22. března 2018 • 10:10

Hamilton chce po nejdelší dovolené zase zaútočit na titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský pilot Lewis Hamilton věří, že nejdelší zimní přestávka za posledních deset let mu v nové sezoně formule 1 pomůže k obhajobě titulu. Přesto jezdec stáje Mercedes přiznal, že během pauzy občas zapochyboval, jestli je stále dost hladový po úspěchu.


Hamilton v minulé sezoně dokázal odrazit útok Sebastiana Vettela z Ferrari a získal čtvrtý titul mistra světa. Pokud by uspěl v nadcházejícím ročníku, který odstartuje o víkendu v Austrálii, vyrovnal by se na druhém místě historického pořadí pětinásobnému šampionovi z 50. let Juanu Manuelu Fangiovi. Víc titulů už má jen sedminásobný mistr Michael Schumacher.

K útoku na zápis do historie by měla Hamiltonovi pomoci i nezvykle dlouhá přestávka. "Bylo skvělé, že mi vedení dovolilo hodně času na dobití baterek. Minulá sezona byla jedna velká a dlouhá bitva, takže po odpočinku s rodinou se cítím skvěle," řekl Hamilton, který loni byl ještě po 12 Velkých cenách druhý za Vettelem.

"Myslím, že kdybych měl pauzu o měsíc kratší, necítil bych se tak dobře jako teď," přidal třiatřicetiletý Brit, který nejprve jezdil na snowboardu v Japonsku a poté si na Havaji zasurfoval s jedenáctinásobným mistrem světa Kellym Slaterem. "V zimě se snažím jezdit na snowboardu, co nejvíc to jde," uvedl Hamilton.

"Surfování je skoro jako posilování, protože celou dobu pádlujete rukama a je to dost náročné," přidal. "Když vidím profíky, jako je Kelly, tak sním o tom, že bych také jednou chtěl chytit tu největší vlnu, projet ji a pak ji nechat přes sebe přepadnout," prohlásil.

Ani během dovolené však Hamilton nedokázal zcela zapomenout na formuli, protože občas přemýšlel o tom, jestli na to stále má. "Ptal jsem se sám sebe: Můžu se ještě zlepšit? Co teď? Jsem pořád dost hladový?" prozradil šampion z let 2008, 2014, 2015 a 2017.

Nakonec si však na všechny otázky odpověděl ano. "Jakmile jsem začal zase naplno trénovat, měl jsem jasno," uvedl. "Lewis je pro mě zosobněním hladu po úspěchu. Po pauze se vrátil s obrovskou motivací," řekl šéf stáje Mercedes Toto Wolff.

Vedle Ferrari považuje Hamilton za velkého soupeře stáj Red Bull a především dvacetiletého pilota Maxe Verstappena, který je podle něho budoucím mistrem světa. "Rozhodně na to má potenciál. Všichni to vidíme a proto má také tolik fanoušků," prohlásil Brit.

"Já v jednadvaceti ještě ani nebyl ve formuli, takže v tomhle už mě i většinu dalších překonal. Ale dokud do toho budu moci mluvit, tak udělám všechno pro to, aby nevyhrával. Lidem se to asi líbit nebude, ale proto jsme všichni tady. Abychom spolu soupeřili a bojovali proti sobě," dodal.

Zapojení Red Bullu do boje o titul by uvítal i Wolff. "Dlouhodobá nadvláda jednoho týmu v očích fanoušků poškozuje formuli, není to taková zábava. Už jsme to viděli v minulosti u Ferrari a nedávno u Red Bullu," uvedl.

"Nejzdravější pro formuli vždycky bude velká konkurence, kdy bude několik stájí ve hře o titul do poslední chvíle. Tyhle ingredience prostě potřebujeme," prohlásil Wolff.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud