26. května 2018 • 17:31

Českým volejbalistkám nevzalo v Evropské lize set ani Slovensko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České volejbalistky vyhrály v Evropské lize i třetí zápas bez ztráty setu, nad Slovenskem v Praze zvítězily 25:17, 25:20 a 25:19. V čele skupiny C mají čtyřbodový náskok před Běloruskem, které doma nečekaně podlehlo Španělsku 1:3.


V prvním setu těžily svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera z vydařeného začátku, čtyřbodový náskok už neztratily. Slovenské pokusy o zvrat narážely na razanci smečařek Mlejnkové a Kossányiové, případně i na účinný servis, kterým domácí hráčky po čtyřech esech vyštvaly ze hřiště libero Nikmonovou.

Slovenky nevěděly, koho dříve bránit, proti kombinacím nahrávačky Valkové nestíhaly stavět bloky. Body tak přidávaly i obě středové hráčky a levá ruka univerzálky Toufarové. Český tým měl vždy už v polovině setu dostatečný náskok, rezignovaný soupeř se s myšlenkami na první vítězství rychle rozloučil.

"Od začátku jsme hrály dobře a nezaspaly jsme jako minule. Měly jsme dobrý servis a Slovenky měly problém na přihrávce, což rozhodlo," uvedla na svazovém webu kapitánka Barbora Purchartová. Devatenácti body se v českém dresu blýskla Andrea Kossányiová, ten poslední si připsala při mečbolu úspěšným blokem.

Příští zápas Evropské ligy odehrají české volejbalistky ve středu v Bratislavě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud