12. července 2007 • 00:00

Pozzato vyhrál, favorit ztratil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

'Pippo' vítězem, 'Vino' poraženým. Tak se dá hodnotit dnešní etapa na Tour. Filippo Pozzato triumfoval ve spurtu pelotonu, favorit celého závodu Alexander Vinokurov dojel se ztrátou.



Vítězem páté etapy Tour de France se stal italský cyklista Filippo Pozzato. Žlutý trikot udržel Švýcar Fabian Cancellara, když navzdory problémům v závěrečném sjezdu dojel do cíle dvanáctý ve stejném čase jako vítěz. Dnešní 182,5 kilometrů dlouhou etapu z Chablis do Autunu provázely pády favoritů. Karambol v té době třetího jezdce průběžného pořadí Andrease Klödena asi 45 kilometrů před cílem se ještě obešel bez vážnějších následků. Přestože to s jezdcem stáje Astana nevypadalo dobře, když se těžce sbíral ze silnice, nakonec se Klöden vrátil do pelotonu. Hůř než týmový kolega však dopadl jeden z hlavních favoritů na celkové prvenství Alexander Vinokurov. Kazašský cyklista upadl zhruba 25 kilometrů před cílem a zle potlučený, krvácel na obou kolenech a hýždích, nakonec dorazil do cíle se ztrátou téměř minuty a půl na vítězného Pozzata. Problémy se nevyhnuly ani ve žlutém trikotu jedoucímu Fabianu Cancellarovi. Ten v závěru posledním sjezdu v etapě málem spadl, když vyjel ze silnice. Dokázal se však vrátit na trať a dvanáctým místem udržel trikot pro nejlepšího cyklistu i po páté etapě.


Výsledky - 5. etapa (182,5 km): 1. Pozzato (It.) 4:39,01, 2. Freire (Šp.), 3. Bennati (It.), 4. Kirchen (Luc.), 5. Zabel (Něm.), 6. Hincapie (USA), 7. Moreni (It.), 8. Schumacher (Něm.), 9. Tankink (Niz.), 10. Pineau (Fr.) všichni stejný čas.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud