19. ledna 2018 • 19:32

Trenér chorvatských házenkářů dostal pokutu za držení soupeře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér domácích chorvatských házenkářů Lino Červar dostal pokutu 3000 eur (zhruba 76 tisíc korun) za to, že ve čtvrtečním utkání mistrovství Evropy proti Bělorusku zasáhl do hry a přidržel hráče soupeře. Evropská házenkářská federace (EHF) po vyšetření případu v dnešním prohlášení uvedla, že třetinu částky dostal sedmašedesátiletý kouč podmíněně do konce turnaje.


Červar se nesportovního chování dopustil zhruba půl minuty před koncem úvodního duelu čtvrtfinálové skupiny v Záhřebu. Za stavu 24:23 pro svůj tým krátce chytil za horní část těla běloruského hráče Artura Karvackého běžícího kolem lavičky. Karvacki krátce poté dostal míč, ale místo vyrovnání se dopustil útočného faulu. Chorvaté pak z protiútoku pečetili skóre na 25:23.

Po zápase Červar tvrdil, že přišel s Karvackým do kontaktu náhodně. "Bylo to nedopatření, stalo se to v zápalu boje," uvedl zkušený chorvatský kouč.

Slovům o náhodě ale nevěří například švédský reprezentant Jim Gottfridsson, jenž deníku Aftonbladet řekl: "Tohle mě nepřekvapuje. V posledním utkání skupiny mě Červar dvakrát zatahal za ruku," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud