Květoslav Šimek
7. srpna 2013 • 11:50

Nechtěl bych Sašovi přijít pod ruce, říká o judistovi Jurečkovi Peterek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prásk! Rána jako z děla zarezonuje tělocvičnou. A za chvíli znovu. Prásk! Osobní trenér judisty Alexandra Jurečky létá vzduchem, po bleskových přemetech si upravuje si vytahané kimono. „Takhle nejlépe poznám, co musí Saša v technice ještě zlepšit,“ usmívá se trenér Marcel Frenštátský.



Dvaadvacetiletý Alexandr Jurečka z Havířova je ve finální fázi přípravy na mistrovství světa. Za dva týdny odlétá do Rio de Janeira a společně s Lukášem Krpálkem tam bude jednou z hlavních nadějí české reprezentace. Ve váze do 90 kilogramů by rád zaútočil na medaili.

Tvrdý trénink je nezbytností úspěchu
Video se připravuje ...


Fandit mu bude i hokejový matador Jan Peterek. A nejen kvůli tomu, že je stejně jako Jurečka z Havířova. Peterek, kterému bude v říjnu 42 let, si totiž judo zařadil do přípravy na hokejovou sezonu.

A právě trenér Marcel Frenštátský mu s ní v létě pomáhal. „S těmahle klukama se ale nemůžu rovnat,“ usmíval se útočník třineckých Ocelářů. „Saša má neskutečnou páru, nechtěl bych mu přijít pod ruce.“

Alexandr Jurečka si nedávno přivezl bronz z Univerziády v Kazani. V přípravě na mistrovství světa, kam odlétá 25. srpna, pendluje mezi Prahou a rodným Havířovem.

Poslední úpravy a jde se na to
Video se připravuje ...

„V Praze trénuju ve středisku v Centru sportu ministerstva vnitra, je tam výborná skupina, hodně kluků,“ líčí Jurečka. „Fajn na sparing. V Havířově pilujeme s Marcelem individuálně techniku. Může se mi naplno věnovat, uděláme hodně práce. A změna prostředí mi taky pomáhá. Je to pestřejší.“


Trenér Frenštátský věří, že na mistrovství světa by mohl Jurečka útočit na medaili. „Trenéři to vždycky vidí růžově,“ pousmál se Jurečka. „Já na sebe tlak nevytvářím, budu se snažit a uvidím, co to dá. Hlavně neudělat ostudu a předvést pořádný výkon.“

Co říká Alexandr Jurečka na výkony Lukáše Krpálka? Jak vychází s ruskými rivaly? A proč se judisté neperou u piva? To vše si přečtěte ve čtvrtečním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud