17. ledna 2018 • 15:39

Olympijské hry budou téměř jistě bez Northuga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na lyžích Petter Northug téměř jistě nepojede na hry do Pchjongčchangu. Třináctinásobný mistr světa kvůli nemoci nebude o víkendu startovat na Světovém poháru v Planici, kde měl podle všeho poslední šanci přesvědčit svazové šéfy.


Dvaatřicetiletý Northug celou sezonu bojuje s formou a kondicí. V SP startoval jen začátkem prosince v klasickém sprintu v Lillehammeru, kde vypadl v kvalifikaci. Kvůli nemoci nemohl závodit minulý týden ani na národním šampionátu.

"Pravděpodobnost jeho olympijské nominace je malá, ale dveře nejsou úplně zavřeny. Stále ještě můžeme Pettera nominovat," uvedl šéf norského týmu Vidar Löfshus.

Northugův kouč Stig Rune Kveen s tím však nepočítá. "Cítíme, že s olympiádou už je amen. Četl jsem, že vedení týmu řeklo, že Petter může být nominován z jejich rozhodnutí, ale nepovažuju to za pravděpodobné," řekl Kveen. Dodal, že jeho svěřenec dostal od lékařů doporučení ještě několik dnů odpočívat.

Northug je jedním z nejznámějších a nejpopulárnějších norských sportovců. Na ZOH 2010 ve Vancouveru získal dvě zlata, stříbro a bronz, o čtyři roky později v Soči přidal dva bronzy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud