21. dubna 2018 • 19:19

Slovácko porazilo Duklu dvěma góly Havlíka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slovácka porazili v 25. kole první fotbalové ligy pražskou Duklu 2:0 a unikli z pásma bezprostředního ohrožení. Obě branky vstřelil v závěru poločasu Marek Havlík, tu druhou z penalty po faulu Podaného na Navrátila. Brankář Milan Heča udržel už potřetí za sebou čisté konto, hosté ho prakticky vůbec nezaměstnali.


Naopak strážce branky Dukly Filip Rada musel předvést několik skvělých zákroků, aby zabránil ještě vyšší porážce. Ve 14. minutě po Zajícově přihrávce pálil Sadílek k levé tyči, ale Rada vytáhl míč na roh. O šest minut později ho Sadílek prověřil znovu a i tentokrát gólman hostí udržel čisté konto.

Ve 39. minutě byl však na parádní Havlíkovu střelu z 25 metrů pod břevno krátký. Těsně před přestávkou fauloval Podaný v šestnáctce Navrátila, odpovědnost za penaltu na sebe vzal znovu Havlík a i když Rada směr jeho střely vystihl, na míč nedosáhl.

Havlík dal dva góly loni v srpnu Baníku, od té doby čekal na zápis marně. "Ta střela mi sedla a jsem rád, že jsem konečně trefil branku. Snad to teď bude padat častěji. U penalty jsem viděl, že se nikdo nehlásí, tak jsem to vzal a naštěstí jsem proměnil," řekl po zápase.

Trenér Michal Kordula prozradil, že střelec zápasu dnes málem ani nenastoupil. "Až do včerejška netrénoval a měl problémy se zády. Chtěl bych poděkovat realizačnímu týmu - je zásluha maséra, fyzioterapeuta a doktorů, že vůbec mohl nastoupit," řekl Kordula.

Trenér hostí Jaroslav Hynek uznal, že jeho tým dostal lekci. "Snažili jsme se na tenhle důležitý zápas připravit, ale už v první půli jsme potvrdili, že jsme připraveni vůbec nebyli. Byli jsme všude pozdě, žádný odražený balón nebyl náš a jen díky Filipovi Radovi byl rozdíl jen 2:0," řekl trenér Dukly.

Do druhého poločasu udělal dvě změny v obraně vynucené zdravotními problémy Podaného a Ostojiče. Slovácko ani po změně stran neponechávalo nic náhodě, nepouštělo soupeře na dostřel a samo si vytvářelo další šance. Ještě z větší dálky než Havlík to zkusil v 61. minutě Břečka a jeho střelu zastavilo jen břevno Radovy branky.

Ideální příležitost se domácím naskytla v 75. minutě, kdy šli Petr s Kubalou sami na brankáře, ale šanci promarnili. Petr si to téměř vzápětí zopakoval. Obrana Dukly byla dál pod tlakem a na zvrat nemohli mít hosté ani pomyšlení. Naopak Kubala mohl tři minuty před koncem náskok domácích ještě zvýšit, ale v nadějné pozici mířil nad břevno.

Rozhodčí Královec utrpěl svalové zranění, ale po zásahu domácího maséra zápas dokončil. Slovácko se v tabulce vyhouplo před svého dnešního soupeře. Naopak Dukla nenavázala na výhru nad Libercem a po šesté porážce z osmi jarních zápasů se znovu dostala do hodně nebezpečné zóny.

"Nemyslím si, že to byl náš nejlepší zápas, věřím, že půjdeme ještě výkonově nahoru. Nemůžeme neproměňovat takové šance, které jsme měli. Mohli jsme dohrávat ve větším klidu. Výhra je další krok, 27 bodů ještě není záchrana, bude to ještě honička a nesmíme polevit," řekl trenér vítězů.

"Měli jsme snad jedinou situaci za celý zápas a za ten průběh bychom si body nezasloužili," konstatoval jeho protějšek. Záložník Dukly Marek Hanousek připomněl, že ani při minulé výhře nad Libercem nehrál jeho tým nijak zvlášť dobře. "Taky jsme tam mohli dostat tři góly, stejně jako tady. Bohužel jsme si varování ze zápasu s Libercem sem nevzali a byli potrestáni," řekl kapitán hostí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud