20. dubna 2018 • 20:31

Kladno prohrálo s Jihlavou 1:2 a přišlo o šanci na postup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Jihlavy zvítězili v 11. kole extraligové baráže na ledě Kladna 2:1 a nadále jsou ve hře o setrvání v nejvyšší soutěži. Domácí naopak po čtvrté prohře v řadě přišli o šanci na postup. Utkání rozhodl v 57. minutě útočník Richard Diviš.


Jihlava je v barážové tabulce třetí se ztrátou bodu na Litvínov a v posledním kole tak musí získat o bod více než Verva, která se doma utká s Kladnem. Dukla v neděli přivítá Karlovy Vary, jež si dnes zajistily postup.

"Je to otevřené a já věřím ve férovost. Že my doma s Varama i Kladno v Litvínově odehrají super zápasy a rozhodne se v neděli odpoledne," řekl trenér Jihlavy František Zeman.

Rytíři se i v posledním domácím utkání v baráži museli obejít bez pomoci hvězdného majitele klubu Jaromíra Jágra. Ten sice ve čtvrtek trénoval s týmem i ve výstroji, proti Dukle se však postavil jen tradičně v civilu na střídačku.

Začátek utkání byl hodně opatrný a do prvního náznaku šance se dostal až v 7. minutě domácí Strnad. Hosté ale jeho střelu stihli zblokovat ještě před Kořenářem.

Kladno následně nevyužilo první přesilovou hru a v 15. minutě se Jihlava dostala do vedení. Anděl obral o puk Repeho a z brejku překonal Cikánka. Při Lenďákově vyloučení byl blízko druhé branky Stříteský, v ideální pozici však nemířil přesně.

Dukla těsný náskok pozorně bránila a snažila se domácí hráče nepouštět do výraznějších příležitostí, Středočeši k vyrovnání nevyužili ani další dvě početní výhody. V 31. minutě však využil Kořenářova zakrytého výhledu obránce Lenďák a připsal si premiérový gól v kladenském dresu.

Oba týmy si uvědomovaly, že k zachování reálných šancí na postup respektive udržení se v extralize potřebují vyhrát, zároveň však nechtěly udělat chybu a nabídnout soupeři šanci skórovat. V 47. minutě se do náznaku příležitosti dostal Kružík, nemířil ale přesně.

Kladno poté nevyužilo další přesilovku, neprosadil se Štindl a v 57. minutě toho domácí litovali. Diviš totiž nadvakrát dorazil Strakovu střelu a zajistil hostům výhru. Středočeši nedokázali vyrovnat ani v power play.

"Bylo to o tom, kdo dá rozhodující gól. Byla to Dukla a my jsme venku," zklamaně uvedl kouč domácích Pavel Patera. "Myslím si, že jsme neudělali ostudu, ale jsme smutní, že se nám to nepovedlo. Hlavní problém byl, že jsme nedávali góly," řekl kapitán Rytířů David Tůma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud