22. března 2018 • 12:44

Kožíškovi vyšla kvalifikace a v Planici bude létat i v pátek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čestmír Kožíšek zvládl bez problémů kvalifikaci v Planici a na mamutím můstku ve Slovinsku si prodlouží o den sezonu. Nejlepší český skokan na lyžích v této sezoně předvedl 206 metrů a bezpečně postoupil do čtyřicetičlenného pátečního závodu Světového poháru z 19. místa.


Letem 253,5 metru se připomněl Gregor Schlierenzauer. Jako vyrovnaný světový rekord však nemohl být jeho skok uznán, protože Rakušan neustál dopadl a rukama si hrábl do sněhu. Doplachtil nicméně na stejnou metu, na kterou dosáhl před rokem ve Vikersundu světový rekordman a jiný Rakušan Stefan Kraft.

Kožíšek, jenž v dosavadním průběhu sezony SP získal z Čechů nejvíce bodů, má osobní maximum v letech 226 m. V pátek se představí naposledy, neboť sobota je vyhrazena soutěži družstev a v neděli jen nejlepší třicítce Světového poháru. A do ní měli čeští skokani v nepovedené olympijské sezoně daleko.

Dnešní kvalifikaci vyhrál se ziskem 243,4 bodu Nor Johann André Forfang, jenž doletěl na 241 metrů. Už jistý držitel křišťálového glóbu Polák Kamil Stoch předvedl 226,5 metru a byl osmý. Schlierenzauer po bodových srážkách skončil o dvě příčky za ním.

Páteční závod začne v 15 hodin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud