Ondřej Kuchař
26. září 2022 • 16:40

Manko 122 milionů na svazu? Král bez reakce, šéfka Pro Hockey: Nic neřeknu

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělním vydání deníku Sport prezident svazu Alois Hadamczik poodkryl několik výsledků ze stále probíhajícího forenzního auditu ve velínu Českého hokeje. Prostředí pobouřily investice do luxusních aut, utopené peníze ve studně jménem Litoměřice nebo zakázky ve stylu „kamarádšoft“ bez výběrových řízení. A pak je tu ztráta Pro Hockeye ve výši 122 milionů korun...



V nástřelu výsledků auditu toho z úst Hadamczika zaznělo spoustu zajímavého. Nejvíc rezonuje ztráta dceřiné a servisní organizace svazu společnosti Pro Hockey. Její sekera činí podle Hadamczika 122 milionů korun.

„Bývalé vedení k této cifře připsalo, že ztráta bude hrazená výtěžkem z domácího mistrovství světa 2024. Je to absurdní, mistrovství světa ještě nezačalo a my bez jakékoli zodpovědnosti tvoříme ztrátu,“ nechápe svazový boss.

Deník Sport a web iSport.cz se během pondělka snažil vedení Pro Hockeye kontaktovat. Dovolal se například ředitelce firmy Lence Bukačové. Ví o gigantickém manku 122 milionů? Jak vzniklo? „Nic vám k tomu neřeknu. Obraťte se na tiskového mluvčího svazu. Nashledanou,“ řekla nervózním hlasem a okamžitě zavěsila.

Ani mluvčí svazu Miroslav Augustin však podrobnosti nesdělil. „Počkejme, až bude kompletní výsledek auditu. Až pak se k tomu detailně vyjádří prezident Alois Hadamczik. Teď nikdo nic bližšího neřekne,“ odpověděl. Blíže zjištění prestižní auditové a poradenské firmy KPMG komentovat nechtěl ani hospodář Pro Hockeye Zdeněk Šmíd.

Co má vlastně společnost Pro Hockey na starost? Zajišťuje zejména přípravná utkání a soustředění všech reprezentací na území Česka a potřebnou součinnost pro utkání v zahraničí (dopravu, ubytování, pojištění apod.).

Je rovněž majitelem veškerých marketingových a televizních práv ČSLH. Od roku 2008 uzavřela smlouvu se společností BPA sport marketing na postoupení těchto práv.

Oslovený byl i bývalý šéf svazu Tomáš Král, kterého se čísly podložená obvinění vyřčená Aloisem Hadamczikem týkají. Také on se však vyjádřit odmítl.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud