soupeře do obličeje a Kladno hrálo poprvé v zápase přesilovku. K využití mu stačilo 31 sekund, v čase 39:47 překlopil stav na stranu Středočechů Kubík.

Od té doby už byli Berani mimo hru. Zkraje třetí části už na 3:1 zvýšil z dorážky Strnad a Zlín, který od nástupu trenéra Jenáčka dal ve 13 zápasech jen třikrát více než jeden gól za utkání, se topil ve vlastní nemohoucnosti.

V 57. minutě pak na rozdíl tří gólů zvýšil Melka, jehož pokus do vlastní sítě usměrnil Mamčics. Návštěva sezony ve Zlíně 5312 diváků pak ještě viděla trefu Berana do prázdné branky při power play domácích.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (Zlín): „Bohužel na jeden gól nemůžeme vyhrávat zápasy. V situaci, jak jsme teď křehcí, tak pokud dostaneme gól na 1:1 takový, jaký jsme dostali, tak valná hromada kluků to pak nedává psychicky. Odstoupili jsme od toho, co nás přivedlo k vedení. Pokud se tým opravdu nedoplní a nepřijde čtyři pět útočníků, tak nevěřím tomu, že současný tým je schopný dělat nějaké bodové série, které by byly nutné k tomu, abychom mohli míchat kartami.“

Jiří Burger (Kladno): „První třetina byla poměrně vyrovnaná a Zlín nás dostával pod tlak v přesilovkách. Tam měl šance, kde nás podržel brankář. Do druhé třetiny jsme vstoupili velmi špatně a ztráceli jsme hodně puků. Soupeři se povedlo dát na 1:0, od vyrovnání jsme ale hráli dobrý hokej, dostali jsme se do vedení a ve třetí třetině jsme výsledek hlídali. Chtěli jsme dobře bránit a čekat na protiútoky, což se povedlo. Panuje u nás velká spokojenost.“

SESTŘIH: Zlín - Kladno 1:5. Rytíři si vystříleli veledůležité body a velký náskok na Berany
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:01. A. Zbořil

Hosté: 33:06. K. Wood, 39:48. Dotchin, 42:16. J. Strnad, 56:14. Melka, 58:29. M. Beran

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – A. Zbořil, Honejsek, Vopelka – Karafiát, Hejcman, Okál – Sebera, R. Veselý, Frömel.

Hosté: Bow (Stahl) – J. Suchánek (A), Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Zajíc, Baránek – Hlava, Plekanec (C), Jágr – M. Beran, A. Kubík, Dvořáček – J. Strnad, Filip, Melka – Ciampini, Pitule, Kristo.

Rozhodčí

Hradil, Vrba – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

5312 diváků

Oceláři urvali derby díky trefám obránců

Fanoušci obou klubů si zakřičeli v deváté minutě gól, ale radost na straně Třince byla předčasná. Rozhodčí usoudili, že Daňo fauloval brankáře Stezku a znemožnil mu zasáhnout proti střele Marinčina. Vítkovice z následné přesilovky udeřily už za 13 sekund, když Solovjov překonal Kacetla střelou od modré čáry.

Domácí brzy vyrovnali a prosadil se sváteční střelec. Musil, který v minulé sezoně neskóroval i v součtu s play off ani v jednom z 66 utkání, propasíroval po vyhraném buly Stezkovi puk mezi betony. Možná to bylo i s přispěním teče spoluhráče Nestrašila. Třinecký obránce mohl v dalším střídání přidat svou druhou trefu, ale Stezka se bleskurychle přesunul proti střele do odkryté branky. Vítkovický gólman se vytáhl za chvíli ještě jednou při zakončení osamoceného Romana.

Hosté zahrozili v prostřední části dvakrát z přečíslení dva na jednoho, ve druhém případě zazvonil Bondra na tyč. Oceláři poté nevyužili Polákovu hrubku při rozehrávce, ale přeci jen vytěžili z tlaku vedoucí gól. Postaral se o něj Zahradníček nekompromisní ranou zpoza pravého kruhu a skóroval poprvé v sezoně.

Marosze dělily ve třetí třetině od vyrovnání milimetry, jeho střela skončila na horní tyči. Oceláři jinak kontrolovali bez větších těsné vedení a soupeře při hře hostů bez gólmana nepustili do žádné šance. Naopak Musil minul ze středního pásma prázdnou branku. Kacetl ještě zabrnkal v posledních sekundách domácím na nervy. Při pokusu trefit prázdnou branku zasáhl Bernovského, ale puk šel mimo.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): „Vstoupili jsme do utkání velmi dobře a dostali jsme soupeře pod tlak. Vyvedla nás z míry a tempa ale přesilovka soupeře, ze které jsme inkasovali. Pak jsme se do zápasu vrátili a vypracovali jsme si spoustu střeleckých i brankových příležitostí. Potřebovali bychom z toho skórovat, abychom soupeři odskočili alespoň na dva góly a měli bychom tak zápas klidnější. V globálu jsme byli lepší a tři body jsme si zasloužili. Jsme spokojení, že jsme je získali a že jsme zvítězili před reprezentační pauzou.

Miloš Holaň (Vítkovice): „Přijeli jsme na led lídra, čekali jsme proto těžký zápas. Nemůžu ale hráčům prakticky nic vytknout kromě produktivity. Popasovali se jinak s utkáním dobře, i když byly pasáže hry, kdy nás Třinec zavřel a kdy jsme prohrávali osobní souboje i buly. Výborným výkonem gólmana jsme se ale drželi. Šli jsme do vedení 1:0 po parádně sehrané přesilové hře. Byli jsme i disciplinovaní a měli jsme jen jednoho vyloučeného hráče, takže i tento aspekt hry jsme měli dobrý. S trochou štěstí jsme mohli sahat po bodu, dali jsme dvě tyčky, v závěru jsme nepotrestali chybu gólmana, po které jsme netrefili prázdnou bránu. To jsou věci, kvůli kterým si neodvážíme ani bod.„

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 2:1. Oceláři uspěli i ve druhém derby, rozhodli beci
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:32. D. Musil, 31:41. Zahradníček

Hosté: 08:22. A. Solovjov

Sestavy

Domácí: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, J. Michálek, Jaroměřský, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – O. Šedivý, A. Nestrašil, Kofroň – Hrehorčák, Miloš Roman, O. Kovařčík – Chmielewski, R. Szturc, Dravecký (A).

Hosté: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Plášil, P. Koch, Jakub Stehlík, L. Kovář – R. Bondra, Dej, M. Kalus – L. Krenželok (A), Marosz, Svačina – Lednický, Vildumetz, Žálčík – Bernovský, Chlán, Fridrich.

Rozhodčí

Hejduk, Stano – Ganger, Klouček

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

4721 diváků

Šílený zkrat ve druhé třetině stál Tygry zápas

Liberec do utkání vlétl a již po pár vteřinách vzniknul po Vlachově nahození před Sedláčkem velký závar, olomoucký brankář ale odolal. Vzápětí však hráli domácí přesilovku a po pouhých dvou sekundách ji proměnili ve vedoucí gól. Jelínek vyhrál čistě buly na Filippiho, jehož dělovka se zastavila až v síti.

Olomouc mohla odpovědět rovněž v přesilové hře, Káňovu střelu bez přípravy ale skvěle chytil Kváča. Udeřili tak znovu domácí a po dobré práci Grígera šťastně zvyšil na rozdíl dvou branek Melancon. Na druhé straně byl blízko snížení Káňa, jeho střelu ale zastavila levá tyč Kváčovy braky.

Hosté se tak snížení dočkali až ve 14. minutě, kdy Kváčovi za záda propadla nepříliš prudká střela Řezníčka. A za necelou minutu Olomoučtí dokonce vyrovnali. Početní výhodu využil střelou pod horní tyč Káňa. Bílí Tygři si mohli vzít vedení okamžitě zpět, Rychlovský ale po přihrávce Grígera těsně minul poloodkrytou branku.

Krátce po začátku druhé části měl velkou šanci Filippi, Sedláček si ale připsal výborný zákrok. Poté postupně putovali na trestnou lavici domácí Klapka a Derner a Hanáci nabídnutou možnost využili. Po Káňově pasu poslal hosty do vedení svou trefou Knotek.

Na druhé straně měl na hokejce vyrovnání Vlach, v gólové šanci ale mířil vedle. Udeřila tak znovu Olomouc. V další přesilovce Káňa krásně našel volného Krejčího, který už neměl problém zamést puk do odkryté branky. Hosté byli na koni a hned vzápětí přidal po pěkné souhře s Klimkem pátou branku Kucsera. Zároveň tím vyhnal Kváču na střídačku a v brance domácích ho nahradil Pavelka. Ani on ale neudržel čisté konto příliš dlouho, střelou bez přípravy se podruhé v utkání prosadil Kucsera.

V úvodu třetího dějství měl obrovskou příležitost Káňa, minul ale zcela odkrytou branku. Poté měli Liberečtí k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři, Sedláček ale svůj tým podržel. V klasické početní výhodě už se ale domácí přeci jenom prosadili, po parádní přihrávce Najmana se trefil Vlach.

Liberec vstřelený gól nakopnul a v 52. minutě po brance Grígera prohrával už pouze o dvě branky. Na Olomouc se i nadále valil jeden útok za druhým, Sedláček ale odolával. Z rychlého brejku navíc mohl dodat hostům klid Krejčí, tváří v tvář Pavelkovi ale neuspěl. Hanáci už si ale výhru nenechali vzít.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Utkání jsme ztratili ve druhé třetině. Udělali jsme tam nějaké chyby a hloupá vyloučení, navíc soupeř byl hodně produktivní, kdy nám prakticky z každé druhé střely dal gól. Pak se samozřejmě hraje těžko, Olomouc byla na koni. Můžeme si vážit toho, že ve třetí třetině hráči i za podpory diváků zabrali a udělali z toho ještě zápas.“

Zdeněk Moták (Olomouc): „Pro nás je to velice důležité a cenné vítězství. V úvodu to tak nevypadalo, brzy jsme prohrávali o dvě branky. Ale oklepali jsme se z toho a do konce první třetiny jsme dokázali srovnat. Druhá třetina byla snová z naší strany. Vstřelili jsme čtyři branky a šli do rozhodujícího trháku. Ve třetí třetině jsme nejprve pohrdli obrovskou šancí a povolili domácím zápas ještě zdramatizovat. Jsem rád, že jsme před pauzou získali tři body a děkuji všem hráčům.“

SESTŘIH: Liberec - Olomouc 4:6. Katastrofální druhá třetina stála Tygry zápas
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:45. Filippi, 06:14. Melancon, 49:03. J. Vlach, 51:52. Gríger

Hosté: 13:35. Řezníček, 14:21. J. Káňa, 23:57. J. Knotek, 28:51. David Krejčí, 29:31. Kucsera, 33:02. Kucsera

Sestavy

Domácí: Kváča (30. J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr – Birner (A), A. Najman, Ordoš – Rychlovský, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), M. Zachar – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka – Čederle.

Hosté: J. Sedláček (Lukáš) – Ondrušek (C), Groch, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Kusko, Nahodil, Kunc – Burian.

Rozhodčí

Pražák, Veselý – Gerát, Hynek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Oslabený Motor vyzrál na Bruslaře, po osmi letech!

Jihočeši se v Mladé Boleslavi představili bez své gólmanské jedničky Hrachoviny, nejproduktivnějšího hráče a kapitána Gulaše i dalšího zkušeného útočníka Novotného. V brance tak poprvé v sezoně nastoupil od začátku Strmeň.

A úvod se hostům vydařil náramně. Již po 60 sekundách hry otevřel skóre Vondrka. Odpovědět mohl ve 4. minutě Fořt, Strmeň ale jeho střelu vyrazil a poté se svými spoluhráči přežil i první mladoboleslavskou přesilovku. Středočeši byli aktivnější, vyrovnat však nedokázal Najman ani v závěru první části Bičevskis.

Ve 25. minutě byl po rychlém protiútoku a Pospíšilově přihrávce blízko gólu Fořt, ani tentokrát však na českobudějovického brankáře nevyzrál. Vzápětí ale dostal dvouminutový trest za nesportovní chování Pech a domácí v přesilovce zásluhou Kousala vyrovnali.

V polovině utkání mohl Pech odčinit svou nedisciplinovanost, z dobré pozice však netrefil Růžičkovu branku. Motor ale přidal a dočkal se druhé branky. Po Valského přihrávce se trefil devatenáctiletý Chlubna a připsal si premiérový gól v extralize. Následně mohli Jihočeši svůj náskok zvýšit v přesilovkách, vyloučení Jánošíka ani Ševce ale nepotrestali.

Ve 48. minutě mohl České Budějovice přiblížit k výhře Abdul, Růžičku však ve slibné příležitosti nepřekonal. Neprosadil se ani poté v početní výhodě. Domácí se sice snažili tlačit do útoku, Motor ale přesto přidal třetí gól. Z pohotové dorážky se prosadil Holec. V závěru domácí riskovali při hře bez brankáře, místo snížení ale ještě jednou inkasovali. Jihočeši si tak připsali vítězství nad Mladou Boleslaví poprvé od října 2013.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Nepodali jsme dobrý výkon. Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, což trošku určilo ráz utkání. V celém zápase jsme se do vyložených šancí nedostali, Budějovice utkání výborně odbránily a byly nebezpečné v útočném pásmu. Ve třetí třetině mohly odskočit na větší rozdíl než 2:1, to ještě nedaly, ale pak z dorážky daly na 3:1 a rozhodly zápas. Sehráli jsme štos utkání na pár lidí a dnes se to na nás trošku podepsalo, nebylo to z naší strany vůbec ono.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Bojovali jsme a podali jsme velice kvalitní výkon, který začal už u našeho gólmana, který nám pomohl najít cestu k vítězství. Jsem na kluky pyšný, je fajn vyhrát před (reprezentační) přestávkou. Chyběli nám nějací marodi, ale kluci se semkli a bojovali.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - České Budějovice 1:4. Motor bez opor skolil Bruslaře po osmi letech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:12. P. Kousal

Hosté: 01:00. Vondrka, 32:36. Chlubna, 56:02. Holec, 59:08. L. Pech

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad – Adam Raška I, Fořt, Pospíšil – Kotala, Claireaux, J. Dufek – P. Kousal, O. Najman, J. Stránský (A) – Závora, Bičevskis, Grim.

Hosté: Strmeň (Maleček) – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Vráblík, M. Jandus, Štich (C), Bučko – Abdul, L. Pech (A), T. Šoustal – Holec, M. Hanzl, Vondrka – Chlubna, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Karabáček.

Rozhodčí

Šír, Micka – Frodl, Komárek

Stadion

Návštěva

2772 diváků

Stíhací třetí třetina Indiánům nestačila

Domácí začali aktivněji a v páté minutě při vyloučení Balinskise pořádně protáhl osamocený Dzierkals po spolupráci s Bulířem strážce litvínovské svatyně Godlu. Za chvíli na druhé straně z bezprostřední blízkosti neprostřelil gólmana Svobodu Chalupa.

Poté znovu převzali iniciativu Indiáni a po zaváháních defenzivy Vervy musel Godla zneškodnit gólové příležitosti Langa a Kantnera. V 16. minutě ale Latta krásně uvolnil přihrávkou Chalupu, který přesnou střelou z pravého kruhu otevřel skóre. Litvínovští ještě domácí zatlačili během přesilové hry.

Na začátku prostřední části Indiáni promarnili přesilovou hru a ve 25. minutě se po průniku před branku prosadil zakončením mezi betony Zdráhal. O čtyři minuty později navíc překvapil Svobodu střelou z ostrého úhlu Zygmunt a zvýšil na 3:0.

Za pouhých 53 vteřin ještě inkasoval také nový muž v plzeňské brance Pavlát, když po ideální nabídce Straky pohodlně skóroval znovu Zdráhal. Domácí následně po oddechovém čase sice výrazně přidali, ale do druhé přestávky se gólově neprosadili.

Plzeňští v závěrečné dvacetiminutovce ve snaze o obrat zcela otevřeli hru. Šance Bulíře a Dzierkalse Godla zastavil, ve 44. minutě už však táhlou střelou z mezikruží snížil Kodýtek a o půl druhé minuty později po náporu v útočném pásmu upravil na 2:4 Suchý.

Za chvíli znemožnil na poslední chvíli zakončit do odkryté branky Mertlovi Hrbas a hosté se poté i díky nedisciplinovanosti soupeře uklidnili. Z brejku mohl definitivně rozhodnout explzeňský Straka, ale nakonec domácí v hektické hře bez brankáře po snížení Langa 41 vteřin před koncem sahali po vyrovnání.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha mladší (Plzeň): „Chtěli jsme před přestávkou zvítězit. V první třetině jsme si vytvořili šance a měli jsme být efektivnější v koncovce. To byl nakonec rozhodující faktor. Pak jsme po jedné chybě dostali gól. Soupeř nám pak trestal naše chyby i ve druhé třetině. Hlavně po druhém gólu jsme na chvíli úplně vypadli z role. Od poloviny utkání jsme se zlepšili a vytvářeli jsme si tlak. Ve třetí třetině nám pomohly dva rychlé góly. Pak tam bylo požehnaně šancí na to, abychom snížili dřív než v poslední minutě. Mrzí nás, že jsme začali dohrávat souboje až od poloviny zápasu a to je velká chyba. Sice jsme dobře bruslili, ale naší hře chyběl důraz. S tím rozhodně nejsme spokojeni a budeme to muset změnit.“

Vladimír Országh (Litvínov): „Domácí měli v první třetině několik přečíslení a tam nás podržel brankář Godla. My jsme byli efektivní ve druhé třetině, padalo nám to tam a bylo to herně vyrovnané. Ve třetí třetině na nás domácí nastoupili a začali jsme panikařit. Podržel nás ale gólman a povedlo se nám to se štěstím uhrát. Takto hazardovat s výsledky nemůžeme. Musíme se v tom zlepšit, protože to nebylo poprvé. Je to tam o osobní zodpovědnosti. Za stavu 4:0 po druhé třetině bychom to měli dohrát jinak. Jsme spokojeni se třemi body, ale hra nebyla dobrá.“

SESTŘIH: Plzeň - Litvínov 3:4. Stíhací jízda Indiánů ve třetí třetině na body nestačila
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43:07. Kodýtek, 44:34. F. Suchý, 59:20. M. Lang

Hosté: 15:08. M. Chalupa, 24:33. P. Zdráhal, 28:26. Zygmunt, 29:19. P. Zdráhal

Sestavy

Domácí: Miroslav Svoboda (29. Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Mertl, P. Musil – Dzierkals, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.

Hosté: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, D. Zeman, O. Baláž – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), V. Hübl (C), Jarůšek – P. Svoboda, M. Chalupa, Latta – Zygmunt, Gerhát, L. Stehlík.

Rozhodčí

Jeřábek, Ondráček – Kajínek, Axman

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Oksanen řídil hattrickem obrat v derby

Třaskavý souboj před více než 10 tisíci diváky začal od podlahy. Už po 12 sekundách byli vyloučeni Mikuš za krosček a Smoleňák za hrubost. Prostoru na ledě při hře ve čtyřech na obou stranách využili bleskově domácí. V čase 0:39 se dostali do přečíslení dvou na jednoho Cienciala se zakončujícím Říčkou a ten potvrdil pozici aktuálně nejlepšího střelce soutěže.

Vyrovnat mohli Kevin Klíma i Orsava, ale více šancí s chutí hrajícího Dynama musel likvidovat strážce hostující branky Kiviaho. Paradoxně když už se hra opticky vyrovnala, poradil si v nelehké pozici před hostující brankou Camara a zvýšil na 2:0. S brzkou odpovědí však přispěchal v přesilovce Oksanen a načal svůj velký večer. Na druhé straně spálil velkou šanci Říčka.

Druhé dějství se od samého začátku hrálo pod taktovkou hráčů Mountfieldu, jenže hosté ztroskotávali na Frodlovi. Na začátku 36. minuty navíc Camara potrestal Smoleňákův přestupek a Pardubičtí měli dvoubrankové vedení zpátky.

Ve třetí části domácí pečlivě hlídali vydobytý náskok. Bez úhony přečkali oslabení i příležitost Orsavy. Osm minut před vypršením základní hrací doby mohl zařídit dramatickou koncovku Nedomlel, který měl na kruhu hodně času na zakončení, jeho dobře mířenou ránu však dokázal vytěsnit Frodl.

V čase 56:48 se hostům naskytla další možnost návratu do zápasu. Po faulu Mikuše na pronikajícího Perreta měl Kelly Klíma možnost snížit z trestného střílení, jenže v klíčový okamžik nechal kotouč mezi kruhy za sebou a Frodla tak neohrozil.

Hosté sáhli vzápětí k power play a konečně se dočkali po ráně Oksanena. Do konce zbývalo ještě přes dvě a půl minuty. A Kelly Klíma svůj nepovedený nájezd nakonec ještě stihl odčinit, když jen necelých 15 sekund před závěrečnou sirénou poslal dramatický zápas do prodloužení.

V něm patřila první větší šance domácím, jenže pak jeli hosté dva na jednoho, k Oksanenovi se dostala jeho vlastní zblokovaná nahrávka a snadno uklidil puk do odkryté branky.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „První třetina byl z naší strany slušná a vytvořili jsme si tam náskok, vedli jsme 2:1. Od druhé třetiny byl soupeř lepší, měl daleko větší důraz, hosté byli lepší v osobních soubojích a my jsme tam měli štěstí, že jsme neinkasovali, naopak jsme ještě gól dali. Šli jsme tak s dvoubrankovým vedením do třetí třetiny, kterou jsme odehráli celkem slušně, nepouštěli jsme moc Hradec do šancí a sami mohli něco potrestat, ale pak ty poslední čtyři minuty... Nejprve nájezd, který Dominik Frodl ještě chytil, ale pak tam byly obrovské nedůrazy našich hráčů. To se nám nesmí stávat. Hradec však vyhrál asi zaslouženě.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Do zápasu jsme špatně vstoupili a pustili jsme tak Pardubice do utkání. První třetinu jsme tahali za kratší konec, pomohl nám přesilovka, v níž jsme snížili. Nakopla nás, jen škoda, že ve druhé třetině, kdy jsme byli podle mého jednoznačně lepší, jsme si nedokázali pomoct gólově. Hráli jsme tam výborně, ale nebyli za to odměnění, i kvůli výbornému Frodlikovi v brance Pardubic. Třetí třetinu už jsme to tlačili trošičku do kopce. Pardubice jsou hodně kvalitní tým a výborně si to hlídali, měli jsme tam několikrát štěstí, že nám neodskočili na 4:1. Co říct k tomu závěru? Malinko štěstí, ale tým bojoval do poslední vteřiny a zase ukázal charakter. A za ten výkon byl odměněný.“

SESTŘIH: Pardubice - Mountfield HK 3:4p. Senzační obrat Hradce řídil hattrickem Oksanen
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:39. Říčka, 11:05. Camara, 35:01. Camara

Hosté: 12:46. Oksanen, 57:23. Oksanen, 59:45. Lamper, 61:53. Oksanen

Sestavy

Domácí: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, O. Vála – Říčka, Cienciala, Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, Poulíček (A), O. Rohlík – Koffer, O. Roman, Anděl.

Hosté: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Šalda, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lamper, Koukal, Orsava.

Rozhodčí

Lacina, Svoboda – Šimánek, Zíka

Stadion

enteria arena

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud