18. prosince 2017 • 11:11

Farah se dočkal vítězství v anketě BBC o britského sportovce roku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vytrvalec Mo Farah se na závěr atletické kariéry na dráze dočkal poprvé ocenění v anketě BBC pro britskou sportovní osobnost roku. Diváci v hlasování ocenili jeho vítězství na 10.000 metrů na mistrovství světa v Londýně.


Na druhém místě překvapivě skončil mistr světa superbiků Jonathan Rea, třetí byl tělesně postižený atlet Jonnie Peacock. Papíroví favorité jako boxerský mistr světa v těžké váze Anthony Joshua či světový šampion formule 1 Lewis Hamilton se mezi nejlepší tři nedostali.

Farahovo vítězství se spíše čekalo v minulých letech. Na OH v letech 2012 a 2016 získal zlaté medaile na tratích 5000 a 10.000 m, což se mu povedlo i na světových šampionátech v letech 2013 a 2015. Letos skončil na pětce ve svém posledním velkém závodu na dráze před přechodem na silnici "až" druhý, přesto se dočkal prestižního ocenění.

"Už v roce 2012 jsem byl hodně blízko a pomyslel jsem si: 'Sakra, tohle bude těžké vyhrát'. A teď jsem nadšený, že se mi to povedlo. Nemůžu tomu uvěřit," uvedl čtyřiatřicetiletý Farah, jenž přišel do Británie v osmi letech z rodného Somálska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud