18. června 2018 • 14:15

Výsledky na MS přejí bookmakerům, přesto padají milionové výhry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dosavadní výsledky na fotbalovém MS v Rusku, jako například prohra Německa nebo remízy Argentiny a Brazílie, zatím nahrávají sázkovým kancelářím. Přesto už padly dvě milionové výhry. Celkový objem sázek se blíží půl miliardě korun, při dosud rekordním fotbalovém Euru 2016 dosáhly celkové sázky 1,9 miliardy. Vyplývá to z vyjádření zástupců sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila. Favoritem podle bookmakerů i sázkařů zůstává Brazílie.


"Pochopitelně, že překvapivé výsledky ze zápasů Argentiny, Německa a Brazílie z pohledu bilance nahrály bookmakerům, kteří si tak vytvořili několikamilionovou rezervu. V důsledku to ale může být ošidné, protože tyto silné celky mají do dalších zápasů velkou motivaci. Jejich další zaváhání je málo pravděpodobné, na což jistě budou sázkaři reagovat a bilance se tak může velmi rychle otočit," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Argentina v sobotu remizovala s Islandem 1:1, Německo v neděli podlehlo Mexiku 0:1 a Brazílie remizovala se Švýcarskem 1:1.

Podle mluvčího Tipsportu Jiřího Hadravy ztráty sázkařů trochu vyrovnaly zápasy Egypt - Uruguay (0:1), Chorvatsko - Nigérie (2:0), Francie - Austrálie (2:1) a také zahajovací duel Rusko - Saúdská Arábie (5:0), které dopadly podle očekávání. "Pro sázkaře byl úspěšný třeba i zápas Španělsko - Portugalsko (3:3). Hodně úspěšní byli v live sázkách v průběhu utkání a také jich vysoké procento věřilo, že zápas skončí remízou," doplnil Hadrava.

Mnozí sázkaři sázejí poměrně vysoké částky na překvapení, Fortuna už hlásí dvě milionové výhry. Jeden klient vsadil na výhru Mexika nad Německem 180.000 korun. Při kurzu 7,5:1 si připsal 1,17 milionu čistého. Další sázkař správně věřil remíze Argentiny s Islandem v kurzu 5,1:1. Vsadil 250.000 korun a vyhrál 1,03 milionu.

Tipsport, Fortuna a Chance zatím přijaly sázky za 440 milionů korun. Podíl těchto firem na trhu kurzových sázek loni podle odhadů činil 92 procent. Ostatní společnosti absolutní hodnotu většinou nezveřejňují, dá se však předpokládat, že celkové sázky se blíží půl miliardě korun. Sázkové kanceláře odhadují celkové sázky 2,4 miliardy korun. Tím by byl dosavadní rekord z Eura 2016 ve Francii překonán o 500.000 korun.

Nejvíce se zatím sázelo na nedělní souboj Brazílie se Švýcarskem, Tipsport nabral 46 milionů korun, Fortuna 30 milionů a Chance zhruba pět milionů korun. "Tím už byl překonán rekord v sázkách na jeden zápas z posledního šampionátu. Tam jsme na finálové utkání nabrali 30 milionů korun," doplnil mluvčí Fortuny Šrain.

Největším favoritem zůstává Brazílie s kurzem 5:1. "Brazílie se udržela jako největší favorit, protože proti Švýcarsku jí chybělo opravdu málo k vítězství. To Německo zklamalo a propadlo i kurzově (8:1). Naopak u bookmakerů poskočili Španělé (6:1), kteří sehráli skvělý duel s Portugalskem a nebýt Ronalda, tak zápas museli ovládnout," dodal Hadrava. Těsně před Němce se dostala Francie s kurzem 7,5:1. Podle mluvčí Chance Markéty Světlíkové věří Brazílii také většina sázkařů. Následují Německo, Argentina, Francie a Belgie.

Turnaj se v Rusku hraje na 12 stadionech v 11 městech. Nejlepší dva týmy z osmi základních skupin postoupí do osmifinále, které začne v sobotu 30. června. Finále je na programu v neděli 15. července v Lužnikách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud