23. března 2018 • 18:25

Házenkáře čekají dva přípravné zápasy s Polskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká reprezentace házenkářů se po Velikonocích sejde poprvé od úspěšného vystoupení na lednovém mistrovství Evropy a odehraje dva přípravné zápasy s Polskem. Nejprve se národní týmy utkají 5. dubna v Katovicích, odveta v Zubří je na programu o dva dny později.


Před dvěma měsíci obsadili házenkáři na ME v Chorvatsku šesté místo a vyrovnali tak nejlepší výsledek české reprezentace na vrcholných akcích. Nyní se výběr trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše sejde v Zubří ke společné týdenní přípravě. Oproti sestavě ze šampionátu tým posílí Miroslav Jurka, Milan Škvařil a Libor Hanisch, k dispozici by mohl být i Tomáš Babák.

"Bude to první sraz po Euru a poslední s kompletním týmem před play off proti Rusku. Budeme pracovat na naší obranné hře a postupném útoku, chceme se ale více věnovat přechodu do rychlého útoku," uvedl Filip na svazovém webu.

Dvojzápas s Poláky si reprezentace dohodla ještě předtím, než poznala soupeře pro červnové play off kvalifikace MS. "To, co hrají Rusové, není snadné s jiným soupeřem nasimulovat. S Poláky jsme se domluvili už dříve. Pokud bychom to řešili až po losu, byl by problém soupeře pro přípravu zajistit," řekl Filip.

Nominace na přípravné zápasy proti Polsku:

Brankáři: Martin Galia (Zabrze/Pol.), Tomáš Mrkva (Balingen-Weilstentten/Něm.),

spojky: Bečvář (Elbeflorenc/Něm.), Zdráhala (St. Gallen/Švýc.), Horák (Brest/Běl.), Kasal (Prešov/SR), Škvařil (Aarau/Švýc.), Kašpárek (Balatonfüredi/Maď.), Mubenzem (Dukla Praha),

křídla: Číp, Hrstka (oba Prešov/SR), Jurka (St. Raphaël/Fr.), Kotrč (Bergischer/Něm.),

pivoti: Hanisch (Dessau/Něm.), L. Petrovský (Bergischer/Něm.), Šlachta (Dabas/Maď.), Zeman (Zubří).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud