19. března 2018 • 12:23

Triatlonový závod v Praze by měl naplnit kapacitu 1500 účastníků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtý ročník triatlonového závodu v Praze, který se v sobotu 28. července podruhé uskuteční pod názvem Ford Challenge Prague, by podle organizátorů měl naplnit kapacitu 1500 účastníků. Loňský ročník v české metropoli dohromady absolvovalo přes tisíc závodníků.


"Je to pro nás velký závazek, protože když se vám první rok něco povede a musíte to zopakovat další rok, je to velká výzva. Náš tým na tom pracuje nonstop," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Čtyři měsíce před startem akce bylo na území ČR podáno téměř 800 přihlášek. "Zájem je obrovský, ale kapacita je omezena. Věřím, že se nám ji podaří naplnit několik týdnů před závodem. Zaznamenali jsme rovněž výrazný nárůst zájmu účastníků ze zahraničí," uvedl Vrzák.

"Aktuální zájem o závody a stav přihlášek je jasným důkazem, že loňský závod se povedl po všech stránkách. O místo v kalendáři závodu Challenge Family jsme usilovali dlouho a jsme rádi, že hned při premiéře jsme potvrdli, že si místo v rámci prestižní série zasloužíme," doplnila předsedkyně České triatlonové asociace Lenka Kovářová.

Pražský závod bude mít stejné trasy jako loni se startem na Střeleckém ostrově a cílem ve Vítězné ulici, jenom bude částečně pozměněna plavecká část. Vylepšeny budou například fanzóny pro doprovod závodníků i občerstvení na stanicích.

Účast už přislíbili loňští vítězové, Belgičan Pieter Heemeryck a Britka Lucy Charlesová. Závod bude mít opět amatérskou a profesionální část. Veřejnost si může vyzkoušet triatlon na trati 0,38 km plavání, 18 km jízdy na kole a 4,2 km běhu. Vrcholem bude sobotní závod ve středním triatlonu na distancích 1,9 - 90 - 21,1 km.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud